Foto: Mette Lindgaard |
Totalt fedt studie. Stort, rummeligt og efter de internationale forskrifter. Og der var rigget an med 8 mobile køkkenøer med plads til hvert hold. Og øverst: det ubønhørlige ur som ender med at tikke alt for højt og gå alt for hurtigt!
Foto: Mette Lindgaard |
Foto: Mette Lindgaard |
Damn, jeg kunne næsten ikke vente med at gå på opdagelse i alle de lækre ingredienser. Men sådan skulle det ikke gå - for vi måtte slet ikke røre noget på hylderne. Argh, det var ren totur.
Foto: Mette Lindgaard |
Timm vandt den første sæson af programmet og var derfor særdeles hjemmevandt - og startede med at dele ud af en masse tips. "Heller en god ret, end to - for så er der flere chancer for at fejle". Jo tak, det blev da taget til efterretning.....og derefter ignoreret.
Og her skulle Mette og jeg så være. Ih, det var dejligt at se på de slukkede kameraer. Den stressfaktor var vi begge gerne foruden. Bare det at få lov til at prøve kræfter med en dyst var nok for os.
De hvide låneforklæder. Og foran lå der to små laminerede skilte med 1 og 2 minutter. De kunne veksles til hjælp af Timm i løbet af den time dysten varede ELLER byttes til 2 råvarer fra de mange hylder. Og kæphøje som vi var valgte vi den sidste løsning.
Dagens dyst var 'The Mystery Box'. Kendt og frygtet - og har før fået voksne mænd til at græde.
Tah-da....Mette fik lov til at afsløre indholdet.
Hæ, jeg havde frygtet Bøf Bearnaise eller et eller andet teknisk krævende, så jeg må indrømme at jeg åndede lettet op ved synet at de mange forskellige sager kassen rummede.
Af proteiner var der: 2 stykker kyllingebryst, kogte tigerrejer og en god humpel bacon.
Det øvrige var: fennikel (tak ♥), asparges, gulerødder, løg, agurk, tomater, stilktomater, ingefær, hvidløg, chili, appelsin, citron, chokolade, persille og purløg.
Der var sat et bord frem med ting vi måtte bruge frit. Der var bla æg, mælk, fløde, mel, flormelis, akaciehonning, soya, fishsauce, græskarkerner og jasminris.
Mette og jeg blev hurtigt enige om at lave 'noget asiatisk' - og helt klart 2 små retter. Vi var blevet instrueret i at lave en lille smagetallerken til bedømmelse og en stor til os selv. Det var nemlig vores egen aftensmad vi skulle lave.
Mobiltelefonerne blev lagt væk og tiden sat i gang. 60 minutter. Vi 'købte' os straks til nudler for det første skilt (lidt strategisk, da næsten alle de andre hold straks valgte ris) - og senere fik vi så hønsefond for det sidste skilt.
Den første ret var en vietnamesisk udgave af 'rejer og asparges'. Vi var rørende enige om at de kogte rejer ikke skulle varmebehandles yderlige. Rejerne + blancherede asparges kom i en laber marinade med ingefær, chili, hvidløg, fishsauce, sukker, citron og purløg. Optimalt ville vi ha' brugt lime og koriander - men vi måtte jo sno os.
Den lille smagetallerken til Timm med blot 3 rejer. Han skulle jo smage på så meget, så det skulle bare være en happer.
Den anden ret fik et kinesisk twist. I bunden en grov sauteret julienne af fennikel, gulerod og løg - vendt i en marinade af soya, akaciehonning, hvidløg, ingefær og chili + hønsefond. Den skulle ha' været jævnet med en smule majsstivelse, men det var der ikke på fællesbordet. Kyllingebrysterne blev først vendt i mel med salt og peber - derefter i sammenpisket æggehvide - og til sidst i ublegede sesamfrø. Og så gik det lidt galt for mig, for jeg kom til at svide dem lidt på den ene side på den varme pande - forbistrede induktion! Jeg valgte derfor at stege dem færdigt i ovnen. På toppen kom der kogte, friterede nudler. En rigtig fin lille ret, med meget protein og meget lidt stivelse. Her er den lille tallerken til bedømmelse.
Nu tænker du måske: "Lod de virkelig det flotte stykke bacon ligge?". Nej, da - naturligvis gjorde vi ikke det. Det stegte vi og ÅD. Hæ, det skulle jo ikke gå til spilde.
De små retter blev sat på et langt bord til bedømmelse. De store retter tog vi med os ind i studiets restaurant hvor vi spiste sammen alle sammen. Og så gik Hr Vladimir i gang fra en ende af med at smage på alle retterne. Han var hudløst ærlig og gav både ris, ros og konstruktiv kritik. Det blev bestemt ikke lagt fingre imellem på nogen måde.
