Så er der kun 12 dage til Food Festival slår dørene op på Tangkrogen i Århus fra d. 7-9 september. Det bliver 3 helt vilde dage med ALT hvad hjertet kan begære af gastronomi + det bedste fra skov, mark, hav og krat.
Jeg har fået lov til at komme bag om kulisserne på festivallen som en del af pressen - og det er jeg vildt glad for, da kræfterne ikke rækker til at være frivillig længere. Så nu gennemtrawler jeg programmet for at planlægge hvad jeg skal nå at opleve på de 3 dage. Det er en lidt svær opgave - for jeg vil jo gerne ha' det hele med.
Der er mulighed for at besøge de store temaområder Planteriget, Havet, Kornmarken, Mejeriet og Kødet samt Nordiske Dråber. Desuden byder festivallen på både Kokke- og Madskoler (tilmelding påkrævet), Samtalekøkkenet, Mad for Børn, Mad Eksperimentariet og konferencen Forskning og Innovation (tilmelding påkrævet).
Midt på pladsen ligger Konkurrencescenen hvor der bla afholdes Børsens Kokketalent 2012. Og når man så er blevet sulten af at se på de fantastiske frembringelser kan man slå sig ned og få en bid mad i restaurantområdet Foderbrættet.
Det er ikke mad det hele - festivallen byder også på både film og musik.
Ha jeg glemt noget? Det har jeg sikkert, for det bliver jo kæmpe stort. Godt der er et kort med så man ikke farer vild derude.
Vil du med på Food Festival? Jeg har fået lov til at uddele 4 weekendbilletter. Alt du skal gøre er at lægge en kommentar og fortælle hvad du allerhelst vil opleve på festivallen - her i programmet er der beskrivelse af alle arrangementerne. Du kan også findes inspiration her i Food Festival Magazine. Hvad frister mest?
Jeg udvælger de 4 vindere lørdag d. 1/9.
NICE!!!
SvarSletDet ville jeg helt vildt gerne!
Jeg vil rigtig gerne se på KØD KØD KØD... fordi jeg elsker kød ;) og fordi jeg elsker at nørde med kød. Godt kød og (næsten) alle dele af dyret. Der går alt for meget af dyrene til spilde hvis man spørger mig!
Derfor er det også fantastisk at have sine egne dyr at slagte, så man kan få køddet på en hel bestemt måde!
Og så mejeridelen... fordi ost er kærlighed!
Kokketalent konkurencen! :O
SvarSletVille være en kæmpe oplevelse..
-Christa:)
Forhåbentligt har jeg et styk nyfødt baby i en barnevogn, og så vil jeg nyde at gå rundt på hele området sammen med kæresten - bare og suge indtryk til mig! Kæresten vil i hvertfald kræse omkring oste-delen, da det er hans lidenskab!
SvarSletGod weekend.
Jeg ville vildt gerne have inspiration til at gå i krig med hjemmelavede oste, så Mejeriet er oplagt at besøge. Derefter en tur i Salatværkstedet i Planteriget, for at få ideer til nye ting i salatskålen. Nordiske dråber lyder også vildt spændende:-)
SvarSletTak for en god blog!
/Ronkini
Jeg kunne rigtig godt tænke mig noget en masse ny inspiration, jeg er ikke så god til at finde på noget nyt, det er ofte bare det samme vi får. Så det kunne være rart, at få en masse ny inspiration med hjem til madlavningen.
SvarSletNej, hvor lækkert. Jeg vil bare så gerne med til food festival, det lyder bare som et rigtigt spændende program.
SvarSletDer er rigtigt mange ting jeg gerne vil se/opleve, f.eks. bistaderne, ham med svampene og nogle af bryggeri-folkene.
Jeg ville enormt gerne til Tang-kursus, men det er midt i puttetiden herhjemme, så det kan nok desværre ikke lade sig gøre, men Sylteskolen med AnneMad, dén vil jeg gerne med på..
Fedt... Jeg vil gerne se det hele.. men måske allerhelst ostekonkurrencen Nordic Cheese Challenge eller smage fiskeretter tilberedt med øl ved Havets gadekøkken.
SvarSletDet er godt nok et spændende program.
Helt sikkert Kornmarken - min mand er bidt af en gal bager og har også fået mig med på vognen, så jeg/vi ville elske at udforske de gamle nordiske kornsorter. Derudover byder dette område også på chokolade, og hvem elsker ikke det?? Men jeg ville elske at udforske DET HELE - lige fra grøntsagerne over øl og vil og til kødet. Munden løber i vand bare ved tanken :)
SvarSletJeg vil gerne forbi mad for børn - vi vil gerne have vores unge med i køkkenet, og det er hun allerede godt på vej til. Årh jeg vi udforske det hele ville jeg.
