Det tager ingen tid at lave en nemt og lækkert måltid - som oven i købet kan spises med en hånd.
I går blev fyldet a'la Stop Spild Af Mad. Alt hvad der var tilbage i grøntskuffen var et lille hovede broccoli, et halvråddent løg (som jeg skar det dårlige fra), et skalotteløg og en gulerod. Jeg havde også lidt pillet, stegt kylling som ikke rigtig var nok til en ret.
Der var ikke rigtig noget at lave dip af - men der var lidt barbecuesauce med honning og hickory (røg). Det rørte jeg lidt af sammen med soya, ketchup, ahornsirup og presset hvidløg. Det smagte ikke helt som hoisin - men næsten.
Kyllingen blev pillet i strimler og løgene snittet i tynde både.
Løgene blev sauteret møre og søde i lidt olivenolie inden kyllingen blev tilsat.
Marinaden blev dryppet over og det hele blev varmet igennem.
Det blev noget lækkert mumset kylling. Blandingen fik lov til at køle lidt af mens jeg gjorde resten klar.
Guleroden blev skåret i tændstikker og broccolien i små buketter (som lige blev overhældt med kogende vand og fik lov at stå et øjeblik).
Jeg fordelte fyldet i 3 pandekager (opblød i 8 sekunder i varmt vand).
3 ruller er passende til et hovedmåltid.
Rullerne blev skåret over og lagt på et fad. Ikke nogen tosset kostpyramide.
Det var ret dejligt at få aftensmad ud af næsten ingenting. Og til dessert fik jeg 2 kugler græskar-is. Til frokost i går lavede jeg en græskarsuppe, den får du opskriften på i morgen.
I dag skal jeg ikke lave mad. Jeg har nemlig indløst en rabatkupon til et frokostfirma her i byen - og de kommer med smørrebrød og frikadeller med rødkål til døren. Det glæder jeg mig til, for jeg trænger til en pause i køkkenet......well, en pause fra den almindelige madlavning så jeg kan lave mere is.
Jeg rejser til København på næste onsdag og har fået Max til at passe kattene mens jeg er væk. Som tak laver jeg nougat og chokoladeis som er hans favoritter - så er udfordringen bare at lade det være.....
Tusind tak for alle de vildt søde fødselsdagshilsner og rosende ord til både mig og bloggen - jeg er simpelthen SÅ rørt over alt den skønne feedback. Jeg trækker først en vinder på søndag, så du kan stadig nå at lægge en kommentar og deltage i min give-away.
Jeg købte de selv samme "rispandekager" for noget tid siden, og prøvede at lave dem. Jeg synes nemlig de virker ret lækre.
SvarSletMen de blev simpelthen så mærkelige. De var klistrede og havde en mærkelig konsistens i munden.
Jeg prøvede at opbløde dem i varierende antal tid, men lige lidt hjalp det. Øv.
Men dine ser dejlige ud - og jeg er stadig nysgerrig på, hvordan de rigtigt skal være - for min version kan ikke være rigtig :)
Lad mig først sige - de er klistrede og har en mærkelig konsistens i munden ;-)
SletDe har en meget fremmedartet tekstur (elastisk) i forhold til hvad vi er vandt til på de her breddegrader. Tror det var Sidney Lee der i et eller andet madprogram påstod det var som at tygge i et kondom. Sorry, jeg ved det er et mentalt billede man godt kan undvære.
Jeg udbløder dem ikke til de er helt smattede med blot våde nok. Derefter bliver de lagt på et skærebræt - og der ligger de så og bliver bløde nok. Prøv at følg det øverste link til vietnamesiske pandekager - det viser jeg trin for trin hvordan man ruller dem. Måske kan det hjælpe?
Tak, de blev også ret gode. Men rispandekagen er altså sådan lidt sej og spøjs og bide i - tror det kræver tilvænning. Pøj pøj med det :-)
Da det drejer sig om at få spist resterne, kunne man ændre lidt på krydringen, rive gulerødderne og pakke det hele ind i en tortilla og lave en burrito, hvis den vietnamesiske indpakning ikke tiltaler én. Mange steder i Mexico får man hvidkål i i stedet for salat, og "pandekagerne " er super at have i fryseren.
SvarSletJa, det er lige det man kan ;-) Jeg tror vist jeg skal ha' nogle tortillias liggende i fryseren til det formål. Tak :-)
SvarSletDet var dog en yderst indbydende kostpyramide, du har fået bygget dig der ;-) Jeg har endnu ikke, øvet mig på ris pandekager… men det ligger klart på min ”to do” liste…
SvarSletTak, det var bestemt ikke en tosset en af slagsen :-)
SletDe er særprægede - men bestemt værd at stifte bekendtskab med ;-)