Græskarpandekager:
200 g mel
2 spsk mørk muscovado
2 tsk bagepulver
½ tsk fint salt
½ tsk st. ingefær
½ tsk st. kanel
½ tsk st. muskatnød
¼ tsk st. nellike
150 g græskarpuré
2 dl KB juleøl
2 æg
2 spsk smeltet SMØR
Sigt melet sammen i en skål med sukker, krydderier, bagepulver og salt. I en anden skål piskes æggene sammen og blandes med græskarpuréen og øllet. Rør de 2 blandinger sammen til en ret tyk dej.
Opskriften lader sig nemt transformere: brug f.eks mælk, appelsinjuice eller vand i stedet for øl og erstat det mørke sukker med sirup eller rørsukker. Græskarpuréen kan erstattes af f.eks æblemos, en rest frugtgrød eller blendede syltede frugter - så skal sukkermængden bare justeres lidt ned.
Dejen får en lækker varm gylden farve. Varm panden og og steg pandekagerne i lidt SMØR til de er lysebrune.
Uh, og jeg har bare det bedste SMØR i huset for tiden. På MAD købte jeg nemlig 2 ruller af 500 g på Naturmælks stand. Det er efterhånden blevet en tradition.
Så det skar jeg en skive af og lagde på en stabel med 5 pandekager. (De sidste 15 blev frosset i 3 pakker af 5, så er der til 3 x nem luksusmorgenmad).
Yummy, det var bare en krydret og lækker afveksling fra de almindelige amerikanske pandekager. Jeg tror såmænd også at de kan steges i en æbleskivepande eller et vaffeljern, hvis man lige pisker æggehviderne og vender i for sig.
Det var også det eneste mad jeg fik lavet i går - og det tog ca 3 timer med indlagte pauser. Jeg er nemlig så pokkers uheldig at ha' fået hold i nakken + en nerve i klemme i lænden. Det er næsten umuligt at lave noget hvor jeg enten skal løfte eller snitte. Så pandekagerne blev kombineret morgenmad og frokost ved 14 tiden. Derefter tog jeg et skud af de stærke drugs og faldt til ro under dynen. Jeg vågnede op til den sødeste sms fra søde Anne der tilbød at komme forbi med lidt lasagne til mig. Jeg skrev straks ja tak.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Jeg har besluttet mig at lade stå til i ugens afstemning til DM i hverdagsmad. Den indiske kylling får simpelthen lov til at flyve sin vej. Afstemningen løber til søndag midnat og der er allerede nu hård kamp om de øverste 3 pladser - og det er kun 2 der kommer i finalen. Det er ikke sjovt hele tiden at skulle bede folk om at stemme på mig. Det skubber folk væk og jeg er selv dødtræt af det. Magter ikke en stresset weekend med opslag efter opslag. Så ikke flere opfordringer eller stemmetiggeri herfra. Jeg giver hermed slip på drømmen om at få fuglen i finalen. Men tusind tak til alle jer der stemte på mig - jeg er meget glad og taknemmelig for jeres støtte.
Nu vil jeg slappe af og forsøge at få kroppen på ret kurs igen. God weekend til alle der kommer her forbi ☺
Jeg handler i en Superbrugs og køber øko-smør (250 g i blåt papir) og andre mælkeprodukter fra Naturmælk. Jeg har endnu aldrig set den type, du altid viser på din blog. Er det mon fordi min Superbrug ikke sælger pakker med 500 g? Er du klar over, at Dansk Supermarked længe kun har 200 g i deres pakker med smør fra Naturmælk, hvorfor prisen jo er lavere der!!! Naturmælk har skrevet til mig, at "det er for at hjælpe kunderne med at spare på smørret!" Det er det selvfølgelig IKKE. Men det er jo dejligt for Dansk Supermarked, at kunderne tror, at dets smør fra Naturmælk er billigere end fra andre producenter, og at COOP er for dyr med dets smør.
SvarSletDe her ruller kan desværre ikke fås i alm detail-handel. Men de kan fås i bla Inco til 49,95 + moms.
SletJeg får spat af de små pakker! Det er sket flere gange at jeg har taget fejl og regnet forkert i en opskrift fordi jeg er vant til at bruge en halv eller en hel pakke. Argh.....
Hvor er de fine! Sådan en ville jeg gerne sætte tænderne i - dog kombineret med lidt mørk sirup. Smør til pandekager er jeg ikke så god til :-)
SvarSletAnonym - det er ikke kun Naturmælk, der har lavet mindre pakker - jeg har set mindst en producent mere, der har gjort det.
Ih tak :-) De var virkelig søde og lækre - rigtig god luksusmorgenmad. What? Ingen SMØR????
SletNope - heller ikke på risalamande.
SletJeg vælger at tro at du mener risengrød ;-)
SletJamen jeg putter det altså ikke på risalamande!
Slet(eller risengrød... ;-))
Du går virkelig glip af en stor delikatesse - risalamande med kirsebærsauce er SÅ overvurderet. SMØRsauce skal der til! :-D
SletJeg har på fornemmelsen, at du fjoller! *tegner alvorlige øjenbryn på sig selv*
SletJa, Piskeriset, Naturmælk fortalte mig, at det gør Løgismose også. Men Naturmælk sælger kun økosmør med 200g til Dansk Supermarked, ikke til COOP! Men at de gør det for at hjælpe kunderne med at spare på smørret, skal de længere ud på landet med.
SvarSletElsebeth
Jeg glemt at skrive mit første indlæg under!
Ohh, hvor ser de gode ud! Lige for tiden synes jeg konstant at jeg finder nye spændende opskrifter på ting der indeholder græskar på forskellige blogs. De her rykker vist ind på "to bake"-listen på en gang - for det lyder lidt for spændende til at ikke prøve af. Desudener jo græskar altid så stort, at man får masser af forskellige retter ud af det :)
SvarSletTusind tak :-)
SletJaha, der er vist gået inflation i græskar. Jeg barsler også med en ny suppe inden længe.
Tak, det er jeg glad for at du syntes. Du kan jo altid lave græskarmosen og ha' den i fryseren - så er de endnu nemmere lige at lave ;-)
super lækkert, og fantastisk idé at smide det i pandekager! Græskar smager fantastisk!
SvarSlet-www.sebastiansmadblog.dk
Tusind tak :-) Det var en pludselig indskydelse - og så fandt jeg hjælp via Google. Jaha, det er nemlig ret godt med græskar :-)
SletJeg lavede dem med blendet, råt græskar, og det fungerede rigtig godt. Hvis man nu ikke har noget færdiglavet puré :) de blev gode!
SvarSletHvor er du snu - det er jo meget nemmere og hurtigere. Tak for tippet :-)
Slet