SvarSletJa, jeg vil meget gerne besøge chokoladedelen af Kornmarken og stort set alle standene i Mejeriet skal studeres grundigt. Det kunne også være ret fedt at komme i skole med De danske flødekager.
SvarSletJeg ville helt sikkert besøge nogle af alle arrangementerne der handler om æbler. Jeg syntes æblet er en fantastisk frugt, der både kan bruges i det søde men også salte køkken! Desuden er det meget snart æble sæson, og jeg GLÆDER mig så meget til at få fingre i alle de dejlige danske æbler, og ville til festivallen suge al den inspiration jeg kunne til mig til nye ideer og opskrifter!
SvarSletNoget med OST ;D Jeg har efter 10 års øvelse endelig lært at spise ost. Nu er det gudespise for mig. Det kunne være så fedt at få inspiration og nye ideer til brugen af ost i køkkenet!
SvarSletSofie S
Wauw en sej konkurrence, jeg vil rigtig gerne være med, der er mange ting som ville være helt vildt seje at se, men eftersom jeg er et bærhoved og sylter osv, må : Spis flere bær til, være en must see og så lyder Martin brYgManns FisKolarie også ret spændende...
SvarSletJeg glæder mig mest til at møde alle de økologiske og biodynamiske avlere og producenter - det er vigtigt for mig at kunne mærke personerne de dyrker de råvarer jeg bruger og indtager - og så glæder jeg mig til at besøge den økologiske fastfood bod hvor jeg helt sikkert skal prøve den nærmest berømte øko-burger :)
SvarSletLige meget hvad så glæder mig mig og ved det bliver en fantastisk weekend!
/anja
Jeg er en af dem der overhovedet ikke kan bestemme sig, så min plan er at se så meget som muligt og samle en masse inspiration :-)
SvarSletSøs
Hvis jeg absolut SKAL vælge blandt så imponerende et udvalg, hvor man jo nærmest har lyst til at opleve det hele, vil jeg helt sikkert elske at deltage i det historiske madeksperimentarium, hvor der jongleres i køkkenet med retter fra Hüttemeiers og H.C. Andersens tid :-) Det lyder vildt spændende...
SvarSletDet er jo vildt spændende...det hele!<3Men jeg skal jo vælge og så må det blive Svampe og triks!
SvarSletDet hele hvis jeg kan vinde en billet!! :-)
SvarSletLækkert! Altså kød og chokolade er jo lige mig!! Tit har min familie liiiidt svært ved at forstå min passion for mad, så det ville være lækkert at kunne komme til Aarhus og nørde lidt med andre madnørder!
SvarSletDet kunne være så spændende at se det hele. Så min plan vil være at suge til mig af inspiration og tips som kan bruges til madlavning herhjemme. Derudover er ost helt klart et sted der skal bruges lidt tid.
SvarSletSå jeg krydser fingre for at jeg er den heldige som kommer til food festeival :-)
mvh. Bente
Hej Malou ! Uh svært at vælge og så alligevel ikke.....det er vigtigt at næste generation bliver mere kvalitetsbevidste og nysgerrige om, hvad de putter i munden, så jeg ville koncentrere mig om Mad til børn og melde mig til madpakkeworkshoppen :-)
SvarSletMange hilsener
Inger
Jeg synes mejeridelen lyder rigtig spændende - især det hvor man kan se, hvordan man laver oste. Og så ville jeg også rigtig gerne over og have fat i nogle havtorn, da jeg aldrig har smagt friske havtorn:)
SvarSletÅrh, hvor er der meget! Jeg ville helt klart besøge oste-området, og så sende min kæreste hen til vin-området (og så hente ham et par timer senere når han havde "nørdet" nok). Og så vil jeg vildt gerne smage birkesaftsisen fra Skajø - hvor smart lyder det ikke lige med træ og tang som sukkerarter? :-D
SvarSletHelt sikkert "is Fra den dansKe natUr" - for man kan aldrig få nok is - Håber jeg vinder disse dejlige billetter :)
SvarSletHvis jeg skulle være den heldige vinder, ville det helt sikkert handle om fisk, min yndlingsspise. Så skulle jeg forbi "fiskeskolen" og bliver klogere på, hvordan man får mest ud af fisken, noget jeg ikke er god til :-)
SvarSletMin kæreste og jeg vil SÅ gerne afsted, en på en SU er det svært at få råd til at komme afsted.
SvarSletJeg er især meget interesseret i "Naturligt, socialt og lokalt", som er bistadsprojektet inde i byen, som bruger socialt udsatte.
Ja svært er det at vælge for der er så meget spændende, men Nordiske dråber det må være et af stederne jeg måtte forbi. Tyskland laver så megen god vin, som vi her i DK desværre ikke kender så meget til. Men selvfølgelig de danske vinhuse og danske bryghuse må vi se mere på.
