Her er simpelthen bagt et stykke bacon ind i hver pandekage som så er strøget blidt med SMØR og dryppet med sirup. Såååå syndigt - men såååå godt.
Ja, ingen fine øko fornemmelser her. Det var 6 pakker alm bacon for 55 kr i Kvickly - det måtte jeg ha' med hjem (forvent en del ting med bacon her på bloggen i den nærmeste fremtid).
Til pandekagerne stegte jeg først en hel pakke bacon i mikrobølgeovnen - dog kun 4 minutter, det skal jo steges lidt i pandekagen så det må ikke være helt færdigt fra start af. Se her hvordan det gøres. Har du ikke sådan et bæst, kan det naturligvis steges på en pande (så får man også baconfedt at stege andre ting i).
De amerikanske pandekager er ½ portion af dem her fra Arla - tilpasset til min smag.
100 g hvedemel
35 g ølandehvedemel
2½ dl mælk
1 æg
1 spsk rørsukker
¾ tsk bagepulver
2 spsk rapsolie
Pisk mel og mælk sammen til en lind masse. Pisk ægget og de tørre ting i og tilsæt til sidst olien.
Jeg bager mine pandekager i en blinispande - men man kan også sagtens bage dem i små klatter på en stor pande.
Klip eller skær baconen i den ønskede størrelse. De her stykker kan lige være i hvert 'hul' i blinispanden.
Kom lidt SMØR eller baconfedt på panden og læg baconen på - kom derefter en stor skefuld dej over hvert stykke. Lad pandekagen bage i ca 2 minutter, vend den og bag i yderlige 2 minutter.
Jeg lavede 10 stk med bacon i - og der blev ca lige så mange uden også af den portion dej (dem gemmer jeg og varmer i morgen).
De lune pandekager blev penslet med ganske lidt SMØR - de skulle bare skinne lidt. Ahornsirup er at foretrække, men min flaske var tom. Agavesirup var nu heller ikke spor tosset til.
MUMS!
Nu skal jeg så heller ikke spise andet en rå grøntsager resten af dagen....eller noget.
God søndag til alle der kommer her forbi!
God søndag til alle der kommer her forbi!