søndag den 8. januar 2012

BØF...

Løgsuppen blev droppet i går - vågnede nemlig med en mave der skreg BØF. Så skidt da, når det nu ikke kunne være anderledes. Max lød heller ikke særlig irriteret i telefonen da jeg fortalte ham om hvad han ville blive trakteret med til aften.

En stor beskidt rib-eye og 3 salater blev det til. Ikke noget forstyrrende stivelse der.

Godt kød er dyrt - that's a fact. Og lad nu være med at købe de små tynde forskårne bøffer i køledisken, kiloprisen er alt for høj. Køb i stedet et stort stykke og skær selv. Det er selvfølgelig dyrere i indkøb første gang - men det giver en del til fryseren også. Vi splejsede til det her stykke oksefilet på ca 2 kg og det skar jeg 6 bøffer af. Det gav en pris på ca 58 kr pr bøf - ca halvdelen af de forskårne på samme vægt.

Bøfferne blev duppet tørre og fik lov til at akklimatisere lidt inden de skulle på panden. Jeg lavede salater så længe.

Jeg vil på forhånd gerne bringe en dybtfølt undskyldning til årstidens grønt: det er fesent at erstatte jer med agurk og tomat i januar. Men hele ærligt, der er grænser for hvor meget kål og rodfrugter mine fibro-kæber kan magte at gnave sig igennem - så jeg havde brug for en pause. Tomaterne var med ugens Verdenskasse og agurken nuppede jeg med hjem fra byen.

Tomaterne fik en tur på mandolinen sammen med 1 skalotteløg. De blev dryppet med olivenolie, hvidvinseddike og salt + peber. Til sidst fik de et drys tørret oregano og lidt nice-oliven på toppen.

Mandolinen fik derefter sat de grove 'tænder' i.

Wuuuush, på 20 sekunder var den agurk i stave. Da vi hverken skulle ha' brød eller kartofler syntes jeg ikke jeg ville lave tzatziki. Men jeg ville gerne ha' et skud hvidløg, så det endte med at blive derhen af alligevel, omend en meget grov udgave.

Lidt græsk yoghurt blev rørt op med citronsaft, hvidløg, salt og peber.

Jeg tog lidt af agurkerne fra til en blandet salat, resten blev vendt i dressingen og fik et drys tørret mynte.

Den sidste salat var med gulerødder, blancherede broccoli buketter, rød peber, agurk og grønne oliven med mandler. Lidt olivenolie og æblecidereddike blev dryppet over.

Det tog ca 40 minutter for mig at lave alle 3 salater. På den tid havde bøfferne fået den rette temperatur og var nu klar til panden. De blev stegt i en blanding af olivenolie og SMØR. Jeg satte et stegetermometer i den ene og stegte til det bippede på 54°C. Bøfferne fik derefter lov til lige at hvile lidt mens jeg rettede an.

Lidt ekstra grønne blade under den blandede salat og så var der mad. Du godeste, den bøf var jo et monster!

Men den var bare stegt lige som jeg havde lyst til. Jeg elsker det stegetermometer. Det er en idiotsikker måde at få kødet stegt perfekt på, specielt når man er så glemsom som jeg.

Jeg spiste godt til af det grønne og gik ikke så hårdt til bøffen. Det blev 125 g tilbage - det skal bruges som pålæg i morgen.

Wee, Max var vildt begejstret for min tofu-cheesecake. Snu som jeg var sørgede jeg for at han fik den til eftermiddagskaffen og ikke efter bøffen. Han spiste nemlig hele sin og så underlig ud da jeg begyndte at snakke om dessert.

Selv om dagen er tiltaget med ca 15 minutter kan jeg godt mærke at jeg trænger til mere lys.
Lys, sol og frisk luft.

Og jeg er ikke den eneste. Myren forsøger sig her med lysterapi mod begyndende vinterdepression.


21 kommentarer:

  1. Sikke en dejlig myre!! Tak for en skøn, skøn blog.
    Mange hilsner Tine

    SvarSlet
  2. Oh yes - og man skal jo lytte til sin krop ikke? ;-)

    SvarSlet
  3. Jeg vil også meget gerne ha' en - men den må ikke kombineres med det medicin jeg får. Glæder mig til mere sollys i stedet for.

    Tak - ELSKER salat til i stedet for carbs :-)

    SvarSlet
  4. JA - dejligt at du også syntes at kød kan være smukt ♥

    Selskabet er meget dejligt, frem for hurtige kulhydrater der bare fylder i mavsen.