SvarSletÅhr det vil jeg SÅ gerne vinde. Jeg synes det er et vildt overvældende stort program, det er dejligt at se en SÅ ambitiøs madfestival. Jeg bliver i hvert fald nødt til at komme flere gange, hvis jeg skal se alt det, der frister....Fx inspiration til håndbrygning, lækre små gartnerier, dem med al den havtorn de skal af med (:)), sejltur i Århusbugten... og ellers bare ose imellem alle de spændende producenter! Jeg glæder mig :)
SvarSletJa, jo, skønt. Ost og kød. Jeg vil supergerne lære at lave pølser, men det står der ikke noget om.
SvarSletHilsen Kirsten
Jeg vil helt sikkert gerne opleve stemning på denne festival, hvor der er madglade mennesker som jeg.. samt få inspiration til madlavning og dele ud af tips og råd! :-)
SvarSletlinenadia.hansen@gmail.com
Altså skal se det hele :) Men har lidt en forkærlighed for kornmarken og planteriget.. SÅ de skal bestemt besøges.. men at komme ned og mærke stemningen og få en masse nye indtryk og inspiration det er det vigtigste.. Og satser på at jeg kommer på en af de spændende madkoler :)
SvarSletjane-kristensen@sol.dk
Super give away! :)
SvarSletAllerhelst ville jeg jo gerne have tid til at kigge på det hele, men "Nordisk øl" og "Is fra den danske natur" skal i hvert fald besøges!
Jeg vil tage til festivalen og nyde alt, det lyder alt sammen så spændende. Jeg samler på inspiration,og hvad kan være bedre end at deltage her.
SvarSletMejeriet, skal have første pladsen. Ost og ost og ost er det bedste i hele verden. Så må Kødet og kagerene kommer der efter. Jeg vil elske at smage mig frem....
SvarSletVh Charlotte G
Jeg vil enormt gerne afsted :) Hele stedet er jo én stor kilde til inspiration :) men jeg ville i hvert fald som minimum skulle forbi mejeriprodukterne og mad til børn :)
SvarSletAllermest vil jeg bare gerne af sted. Uden nogen tidsbegrænsning. Jeg vil bare gerne gå rundt og snuse og smage, mærke mundvandet løbe, tænke "uhm" og "kan man det?". Det skal være forkælelse for mig, er helt sikker på at mit kirsebærelskende hjerte fører mig til Selleberg, men jeg skal også nok kigge ind hos mad til børn, så dem derhjemme måske også får glæde af at mor er afsted.
SvarSletVenlig hilsen Hanne M.
Jeg skal søge inspiration i madområdet for børn i forbindelse med de madhold og madskoler vi laver for børn i vores forening, uden for Food festival regi. OG så skal jeg smage i mejeriområdet tror jeg, og øl...og tang...
SvarSletDet er jo et MEKKA!!
SvarSletJeg ville helt sikkert skulle besøge de virksomheder der leverer produkter til min butik (er i Irma), så Markhaven, Tvedemose og Skyttes salater osv. Jeg elsker passionerede mennesker der brænder for det de laver og det ved jeg disse mennesker gør!
Derudover har jeg hørt SÅ meget godt om Skarø is, så er helt sikkert også et sted jeg skal forbi!
Jeg glæder mig!
SvarSletMest af alt til at shoppe amok i frugt og grønt - der er intet bedre end at lave lækre retter og (især) desserter af de dejligste råvarer :-)
Derudover har jeg lagt mærke til hav-temaet - og når man som jeg ELSKER fisk og skaldyr, skal jeg da helt sikkert smovse..!
Jeg vil bare SÅ gerne afsted og møde den fantastiske atmosfære der skabes, når det handler om mad :) Duftene, smagene, æstetikken og ikke mindste stemningen :)
SvarSlet- Og så synes jeg iøvrigt, at det der Madeksperimentariet lyder super spændende, så det skal helt sikkert forbi :)
Der var engang hvor jeg madnørdede og elskede det. Lavede mad til selskaber og tryllede i køkkenet, hvis jeg ikke satte opskrifter i mapper og planlagde indkøb til næste fest. Så fik jeg en kæreste, og de store middage for vennerne blev tit til intime goumetmiddage. Så fik jeg det første barn, og der blev eksperimenteret med diverse mos... Så kom barn nummer to og her flere år efter tænker jeg: "Hvad skete der mon med min kreativitet og lyst til at jonglere i mit køkken?" Den vil jeg gerne booste med et besøg på Food Festival. Af samme grund blev det lagt ind i kalenderen aller første gang jeg hørte om projektet - engang i foråret, men nu er der kommet "familie" i vejen :/ Men mon ikke en fribillet kan være tungen på vægtskålen, der gør at jeg "får lov"?
SvarSlet