Det hænger sammen med et barndomstraume. Min mor var bestemt ingen ørn til at bage - og hendes tolkning af konceptet 'banankage' var en rørt kagedej a'la sandkage med hele flækkede bananer lagt ned i. Jeg husker tydeligt de klæge rædsler med umodne bagte bananer i - det var som at spise rå kagedej med indlagt skovsnegl. Og spiste man ikke op - jamen, så stod det klar til en ved næste måltid.......til der var spist op *Gys*.
Min første hjemmebagte banankage.
Senere da jeg kom i lære har jeg bagt snesevis af banankager - men har aldrig spist et eneste stykke. Indtil for nogle måneder siden. Jeg var på besøg hos en bekendt og blev budt på kage......banankage. Høflig som jeg er tog jeg et stykke og forsøgte at klemme det ned. Og ved du hvad? - jeg døde næsten ikke af det.
Hmm, det var jo lidt af en opdagelse. Men der var stadig langt derfra og til rent faktisk at købe ind til en selv.
Ok så, når det nu ikke kunne være anderledes. Det skulle først lidt tasten til - for opskrift havde jeg ikke nogen af. Efter lidt snusen rundt valgte jeg den her hos Saras Kager - den kaldte nemlig på overmodne bananer.
Du får her min version:
225 g hvedemel
1 tsk natron
½ tsk fint salt
200 g rørsukker
2 æg
1½ dl neutral olie
4 overmodne øko bananer
2 spsk skyr
½ tsk vaniljepulver - eller marven fra ½ stang
50 g hakkede valnødder
50 g hakket mørk chokolade
Grofthakkede mørke chokoladeknapper fra Callebaut.
Jeg kunne også godt bruge lidt ferie. Fra lejligheden, hverdagen, bloggen og mig selv. Igen er jeg blevet stresset over mails jeg ikke får skrevet tilbage på og kommentarer der ikke bliver besvarede. Det er svært at få det hele til at gå op i en højere enhed - men jeg prøver virkelig. Der er gået rigtig meget af den tid jeg normalt ville bruge i køkkenet og på bloggen - på at cykle. Det er som om den tid mangler og så alligevel ikke. Jeg har virkelig brugt meget tid på at være online og det har gjort det nemt at bo 'oppe i hovedet'. Nu er jeg mere tilstede i livet her og nu - og kroppen (på godt og ondt).
Ugen byder på 3 meget forskellige restaurantoplevelser med 3 meget forskellige mennesker - og det vælger jeg at kalde ferie. Og ja, jeg har både færdiglavet mad og indkøbte færdigretter til resten af ugens dage - så nu kan jeg holde helt fri fra køkkenet i en hel uge. Og får jeg lyst til at blogge kan I få en fra arkivet. Basta!
See ya later!
Ja det skulle da aldrig vare! Den ser dejlig fugtig ud, mmm. Og så savner jeg bare kage med valnødder - min kæreste kan ikke udstå dem, så jeg bager dem næsten aldrig :(
SvarSletÅh hvor ser den lækker ud, eeeelsker banankage, for Opskriften den skal helt sikkert prøves. Jamen det er da dejligt med tid fra skærmen og hvilken frihed du har fået med din nye cykel. Ha en smuk uge
SvarSletBanankage er bare dejligt, men ok, ikke som den måde din mor laver den på. Kan godt forstå du har traume over det, selvom du er den første jeg har hørt der har banankagetraume! Lidt ligesom levertraume.
SvarSletDin kage ser dejlig ud.
Ps tak fordi du følger min blog med google, det gør mig vildt glad - og bliv nu ikke stresset. Det er simpelthen ikke det værd. Vi er her stadig når du har cyklet : D
Jeg elsker faktisk banankage, og den jeg bager herhjemme oftest sgu også med valnødder (og hvis vi skal synde lidt, chokolade). Det giver et dejligt syrligtsprødt bid til den søde banansmag :)
SvarSletHelt enig med KunstnerKram, du må ikke blive stresset - så hellere udskyde nogle ting, der er intet, der haster så meget, at det må koste noget på helbredet! Du skal sgu passe på dig selv, søde Malou :)
Super flot du er kommet over dit traume, - nok til at kunne bage en banankage selv :D
SvarSletOg så ovenikøbet en der ser så lækker ud...
Ælsker banankage. Faktisk alt, hvad der smager af banan. Men kan ikke spise friske bananer, bliver kvalt i konsistensen og kværket i teksturen.
SvarSletUtrolig lækker opskrift! Kan også anbefale den opskrift de har på banankage hos http://www.banankage.info
SvarSletHvor stor en stor en springform har du brugt til denne opskrift?
SvarSletUha, det kan jeg desværre ikke huske.
Slet