Lakridsfromage:
80 g sød lakridssirup
40 g sukker
2 spsk engelsk lakridspulver
2 dl vand
6 blade husblas
4 æggeblommer (2 bæger pasteuriserede)
3 æggehvider (2 bæger pasteuriserede)
2,5 dl piskefløde
Kom lakridssirup, lakridspulver, sukker og vand i en gryde. Varm langsomt op til kogepunktet, tag gryden af varmen og lad siruppen køle af i 5 minutter. Udblød husblassen og opløs den i den lune sirup. Køl ned til stuetemperatur. Pisk æggeblommerne med det ene bæger æggehvide til en luftig masse - og pisk siruppen i.
Jeg er spændt på hvordan den bliver som fyld i fastelavnsbollerne i morgen. Max er inviteret forbi som prøvesmager - for jeg er nødt til at skal ha' noget konstruktiv feedback.
Har du bagt fastelavnsboller?
Lyder da så lækkert, at jeg må i gang! TAK for lækre opskrifter.
SvarSletLækker blog du laver, jeg er nødt til at følge med her.
:-) Dorthe
Det er mig der takker, er glad for at du kan lide det jeg laver :-)
SletUh, håber du kan lide fromagen :-)
Lakridsfromage... Det lyder... Specielt o.O ...
SvarSletDet er nok primært en dessert for lakridselskere ;-)
Slet*saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaavle*
SvarSlet...
..
.
Ups.
Undskyld.
For pokker Piskehaps, nu flyder det med savl over det hele :-D
SletDet er lige noget for dig! ;-)
Altså sabinas lakrids panna cotta omvendte mig fra 25 års lakridslede til lakridsnyder :) jeg kan snildt forstille mig hvor lækker fromagen må være!
SvarSletDen så sørme også god ud. Jeg syntes virkelig det er imponerende at du sådan kunne omvendes :-)
SletTak, den var virkelig lækker :-)
Hold da op hvor ser det lækkert ud - jeg elsker lakrids :D
SvarSletJeps, har netop sat dej over til en gang svenske fastelavnsboller (Anarkistens) - men det fortryder jeg da lidt nu når jeg ser dit herlige fyld...
Men så har jeg bare en undskyld for at lave endnu en portion ;)
Tusind tak - det er lige noget for alle lakridselskere :-)
SletÅh, det er hendes semlor ikke? Dem vil jeg også gerne prøve at bage. Ha ha, god undskyldning ;-)
Hvor ser det da bare for lækkert ud. Glæder mig til at høre om dine fastelavnsboller. Det er jo ikke for sent at bage i næste uge!
SvarSletTusind tak :-)
SletDe blev lidt mislykkede i formen - men smagen var skøn. Nope, de kan bages hele året ;-)
Nomenom det lyder lækkert.... Eeeeelsker lakridsis - så tænker dette også er en vinder hos mig ; )
SvarSletTusind tak :-)
SletHvis du er vild med lakrids så er det her liiiige noget for dig ;-)
Holla kæv, det der ligner noget der godt kunne gå hen og blive min nye livret! (:
SvarSlet- Kit
*Bukker* Tusind tak, det er da en kompliment der er til at tage og føle på :-D
SletTænker jeg vil prøve at lave en lagkage med lakridsmouse og hindbærmouse, mon ikke denne kan bruges?:) Så er det bare et spørgsmål om den skal være med choko eller alm bunde;)
SvarSlet