søndag den 2. september 2012

Tiramisu med kirsebær og lakrids...

Så er det vist på tiden med en ny dessert! Jeg har endnu engang udfordret den klassiske tiramisu - og her leget med syltede kirsebær og lakrids i 2 former: sirup og pulver.

Cremen er fnuglet på trods at sit noget generøse kalorieindhold - og ikke så sød som man skulle tro.

Hovedingredienserne: damefingre, mascarpone, fløde, æggeblomme og æggehvide. Ja, jeg putter hvider i - det gør let og luftig. Gør som DU vil!

1 pk Ladyfingers
250 g mascarpone
1½ dl fløde
1 bæger pasteuriserede æggeblommer
1 bøger ditto æggehvider


Ingen kaffe her. Et glas syltede kirsebær fra Selleberg er helt klart stjernen i det her show - men får support af lakridssirup fra Karlsen´s (begge dele hjembragt fra Kulinarisk Sydfyn) og lakridspulver fra Støvring.

Kirsebærrene sættes til afdrypning - gem siruppen. Pisk æggeblommerne med 3 spsk sirup til det er let og luftigt. Tilsæt mascarpone og pisk til massen er homogen. Tilsæt piskede æggehvider og letpisket fløde - vend sammen med let hånd. Sæt den færdige creme på køl til den skal bruges.

Resten af siruppen fra kirsebærrene (ca 4 spsk) blandes med 3 spsk lakridssirup og 1½ dl kogende vand. Halvdelen af de sprøde damefingre vendes i blandingen en og en og lægges tæt i et fad.

Halvdelen af cremen fordeles over og de afdryppede kirsebær ligeså.

Og derefter endnu et lag fingre og creme. Glat toppen og læg film over - sæt fadet på køl i mindst 6 timer og gerne natten over.

Lige inden servering drysses hele herligheden med lakridspulver. Jeg bruger en lille tesi -det gør det nemt at fordele jævnt.

Sæt fadet på et stykke bagepapir - så kommer der ikke lakridspulver på hele bordet....hvis du er heldig.

Tør kanterne af og server. Lakridspulveret trækker lynhurtigt fugt og bliver blankt.

Den var lidt sværere at 'skære' ud pga kirsebærrene - men det gik.

Uhm, lækre sager.

De før så sprøde damefingre bliver som sukkerbrødsbunde - så det minder faktisk meget om en lagkage. Kirsebær og lakrids er virkelig en god kombination og den skal helt klart udforskes yderligt.

---------------------------------------------------------------------------

Det bliver en helt fuldstændig vild og tovlig uge - den vildeste nogensinde!

Mandag: Vølve på besøg hos Signe og jeg skal med (og tropper op med en kage under armen). Der er stadig pladser til arrangementet hvis der er nogen der er interesserede?

Tirsdag: Forsmag på gadeplan (7 retter + 7 glas - mon ikke jeg skal lade cyklen stå og tage bussen?)

Onsdag: Ralle/hviledag incl take-out (strengt nødvendig)

Torsdag: Nyt, Nordisk & Naturligt - konference.

Fredag: NNN - workshop, efterfulgt af Food Festival.

Lørdag: FF, Food Walk, Pig Business + mere FF.

Søndag: FF, dommer til DM i hotdog og mere FF

Mon ikke jeg skal ligge brak mandag og tirsdag i næste uge?




8 kommentarer:

  1. Malou, Malou, Malou. Hvordan gør du det? Tager min yndlingsdessert, tilsætter noget mere yndlings (syltede kirsebær) og gør den ualmindeligt indbydende, mundvandsfremkalde lækker. Dén må jeg prøve at lave en dag!!

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg sniger mig ind i din hjerne når du ikke kigger ;-)

      Slet
  2. Namnam, det lyder helt skønt! Og sikke en spændende uge der venter dig. Varme klem

    SvarSlet
  3. Den ser vildt god ud, den vil jeg gerne lave selv! Tror du man kan bruge jordbær også?

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak :-)

      Ork ja, du kan bruge alle salgs bær.

      Slet
  4. Hej Malou ! Mine tænder løber i vand over denne dessert :-) Den skal helt sikkert afprøves ved lejlighed.

    Kiki

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak, jeg er glad for at du kan lide den. Håber den må smage dig :-)

      Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!