tirsdag den 9. august 2011

Bacon Explosion part I - italian sausage...

I dag har jeg simpelt lavet den ultimative ting med bacon, nemlig: Bacon Explosion.

Er den ikke smuk? Det er en tung og meget syndig sag. Den originale opskrift ligger her hos BBQ Addicts - og den indeholder kun 4 ting: bacon, italian sausage, barbeque rub og barbeque sauce.

Her i Danmark kan man ikke sådan lige skaffe italian sausage (krydret 'pølse' fars) - så man må lave det selv. Her kommer mit bud på hvordan det kan gøres:

Økologisk hakket svin.

Fennikel, anis, allehånde og sort peber.

Tørret basilikum, rosmarin, chili og st. koriander.

Hmm, måske en opskrift med mål og vægt ville være på sin plads.

800 g hakket svin
½ dl rødvin

1 æg
4 fed presset hvidløg
1 tsk tørret rosmarin
1 tsk tørret basilikum
1 tsk st. koriander
1 spsk salt
5 hel allehånde
1 tsk fennikelfrø
1 tsk anisfrø
1 tsk sorte peberkorn
lidt chiliflager


Kør de hele krydderrier i en krydderikværn (kaffemølle) eller giv dem en overhaling i en morter. Ælt kødet godt med alle de øvrige ting og lad den trække på køl i ca 1 time før der arbejdes videre med den.

Farsen kan også bruges til kødboller i tomatsauce eller andre pastaretter. Her skulle den dog være fyld i min Bacon Explosion.

Den er rigtig nem at arbejde med. Her er det kommet fyld i og den er rullet, lige klar til at få baconflet om sig.

Og her er den så færdig og klar til at sætte tænderne i. Det irriterer mig at det ser så tørt ud, for det var det overhovedet ikke. Mit kamera kom godt nok til kort i dag - det er svært at fotografere brune, stegte og skinnende ting. Og Bacon Explosion er alle 3 ting.

I det næste indlæg viser jeg hvordan man laver resten af sådan en Bacon Explosion.



15 kommentarer:

  1. Nej, de vil glo underligt på en hvis man bad om det i Italien - det er en amerikansk opfindelse.

    Der findes mange forskellige opskrifter, den her er bare mit bud. Hvis du Googler 'italian sausage' får du en masse bud på hvordan det ellers kan laves ;-)

    SvarSlet
  2. Er Italien sausage virkelig italiensk eller er det et amerikansk fænomen. Har længe søgt efter krydderisammensætningen hertil. Så mange tak.

    SvarSlet
  3. Ah, nu er jeg med. Så du ville abonnere på indlæg, som du ikke selv havde kommenteret på?
    (hvis ja - hvorfor vil du gerne det?)

    SvarSlet
  4. Og Kliddulle - hvordan har du lavet denne type kommentarfelt? Det er egentlig lidt smart..

    SvarSlet
  5. *Yikes* :-/
    Min mor lavede en god forloren hare - god smag og dekoreret fint med bacon. Vand i bunden som gav en god fond til den brune sovs... *Suk* :-D

    SvarSlet
  6. Ja. Den savner jeg hos dig :-(

    SvarSlet
  7. Nu får jeg lyst til forloren hare. Med brunede kartofler og brun sovs til. Og noget andet brunt.
    Bare en masse brunt og fedtet mad :D

    SvarSlet
  8. Hov.. Piskeris.. Prøv at se her.. Der kan man klikke forneden og abonnere..

    SvarSlet
  9. Jeg kan ikke finde den nogen steder. Er det en almindelig bloggergadget? Har prøvet at søge den - uden held.

    SvarSlet
  10. Ha! Har fundet det.. Er i gang.
    Tak :-)

    SvarSlet
  11. Jeg er ikke så vild med forloren hare - det fik jeg i en hæslig udgave som barn. Det var nærmest bare en stor mævret frikadelle uden stegeskorpe. Men brun og fedtet mad - den er jeg med på :-D

    SvarSlet
  12. Det hedder Disqus og kan hentes og installeres direkte ind i bloggens skabelon. Den har mange smarte indstillinger - jeg har ikke helt fundet ud af det hele endnu :-)

    SvarSlet
  13. Er det 'Abonner på: kommentarer til indlægget', du tænker på?

    SvarSlet
  14. Tak, det var virkelig godt. Well, Kim Schulz siger at den skal serveres med doubledipped fries og en hjemmerørt mayo - men så ville jeg dø. Det blev dampet broccoli og gulerodssalat med citron/sennepsdressing - hurtigt og nemt ;-)

    SvarSlet
  15. Den ser skæppeskøn ud! Hvad spiser man gerne til sådan en basse? (udover mere bacon :P)

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!