Foto: Henrik Kloch/TV 2. |
I fredags var en flok madbloggere, mig selv incl, inviteret til en uformel sammenkomst i kælderen på R Vinbar i København. Formålet var at præsenteres os for konceptet, vise os en appetitvækker fra det første program (og tro mig den vakte appetitten) og give os en unik mulighed for at tale med 5 af de 8 kokke, Cecilie Frøkjær og produktionsholdet bag programmet. Torsten Schmidt havde travlt med hans første store gourmetaften i nye rammer, Bente Grysbæk var returneret til Australien og Francis Cardenau optaget andetsteds.
Det blev lavet en hurtig opstilling ovenpå i det gode lys så vi kunne fotografere de fremmødte.
Og det var en sand fornøjelse for alle parter. Den lune og humor der er kokkene imellem er smittende - og jeg lover at den også rækker langt ud over skærmen. Der er blevet knyttet bånd på flere planer i løbet af optagelserne - som foregik på Hotel Frederiksminde i Præstø.
Vi blev derefter fordelt rundt omkring og kokkene roterede derefter så vi kunne få snakket lidt med alle.
Foto: Henrik Kloch/TV 2. |
Foto: Henrik Kloch/TV 2. |
Bo Jakobsen fortalte også med begejstring om Torsten Schmidts 'værktøjskasse'. Den gav nogle muligheder for at sprænge de velkendte rammer. Vi fik en rigtig god snak om kvalitet - og hans bevægegrunde for at deltage i programmet. Og da han var dagens vært blev vi også trakterede med dejlig vin og lidt let til mavsen. Først dåsemad:
Fisk og skaldyr fra Galicien - muslinger escabeche, anjoser og små blæksprutter (kroppen var fyldt med armene). Pragtfulde små happere.
Tyndt skåret charcuterie. Svinefileten til venstre er Bo Jakobsens egen kreation. Han fortale at han laver den af små lækre frilandsgrise og har den hængende til tørre i 3 uger. Fremragende smag, tekstur og den smeltede på tungen.
Og der var de lækreste vine som Cecilie og Bo præsenterer her. Min hjerne har desværre afstødt hvilken. Men de var gode - og der var rigeligt af den. Og det kan madbloggere lide. Det er første gang arrangørerne har haft lutter madbloggere til et arrangement og jeg tror de blev lidt overraskede over lydniveauet. Vi kender jo efterhånden hinanden på kryds og tværs - så når vi ses er det gerne med snak og højt humør.
Vi fik sagte pænt farvel og skiltes for alle vinde. De fleste tog hjem eller videre til andre arrangementer. Vi var dog en lille flok som først tog videre i Torvehallerne, på vinbar, siden på cocktailbar og til sidst på restaurant - men det er en historie til et andet indlæg.
Det er altså i morgen aften Cecilie & Madklubben har præmiere kl 20 på TV2. Kig med når Bo Jakobsen lægger ud med at hyle Søren Gericke ud af det med sin dessert.
Du kan læse her hvad de andre deltagende madbloggere har skrevet om programmet og oplevelsen i fredags:
Kokkekniven: Cecilie og Madklubben
Fjordrejen: “Cecilie og Madklubben” – med til forpremiere
Miras madblog: Cecilie & Madklubben – nyt madprogram på TV2
Becauseitmatters: Til snigpremiere på “Cecilie og Madklubben”
Grydeskeen: Cecilie og Madklubben – Nyt madprogram på TV2
Gane & gaffel: pssst nyt madprogram coming up
GastroMad: Cecilie & Madklubben – Nyt madprogram fra TV2
Bergholts Opskrifter: Cecilie og madbklubben: Madprogram m. folk, der kan lave mad
Du kan også følge Cecilig & Madklubben her på Facebook.
Du kan se en lille teaser for programmet herover.
Hvad så - skal du se med i morgen aften?
YEAH... endelig et dansk madprogram med folk der kan lave mad!!! Som ikke bare er kendte!!! Hvor jeg dog glæder mig! Det lyder i øvrigt som et tophyggeligt arrangement
SvarSletJubiii......
SvarSletNå nej. Jeg kan ikke se TV2 :(
Det ser slet ikke tosset ud. Men jeg har ikke et fjernsyn, men man kan vel betale for at se det på nettet? Det er lige før, jeg vil overveje det, for Gud, hvor er det dejligt med at madprogram, hvor man rent faktisk kan lære noget.
SvarSletDet skal jeg da - nu - hvis du ikke havde skrevet dit indlæg her var jeg nemlig rendt videre med den overbevisning at det bare var endnu et ligegyldigt "Paradise"-madprogram som jeg ikke ville spilde tid på men nu må jeg da bare se det - TAK!
SvarSlet