    Aww, hvor sødt. Hvad vi ikke gør for de kræ. *Fnis* Du er sjov Piskehaps :-D

    SvarSlet
  5. Det er det bare ;-)

    Jaha, det er min yngste kat Myra aka Myren - hun er SÅ dejlig.

    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  6. Tusind tak :-)

    Det er virkelig en stor hjælp i køkkenet med sådan et jern. Jeg tror bestemt det er en gave der vil falde i god jord.

    Det er SÅ dejligt at vi går mod lysere tider nu. Ha ha, så er det god kattene ved hvem de skal putte på. Det var et dejligt billede af Monsieur og de to basser :-)

    Varme klem!

    SvarSlet
  7. Jeg køber også altid hele stykker filet, og skærer selv. Det er meget billigere og bare lækre :)
    Skøn kat - er det din? eller den du passer?
    Mange hilsner
    Gitte

    SvarSlet
  8. Hvor ser det dog lækker ud, Malou! Nu ved jeg, hvad Monsieur skal have til sin fødselsdag - et mandolinjern :-)
    Her hos os trænger både kattene og jeg til lys - kattene er lettere apatiske og vinterdeprimerede.
    Varme klem!

    SvarSlet
  9. Ej men altså et smukt stykke kød - og sikke et godt selskab den er kommet i! ♥

    Håber ikke at vores katte lærer det samme trick. Pt. sidder jeg på de yderste 15% af kontorstolen, fordi Luna har taget resten. Har puffet hende ned tre gange, men hun er vendt tilbage hver gang, så det her er så vores kompromis - til hendes fordel (og min bagdel, haha! :-D )

    SvarSlet
  10. Kan virkelig anbefale en lysterapilampe. Har anskaffet mig en i september og den var hver en penny værd. Var heldig at finde et stort monstrum til 500 kroner fra melissa. Det er virkelig godt!

    Herudover - din salat ser da også pænt læks ud... :P

    SvarSlet
  11. Ikke det værste bytte - løgsuppe kan man jo altid få :-)

    SvarSlet
  12. Tusind tak, jeg er glad for at du kan lide det :-) Ja, jeg kan kun anbefale en salat. Det gjorde godt for krop og sjæl med knas og fibre.

    Det kan du tro du må, min lille Myre har lige sagt god for det ;-)

    SvarSlet
  13. Hej Marianne

    Du kommer da bare forbi, så laver steger jeg gerne en bette bøf til dig ;-)

    Tusind tak, jeg er rigtig glad for at du kan lide bloggen og det jeg laver her. Tak, også god søndag til dig.

    Uh, jeg var sørme så heldig at vinde. Så nu står der en Kenwood Major Titanium ude i mit køkken og venter på at blive indviet ;-)

    SvarSlet
  14. Lækker mad, som jeg får lyst til at lave. Måske vi skal have rigtig salat i dag :O)
    Må jeg låne dit billede med Myren? Den er altså ikke til at stå for. Dit navn kommer selvfølgelig på.

    SvarSlet
  15. Tak skal du ha'. Det var virkelig dejligt at få mulighed for at spise en masse salat - end en smule bøf til :-D

    Tak, hun er virkelig en super kat. Omend en smule klæbende ;-)

    SvarSlet
  16. Sikke dog en lækker tallerken... hvis kroppen ikke gjorde det før, så gør den ialtfald nu... altså skriger på salater :-) Dejlig kat iøvrigt...

    SvarSlet
  17. Jeg gad virkelig godt til middag hos dig :) Hvor disker du altid op med en masse lækkert og spændende mad... UHM!!! Tak for en skøn blog, og god søndag til dig.

    Marianne

    P.S.: hvordan gik det med køkkenmaskinekonkurrencen?

    SvarSlet
  18. Nydelige snackbøffer du har gang i der :-) Men hvad sker der så lige med at de skal skræmmes væk med tofu!?!?! har jeg ikke sagt til dig at Tofu er det onde!

    Nå men i det mindste spiste du også rigtigt kød :-D

    Ciao,
    Kim

    SvarSlet
    Svar
    1. Ha ha, snackbøffer :-D Det er et yndigt begreb.

      Tsk tsk, en voksen mand der er bange for tofu. Du burde nok opsøge en psykolog......eller en kostvejleder :-D

      Ja, er ikke bleg for at klemme godt med kød ned. Skal vi snart på MASH?

      Ciao

      Slet
    2. MASH er jeg med på. Der går man aldrig galt i byen.

      Slet
    3. Det er en deal! Hvornår kan du?

      Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!