Foto: Mette Lindgaard |
Foto: Mette Lindgaard |
Og da det jo var Änglamark der stod bag arrangementet, var præmien meget naturligt 2 kæmpe kurve fyldt med deres økologiske produkter. Den måtte jeg dog lade stå hos min søster (som tager den med herover næste fredag) - den var for tung at slæbe. Jeg kunne knapt holde den længe nok til at vi kunne tage dette billede:
Foto: Mette Lindgaard |
Men oplevelsen stoppede ikke da min svoger hentede os og kørte os hjem. For dagen efter greb Timm Vladimir chancen for at give mig endnu et par rosende ord med på vejen. Han var nemlig konferencier til Mad+Medier prisen 2013 - og efter jeg havde modtaget min pris for 'Mad på sociale medier' og holdt min takketale, tog han atter mikrofonen. Foran hele salen fortalte han begejstret at han havde haft den store fornøjelse at smage min kogekunst - og at det havde være en stor oplevelse. Efter hans udsagn havde de andre hold ikke fået et ben til jorden - well, han brugte ord som røv og tørre, men du ved hvad jeg mener. *Rødme* Ret så fantastisk at få at vide når jeg nu ikke havde vundet for mine opskrifter.
I dag har jeg købt ind til at lave rejerne - så de kommer på en af dagene. Og hvis der er stemning for det, laver jeg også gerne kyllingen igen....
Åh Malou - du er så skide sej :) Kh Rikke
SvarSletSUPER FLOT ;-) tillykke med sejren ;-)
SvarSletDet var så fedt at høre Timm rose din madlavning i fredags. Og du havde fortjent at rydde bordet for priser, men det er så min ydmyge mening :D
SvarSletHvor bliver jeg glad på dine vegne når jeg læser sådan et indlæg som det her. Du fortjerner al den ros du kan få fingrene i, for du gør nemlig et rigtig stort og godt stykke arbejde! :)
SvarSletHvor lyder det sjovt, og hvis ikke det var for Timm Vladimirs tilstedeværelse, ville jeg være dybt misundelig.
SvarSletStort til lykke. Det er vel nok dejligt med al den anerkendelse og meget, meget fortjent! Du er en stor inspirationskilde hjemme hos os.
SvarSletSuper flot Malou! :)
SvarSletStort tillykke med begge priser..
Alt godt
Mikkel
Tak for den bedste aften, Malou!
SvarSletHavde jo også drømt om at prøve noget lignende uden at skulle i tv ;)
Virkeligt spændende at opleve - og interessant, hvor presset man bliver af at skulle tænke hurtigt, blive enige og ikke være i sit eget køkken med de sædvanlige redskaber og smagsgivere. Men det gik jo strygende efter omstændighederne.
Det er noget af det sjoveste, jeg har prøvet længe og er superglad for at have delt oplevelsen med dig <3
Knus
Stort tillykke!!!
SvarSletStort tillykke :-)
SvarSletKh Kathe
Ej shit! Det er jo virkelig, virkelig sejt gået! og der ER bare intet skønnere end at blive skamrost for det man er mest passioneret omkring :D
SvarSletOj oj, du er da bare for sej :) Og tillykke med sejren forresten, den er helt sikkert velfortjent, for der bliver sgu da ikke givet ved dørene i det køkken ..
SvarSletKnus
Henriette
Ih hvor er du bare sej! Og det lyder vel nok spændende også.
SvarSletDer burde være en (MEGA) LIKE!-funktion herinde ala fb. Jeg MEGA LIKER i hvert fald :-) Tillykke! - Maria
SvarSletEr enig med "Maria" her ovenfor! Der burde være en like-funktion.
SvarSletDet er da en superfed oplevelse og jeg blev helt glad af at læse den!
Dejligt du deler med os :) Endnu engang tillykke
SvarSletTillykke med sejren - og priserne - er sikker på det hele er yderst velfortjent.
SvarSletMen så vil jeg da gerne være den første til at sige STEMNING!! For vil helt klart gerne se en omgang kylling med uddybende fremgangsmåde - bare fordi jeg elsker kylling, og tit trænger til nye idéer :D
Hvor er du bare sej, men det var jeg jo slet ikke i tvivl om. Tillykke med det hele.
SvarSletDejligt at høre om og mærke din begejstring. Stort tillykke
SvarSletherligt!! Tillykke :-)
SvarSletHvor er det bare superflot - tillykke. Jeg er dybt misundelig på de slukkede kameraer - da jeg var derinde, var det jo for at optage en dummy, så de lede kameraer var jo helt oppe i hovedet på mig konstant, fordi de skulle finde ud af hvordan man fik de bedste billeder, og så er det godt nok svært at koncentrere sig om at lave mad :)
SvarSletStort tillykke!! Det glæder mig meget, at I spiste resterne - hver gang jeg ser et madprogram, kan jeg ikke lade være med at tænke på, om alt blot smides ud bagefter. Så må det være et enorm spild af mad og gode råvarer: Når de skal bruge lidt piskefløde, får alle deltagere tildelt en HEL liter!! Jeg kunne godt tænke mig at det kunne være muligt at fordele resterne til herberger for hjemløse eller lignende i stedet for at smide det ud.
SvarSletVenligst Birte