onsdag den 17. august 2011

Knuste kartofler 'salt & vinegar'...

Det var meningen at jeg skulle ha' blogget om min chai-is i dag. Men de planer er lagt på hylden, for jeg har lige haft en åbenbaring: de her knuste kartofler er de bedste kartofler jeg nogensinde har spist. Så den opskrift må jeg straks ha' delt med hele verden.

Jeg stod med en pose kartofler fra ugens Vegetarkasse og skulle finde på et eller andet. Jeg googlede 'knuste kartofler' og spottede den her opskrift hos Heidi. Jeg var straks solgt på ideen da jeg ELSKER 'salt & vinegar chips'. Opskriften stammer oprindelig her fra Nobel Pig. Desværre fulgte jeg ikke linket tilbage og fik derfor knust mine kartofler 'forkert' - men de smagte fremragende alligevel og det er jo det vigtigste. Her har du mit bud på hvordan det kan gøres:
Først blev kartoflerne kogt møre. Ovnen blev tændt på 220°C


De kogte kartofler blev lagt på et stykke bagepapir på en plade. Og så til det sjove.


Jeg lagde en frysepose over og gav kartoflerne nogle dask med siden af hammerhovedet på kødhammeren. Man kan også bruge sådan en gl.dags kartoffelmoser eller en gaffel.


Det blev de flade og udsmattede af. Og så skulle der smag på.


Jeg har altid rosmarin i fryseren i en lille bøtte. Så kan det lige tages op når der er brug for det. I dag brugte jeg det der svarer til en lille kvist.

Kartoflerne blev penslet med god olivenolie inden de blev drysset med finthakket rosmarin og flagesalt. Selv om jeg kom godt med olie på 'drak' kartoflerne det lynhurtigt. Grådige små bæster.
Jeg gav dem lige lidt mere inden de røg i ovnen. De fik ca 15 minutter til de var gyldne og sprøde.

Det var meningen at de kun skulle pensles med æblecidereddike når de kom ud af ovnen. Jeg valgte dog også at tilsætte lidt fuldkornssennep for at give ekstra zing.

Bagepapiret med de gyldne kartofler blev gledet over på et fad. Hver kartoffel fik nu en generøs pensling med eddike/sennepsblandingen.


Kartoflerne blev derefter anrettet på et fad og drysset med lidt ekstra flagesalt.


Beklager det noget mørke billede, ved ikke helt hvad der gik galt. Kartoflerne blev serveret til en hakkedreng omviklet med bacon og en spidskål/radise-salat med mormordressing. Det er vist første gang nogensinde jeg kun har spist så lidt af kødet og salaten - til fordel for kartoflerne. Jeg må indrømme at jeg spiste alle de 7 jeg havde lavet. Det er de bedste kartofler nogensinde!!!

Er du også til 'salt & vinegar'?


27 kommentarer:

  1. Uhm, det lyder sørme også godt. Sundt? Hvad er det nu det betyder? ;-)

    Spidskålsalaten er såmænd bare lidt fintsnittet kål, vredet i hænderne og blandet med radiser. Dressingen er lidt fløde og sukker tyknet med citronsaft og smagt til med salt og peber.

    SvarSlet
  2. Det er altså virkelig et hit :-)

    SvarSlet
  3. Jeg elsker knuste bagte kartofler og jeg elsker chips med vinegar. Har ikke overvejet at smøre dem ind i eddike, men det må straks prøves :)

    SvarSlet
  4. køkkenhaven har taget overhånd :D

    SvarSlet
  5. Tusind tak - jeg håber de falder i din smag ;-)

    SvarSlet
  6. Tak skal du ha' :-)

    Uh, ja det er lige noget for børn at få lov til at være med til at lave :-D

    Æv. Men du kan jo bare lave halvdelen med eddike så ;-)

    Mvh Malou

    SvarSlet
  7. Tak skal du ha' :-) Ja, eddike RULES!

