Jeg stod med en pose kartofler fra ugens Vegetarkasse og skulle finde på et eller andet. Jeg googlede 'knuste kartofler' og spottede den her opskrift hos Heidi. Jeg var straks solgt på ideen da jeg ELSKER 'salt & vinegar chips'. Opskriften stammer oprindelig her fra Nobel Pig. Desværre fulgte jeg ikke linket tilbage og fik derfor knust mine kartofler 'forkert' - men de smagte fremragende alligevel og det er jo det vigtigste. Her har du mit bud på hvordan det kan gøres:
De kogte kartofler blev lagt på et stykke bagepapir på en plade. Og så til det sjove.
Jeg lagde en frysepose over og gav kartoflerne nogle dask med siden af hammerhovedet på kødhammeren. Man kan også bruge sådan en gl.dags kartoffelmoser eller en gaffel.
Det blev de flade og udsmattede af. Og så skulle der smag på.
Jeg har altid rosmarin i fryseren i en lille bøtte. Så kan det lige tages op når der er brug for det. I dag brugte jeg det der svarer til en lille kvist.
Kartoflerne blev penslet med god olivenolie inden de blev drysset med finthakket rosmarin og flagesalt. Selv om jeg kom godt med olie på 'drak' kartoflerne det lynhurtigt. Grådige små bæster.
Jeg gav dem lige lidt mere inden de røg i ovnen. De fik ca 15 minutter til de var gyldne og sprøde.
Det var meningen at de kun skulle pensles med æblecidereddike når de kom ud af ovnen. Jeg valgte dog også at tilsætte lidt fuldkornssennep for at give ekstra zing.
Bagepapiret med de gyldne kartofler blev gledet over på et fad. Hver kartoffel fik nu en generøs pensling med eddike/sennepsblandingen.
Kartoflerne blev derefter anrettet på et fad og drysset med lidt ekstra flagesalt.
Beklager det noget mørke billede, ved ikke helt hvad der gik galt. Kartoflerne blev serveret til en hakkedreng omviklet med bacon og en spidskål/radise-salat med mormordressing. Det er vist første gang nogensinde jeg kun har spist så lidt af kødet og salaten - til fordel for kartoflerne. Jeg må indrømme at jeg spiste alle de 7 jeg havde lavet. Det er de bedste kartofler nogensinde!!!
Er du også til 'salt & vinegar'?
Uhm, det lyder sørme også godt. Sundt? Hvad er det nu det betyder? ;-)
SvarSletSpidskålsalaten er såmænd bare lidt fintsnittet kål, vredet i hænderne og blandet med radiser. Dressingen er lidt fløde og sukker tyknet med citronsaft og smagt til med salt og peber.
Det er altså virkelig et hit :-)
SvarSletJeg elsker knuste bagte kartofler og jeg elsker chips med vinegar. Har ikke overvejet at smøre dem ind i eddike, men det må straks prøves :)
SvarSletkøkkenhaven har taget overhånd :D
SvarSletTusind tak - jeg håber de falder i din smag ;-)
SvarSletTak skal du ha' :-)
SvarSletUh, ja det er lige noget for børn at få lov til at være med til at lave :-D
Æv. Men du kan jo bare lave halvdelen med eddike så ;-)
Mvh Malou
Tak skal du ha' :-) Ja, eddike RULES!
SvarSletWow, det var en del kartofler.
Sorry :-D
SvarSletJeg tror det er lige noget for dig ;-)
Knus Malou
Tak skal du ha' :-)
SvarSletTak skal du ha' :-) Det er virkelig et hit med eddike.
SvarSletJeg kunne godt ha' tænkt mig at der var flere små små stykker der kunne blive sprøde. Tak, det er rigtig godt med sennep :-)
SvarSletI går lavede jeg dem uden eddike, men med rosmarin, hvidløgspulver og parmesan. Mums.
Sorry, håber du fandt dig et fix ;-)
SvarSletHa ha, så godt på FB at du skulle hjælpe med kartoffelhøsten :-) God arbejdslyst og velbekomme - håber de falder i din smag.
SvarSletYummi, yummi, de kartofler lyder super skønne, kan allerede smage dem -:)
SvarSlethold nu op hvor ser de lækre ud!!!
SvarSletEddike er GOOOOODT!
De skal klart prøves... jeg har stadig omkring 50m2 kartofler der står og bare skal bruges!
Det ser altså lækkert ud, det vil jeg bestemt prøve. Kan lige forestille mig at min søn på 4 vil være helt vild med at smadre kartofler med en kødhakker :-)
SvarSletJeg er så afgjort til salt og vinegar, men det er resten af familien ikke, desværre..
Mvh Anna
SÅ meget til salt & vinegar chips - så er 100 på, at dette er godt! Tænker ligesom Hanne K: Det skal prøves ASAP!!! :-)
SvarSletJeg savler Malou, og det er din skyld!!
SvarSletOg der er endda lang tid til frokost. De kartofler SKAL jeg lave inden længe ... måske i aften ;)
Knus Hanne
Uhhh, de lyder gode - må prøves! :-D
SvarSletUuuuuuuh, det er lige blevet vedtaget, at den opskrift skal testes her på matriklen snarest! Vi skal nemlig have kartoffelhøsten i hus i dag :-)
SvarSletJA JA JA og hvor ser det lækkert ud. Jeg vil også prøve!
SvarSletJeg synes nu ikke der ser ud til at være noget forkert i måden du daskede kartoflerne på - de er vist mere sammenhængende end mine :-)
SvarSletDe ser fantastiske ud - jeg må også prøve med sennep næste gang!
Eddike er mit fix. og du har lige givet mig abstinenser ;)
SvarSletNøj, det ser godt ud! Minder mig om min ungdoms favorit, moste kartofler blandet med reven mozzarella, majs og lidt smør el. yoghurt i et lille fad og så i ovnen til det er gyldent. Slurp. Sundt? Næppe.
SvarSletMon du har en opskrift på spidskålsalaten et sted? Den ser også lækker ud.
Ha ha, sådan havde jeg det også da jeg selv spottede opskriften :-)
SvarSletHåber de falder i din smag ;-)
Hvordan er fremgangsmåden, hvis man skal have en del gæster, og ønsker at lave så meget færdigt i forvejen, som muligt og så bare varme op før servering.
SvarSletKan det mon lade sig gøre ?
Mvh
Helle
Det kan jeg desværre ikke udtale mig om, for jeg har ikke prøvet at lave dem på forhånd. Men mon ikke man kan lave dem og så varme dem op? Der er ikke andet for end at prøve dig frem.
SletMvh Malou