Well, marmelade er måske så meget sagt - for det er vel mest af alt en slags chutney. Inspiration fandt jeg her hos Martha Stewart. Min version er dog med lidt mere spræl - og sprut.
Baconmarmelade a'la Klidmoster:
2 pakker bacon (250 g)
1 stort løg
4 fed hvidløg
2 spsk whisky
6 spsk æblecidereddike
6 spsk meget stærk kaffe
4 spsk mørk muscovadosukker
4 spsk ahornsirup
½ tsk brune sennepsfrø
½ tsk gule sennepsfrø
¼ tsk friskkværnet peber
1 knsp. chiliflager eller cayennepeber
Steg den på en mellemvarm pande til det meste at væden er fordampet.
Når baconen begynder at brune svagt skal der skrues ned. Det fik lov til at stå og svede i sit eget fedt ved svag varme i ca 20 minutter - tro mig, det gør virkelig en forskel.
Da alt baconen var brunet godt af , blev det hældt op i en fintmasket si så det overskydende fedt kunne sies fra (gem endelig fedtet).
Og så var det tid til det næste trin. Panden blev varmet op og der blev tilsat 2 spsk baconfedt. Løg og hvidløg blev sauteret uden at tage farve til løgene var glasklare. Whiskyen kom på og fik lov til at dampe af.
Løgene blev hældt over i en lille kasserolle og vendt med baconen og resten af ingredienserne. Gryden fik lov til at stå og simre ved svag varme i ca 1 time.
Nu begynder det at ligne marmelade. Det er så nu der skal stikkes en stavblender i det *wroom wroom* til det bliver en sammenhængende masse - det skal dog ikke være helt fint blendet, der må godt være små stykker bacon tilbage.
Det er ikke meget der kommer ud at ulejligheden - men det smager så englene synger.
Skulle selvfølgelig lige smage da det var kølet nok af. Konsistensen er som figenpålæg, smagen er som en slags......well, meget koncentreret æbleflæsk. Det er sødt, salt, røget og fuldstændig vanedannende.
Jeg glæder mig SÅ meget til at bruge af det. Det skal prøves i aften som fyld i en svinekotelet - det håber jeg blive det pureste guf.
Hvad siger du - er baconmarmelade noget for dig?
Uh, tak skal du ha' - havde lige glemt at skrive tsk på ;-)
SvarSletMan kan købe sennepsfrø i de fleste helsekostforretninger - mine er købt i Ren Kost.
Ha ha, så håber jeg det er noget for ham :-D
Du skriver 1/2 sennep gul og brun, hvor køber du det? Og 1/2 hvad? Ske eller?
SvarSletHilsen Marlene
Ps. Det skal prøves, manden er helt vild:-)
Åh, jeg tror faktisk at det er lige noget for dig ;-)
SvarSletDen er bestemt kommet på listen over ting, der skal prøves :)
SvarSletLige mine ord <3
SvarSletHæ hæ, ja ikke? Har lige købt 2,5 kg ekstra bacon i dag :-D
SvarSletDet er lige noget for dig! Sødt, stærkt, salt og røget - og fuldkommen fantastisk :-D
SvarSletUh, det lyder også spændende. Jeg lavede Bacon Chip Cookies i går - og det var bare et hit :-)
SvarSletUh, drømmekagen med bacon står på listen over ting med bacon jeg skal prøve i næste uge ;-) Uh, det tror jeg bestemt - prøv det endelig.
SvarSletOh yes - lige mine ord :-D Og det smager pragtfuldt.
SvarSletMørkt, ondt og syndigt!
SvarSletJeg har smagt drømmekage med bacon - men ikke baconmarmelade. Men jeg er ret overbevist om at manden ville elske at prøve det!
SvarSletHmmm...jeg er lige faldet over en opskrift på chokoladecookies med bacon - kunne da godt være jeg skulle kaste mig over den:-)
SvarSletDet lyder pivfrækt - og en anelse skummelt :-D
SvarSlet#AEBMB Det lyder skørt - og lige dig!!
SvarSletOh yeah... baconlove
SvarSletOz svinebønder elsker denne opskrift - jeg har lavet af et kilo bacon ;O)
SvarSletWow, imponerende :-D
Slet