    Wow, det var en del kartofler.

    SvarSlet
  8. Sorry :-D

    Jeg tror det er lige noget for dig ;-)

    Knus Malou

    SvarSlet
  9. Tak skal du ha' :-)

    SvarSlet
  10. Tak skal du ha' :-) Det er virkelig et hit med eddike.

    SvarSlet
  11. Jeg kunne godt ha' tænkt mig at der var flere små små stykker der kunne blive sprøde. Tak, det er rigtig godt med sennep :-)

    I går lavede jeg dem uden eddike, men med rosmarin, hvidløgspulver og parmesan. Mums.

    SvarSlet
  12. Sorry, håber du fandt dig et fix ;-)

    SvarSlet
  13. Ha ha, så godt på FB at du skulle hjælpe med kartoffelhøsten :-) God arbejdslyst og velbekomme - håber de falder i din smag.

    SvarSlet
  14. Yummi, yummi, de kartofler lyder super skønne, kan allerede smage dem -:)

    SvarSlet
  15. katrine steinicke vistesen29. januar 2012 kl. 18.54

    hold nu op hvor ser de lækre ud!!!
    Eddike er GOOOOODT!

    De skal klart prøves... jeg har stadig omkring 50m2 kartofler der står og bare skal bruges!

    SvarSlet
  16. Anna Holst Schumacher29. januar 2012 kl. 18.54

    Det ser altså lækkert ud, det vil jeg bestemt prøve. Kan lige forestille mig at min søn på 4 vil være helt vild med at smadre kartofler med en kødhakker :-)

    Jeg er så afgjort til salt og vinegar, men det er resten af familien ikke, desværre..

    Mvh Anna

    SvarSlet
  17. SÅ meget til salt & vinegar chips - så er 100 på, at dette er godt! Tænker ligesom Hanne K: Det skal prøves ASAP!!! :-)

    SvarSlet
  18. Jeg savler Malou, og det er din skyld!!
    Og der er endda lang tid til frokost. De kartofler SKAL jeg lave inden længe ... måske i aften ;)
    Knus Hanne

    SvarSlet
  19. Uhhh, de lyder gode - må prøves! :-D

    SvarSlet
  20. Uuuuuuuh, det er lige blevet vedtaget, at den opskrift skal testes her på matriklen snarest! Vi skal nemlig have kartoffelhøsten i hus i dag :-)

    SvarSlet
  21. JA JA JA og hvor ser det lækkert ud. Jeg vil også prøve!

    SvarSlet
  22. Jeg synes nu ikke der ser ud til at være noget forkert i måden du daskede kartoflerne på - de er vist mere sammenhængende end mine :-)
    De ser fantastiske ud - jeg må også prøve med sennep næste gang!

    SvarSlet
  23. Sarah Lund Petersen29. januar 2012 kl. 18.55

    Eddike er mit fix. og du har lige givet mig abstinenser ;)

    SvarSlet
  24. Nøj, det ser godt ud! Minder mig om min ungdoms favorit, moste kartofler blandet med reven mozzarella, majs og lidt smør el. yoghurt i et lille fad og så i ovnen til det er gyldent. Slurp. Sundt? Næppe.

    Mon du har en opskrift på spidskålsalaten et sted? Den ser også lækker ud.

    SvarSlet
  25. Ha ha, sådan havde jeg det også da jeg selv spottede opskriften :-)

    Håber de falder i din smag ;-)

    SvarSlet
  26. Hvordan er fremgangsmåden, hvis man skal have en del gæster, og ønsker at lave så meget færdigt i forvejen, som muligt og så bare varme op før servering.
    Kan det mon lade sig gøre ?
    Mvh
    Helle

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan jeg desværre ikke udtale mig om, for jeg har ikke prøvet at lave dem på forhånd. Men mon ikke man kan lave dem og så varme dem op? Der er ikke andet for end at prøve dig frem.

      Mvh Malou

      Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!