Den er på ingen måde for de fedtforskrækkede. Det er en fuldfed basse, med saft, kraft og masser af smag. Og der er gemt en ekstra overraskelse inden i bøffen...
Jeg havde været et hurtigs smut i Metro efter Kingfisher øl til GourmetGirafferne i aften (vi skal nemlig hjem til Indien) og havde været så snu at snuppe et bundt koriander med. Den oprindelig plan havde været at lave en mexicansk pizza - men det gik pludseligt op for mig at jeg havde alle ingredienserne i huset til at prøve min nye kreation af. Så planerne blev straks ændret!
Det var Verdens Bedste Signe der gjorde udslaget. Hun var på besøg i går (hun forbarmede sig over mig og kom for at sætte styr på mit køkken som var løbet helt fra mig) og med sig havde hun nybagt mormorbrød. Så nu stod jeg både med et helt rent køkken OG godt brød. Det var jo et tegn!
Jeg ville ikke bare lave en alm pariserbøf med alternativt tilbehør - der skulle pilles meget mere ved konceptet. Derfor lavede jeg bøffen af en krydret fars. Opskriften er til 2 bøffer.
400 g hakket oksekød
2 æg
6 spsk fintvalsede havregryn
1 spsk løgpulver (eller revet løg)
1 spsk stødt spidskommen
1 fed revet hvidløg
1-2 tsk chipotle sauce eller anden chilisauce
Salt
Peber
Hakket koriander
Hvis du ikke bruger chipotle, kan der med fordel tilsættes lidt røget paprika. Undlad endelig koriander hvis du er på haterholdet. Ælt alle ingredienserne sammen til en homogen fars.
Lad farsen trække lidt og giv havregrynene mulighed for at afgive lidt 'klister'. Ovnen blev tændt på 200°C.
Brødet ville give for små skiver på almindelig vis, så jeg flækkede det og skar det der svarer til en skive toastbrød ud. Da der skulle fyld i bøffen valgte jeg at lave bøf og brød hver for sig - ellers ville det vist blive noget smatværk.
Brødet blev toppet med en generøs portion røget Gou-Dan fra Naturmælk - men man kan jo bruge cheddar eller mozzarella i stedet.
Jeg vejede 2 x 125 g fars af og lavede 2 meget flade bøffer - 1 top og 1 bund.
Bunden blev dækket med et lag afdryppede kidneybønner. Sørg for at hold kanten fri, ellers bliver det svært at forsegle fyldet bagefter.
Bønnerne fik også en smule røget ost og lidt hjemmesyltede jalapeños. Toppen blev lagt over, klemt forsigtigt på og lukket sammen rundt i kanten.
Med en skarp kniv kan man forsigtigt forme den som til en al hakkebøf - husk at få kanterne med.
Resten af farsen blev til små flade deller - de blev stegt og kom i fryseren til en anden god gang.
Bøffen blev brunet godt af på en pande i lidt olivenolie. Den kom derefter i ovnen i ca 15 minutter. Da halvdelen af tiden var gået fik den selskab af ostebrødet. Jeg benyttede mig af mellemtiden til at gøre tilbehøret klart i 4 små skåle. Tomat, agurk og majs + en blanding af skyr og cremefraiche.
Da osten var smeltet og begyndte at boble, blev brødet taget ud.
Den saftspændte bøf blev hurtigt afdryppet på fedtsugende papir og lagt tilrette.
Den blev toppet med salsa, lidt af skyrblandingen og pyntet af med lidt koriander + syltede jalapeños. Og så var der endelig aftensmad.
Oh yes, det var en magtfuld sag. Det er lige før jeg vil kalde den en herreret. For den må kunne kunne blive en hot konkurrent til Roethlis-burgeren hvis man vil lave sin mad til Super Bowl Tex-Mex.
Hvad så - skal du prøve?
Hej, hvor køber du Gou-Dan osten? Jeg har haft svært med at finne en ny en etter jeg fikk spist opp det hele jeg fikk kjøpt her i sommer på Food Festival!:D
SvarSletDen er lidt svær at få fat på desværre. Jeg køber den i Metro, men ved at den af og til også er at få i Føtex Food. God jagt ;-)
SletØv:/ Syntes heller ikke jeg kunne finne den da jeg var i Metro for at kikke..: Kanskje jeg skal ta en tur på sykkelen ut til lørdag for lige at dobbelsjekke en siste gang, før mitt besøgskort går ud på dato! Virkelig god ost, træls det er så svært at få tagi den:/
SletDen står på øverste hylde på en af de hvide reoler i osteafdelingen. Var derude i tirsdags og der var der 5 tilbage ;-)
SletDu må endelig sige til hvis du ikke når derud på lørdag. Jeg har kort og kommer der tit - og du er mere end velkomme til at tage med en dag.
Fant dem der i lørdags! Men vil gerne tage med en dag, det er farlig sjovt i slike butikker;)
SletKære Malou
SvarSletHold nu op, du har gjort det igen! ... Det er dog den skønneste texas-bøf, jeg har set.
Ha' en dejlig, dejlig påske.
Knus Hanne
Kære Hanne
Slet*Bukker* Tusind tak, jeg er glad for at du kan lide min kreation.
Tak, i lige måde.
Knus Malou
Åh den ser god ud - den skal afprøves på LCHF-maner en dag :)
SvarSletTusind tak :-)
SletEr det så ikke bare brødet du skal droppe - eller er det også majs?
Mums manner - den var da en lækker bandit :-)
SvarSletTusind tak, jeg er glad for at du kan lide min lille bandit :-)
SletMums, det ser lækkert ud. Den er straks bogmærket, så jeg kan finde opskriften når energien melder sig!
SvarSletTusind tak, er glad for at du kan lide opskriften. Håber den smager dig når du får den lavet :-)
SletHold da helt op den ser lækker ud, den basse der :-D
SvarSletTak skatter - tror bestemt det var lige noget for dig (dog minus korianderen). Laver det gerne til dig en gang ;-)
SletFor hulen - det kunne virkelig godt bruges må jeg indrømme.. Noget af en lækkerbisken (pånær jalapeños, som jeg kun har fået i restaurations-versionen)..
SvarSletHåber du nyder at pine os 'stakler', som heldigvis kan få super inspiration.
Tusind tak, jeg er glad for at min bette kreation falder i dine smag :-)
SletJa, jeg nyder det i fulde drag - hver dag bruger jeg lang tid på at udtænke nye og onde ting at plage jer med :-D
Dejligt at du kan finde inspiration her hos mig.
God påske.
Wauw, det ser jo vanvittigt lækkert ud! Ej, hvor mine tømmermænd skriger efter sådan en omgang - yumyum!
SvarSlet- Anne
Ih, tusind tak - det er jeg glad for at du syntes <3
SletAk ja, den ville nok være en ret god tømmermændserstatning for en burger. Håber du kom vel igennem dagen ;-)
Yum yum - spændende fortolkning! *thumbs up*
SvarSlet*Bukker* Tak Piskehaps - det er så sjovt at pille ved klassikerne. Du er jo nærmet selv dansk mester i det ;-)
SletArh ikke helt - men tak for rosen :-D
Slet