Ja, ved det godt - knækket mode-beige er ikke en god grundfarve i nogen ret, men en smule friskhakkede grøntsager og lidt dild gjorde underværker.
Retten tog sin begyndelse da jeg kiggede på den rest perlerug der var fra kyllingen. Da jeg jo havde bruge en del SMØR sad det nu stivnet omkring de enkelte kerner. Det udelukkede at de kunne bruges kolde i en salat. De kunne dog sagtens bruges i varm mad, for der ville det smelte og den collagenholdige fond fra kyllingen ville atter blive flydende. Jeg overvejede suppe, en slags fuldkornsudgave af Congee eller en grov omgang ''stegte ris' med grønt og kyllingestykker inden jeg tog den nemmeste løsning: en risotto - eller rugotto som det jo var.
Fra fryserens dyb hentede jeg et stykke parmesan, som jeg rev en generøs bunke af med, med mit fine Microplane rivejern.
En pande blev varmet op og perlerugen udblødt i bouillonen. Den revne parmesan blev tilsat (på nær en smule der skulle bruges til drys) for at gøre retten cremet.
Kyllingen og grøntsagerne blev tilsat og fik lov til at blive varmet igennem.
Efter en hurtig justering med salt, peber og et par dråber æblecidereddike var 'ottoen' lige klar til at øse op i en varm ventende tallerken. Duften var pragtfuld - men visuelt var den en katastrofe. Lynhurtigt greb jeg en halv orange peberfrugt, en stængel bladselleri og lidt frisk dild og hakkede sammen.
Ikke alene gjorde det en kæmpe forskel for udseendet - det gav også et lækkert knas til den ellers bløde ret. Og ikke alene var der nok til aftensmad, der var også nok til frokost dagen efter. Totalt #WIN. Ja ja, ved godt at hashtags udefor Twitter er dårlig stil - men det blæser jeg altså på.
Resten af kyllingen blev brugt til 2 x sandwich, 2 gange tex-mex tacotubs og 2 x suppe. Det vender jeg muligvis tilbage til senere.
I dag skal jeg på virksomhedsbesøg. En ny webshop med levering at delikatesser, frisk grønt og en del økologi er skudt op her i Århus. De har fysisk lager ikke langt fra hvor jeg bor, så i morgen cykler jeg forbi og henter selv det jeg har bestilt denne gang. Det giver mulighed for at knipse et par billeder og snakke lidt med folkene bag. Uhm, jeg har bla bestilt røgede rejer - så dem skal jeg lave noget lækkert med i aften.
Nogle forslag?
Uh, røgede rejer er godt! Særligt sammen med hummus og citron;-)
SvarSletDet lyder dejligt - og jeg har både en dåse kikærter og citron på lager. Tak for tippet :-)
SletSuper herligt! Nom nom nom!
SvarSletKH
Sel
Røgede rejer er noget af det lækreste. De skal spises som bolcher i en lind og uophørlig strøm.
SvarSlet