torsdag den 30. juni 2011

Kirsebær/lakridssorbet fra 'Formiddag på 4'eren'...

Her til formiddag har jeg været i radioen og lave is. Jeg ville gerne ha' lavet en sjov og anderledes flødeis, men tiden var knap i studiet - så det blev en sorbet i stedet for. Den havde jeg så forberedt mest muligt af hjemmefra.

Jeg var slet ikke i tvivl om at det skulle være noget med lakrids. For at give sorbeten lidt spræl, hev jeg en pakke frosne kirsebær ud af fryseren til at komme i.

Kirsebær/lakridssorbet:

250 g kirsebær (udstenet vægt)
125 g rørsukker
15 g glukose
1,5 dl vand
1 vaniljestang
2 spsk sød lakridssirup + rålakridspulver (fra Johan Bülow)
1,5 pasteuriseret æggehvide
1 spsk flormelis
evt 2 tsk frysetørret lakridspulver


Kog først en sirup af sukker, glukose og vanilje. Tag gryden af varmen, kom kirsebærene i og lad dem trække i siruppen i ca 30 minutter. Fisk vaniljestangen op, tilsæt 2 spsk lakridssirup og blend *wroom wroom* det hele i en blender eller med en stavblender.


Sigt massen igennem en meget fintmasket sigte for at få en helt klar sirup.

Siruppen er nu klar til at køle ned og komme på frys eller køre i ismaskine.

Jeg skulle ha' min med - den kom i en tom flaske med skruelåg.

Jeg pakkede flasken, et bæger æggehvide og rålakridspulveret ned i køletasken til ismaskinens fryseelement.

Da jeg ankom til studiet, snakkede vi først lidt om det at være madblogger - og så gik jeg i gang med at lave isen. Æggehviden blev pisket med flormelis + ca 2 tsk frysetørret lakridspulver. Siruppen blev sat til at køre i ismaskinen.

Værten Gitte Førby styrede slagets gang og vi snakkede så imellem musiknumrene.

Dagens anden vært Kasper Harboe. Da siruppen var kørt til en blød sorbet tilsatte jeg den piskede æggehvide.

Der var ikke tid til at isen kunne køre helt færdig i maskinen - men smagen var fortræffelig. Ved servering dryssede jeg lidt med rålakridspulver. Skal du lave sorbeten hjemme er det en god ide at komme den i en bøtte og stille den i fryseren i et par timer inden servering. Sorbeten kan også sagtens laves uden ismaskine - pisk så først æggehviden med flormelis og rør siruppen i. Kom den i en flad bøtte og indfrys den - og rør i den en gang i timen.

Det var en spændende oplevelse at være i radioen. Jeg var dog så nervøs at jeg ikke rigtig kan huske hvad jeg sagde. Men senere i dag kan det vist høres her - så det vil jeg gøre. Hørte du det?


16 kommentarer:

  1. du sagde "lakrids er det nye sort" :D

    SvarSlet
  2. Jeg hørte det/dig - og du gjorde det godt :)
    Din stemme var ligesom jeg havde forestillet mig - sådan er det ikke altid.

    SvarSlet
  3. Jepper! Det er første gang, at jeg har hørt tatoveringer og hjemmelavet is koblet så elegant. :-)

    SvarSlet
  4. Jeg måtte gå hjem fra arbejde med migræne, og det var ikke så galt at det ikke er godt for noget. - nu kunne jeg i ro og fred høre dig ... og det gik da godt :)
    Jeg er nu helt klar over, at nu går jeg all in på en ismaskine.
    Tillykke med din radiokarriere :)
    Sofie

    SvarSlet
  5. Det gjorde du jo skidegodt!

    Jeg fandt programmet her:

    http://www.dr.dk/LiveNetRadio/popup.html#id/2522

    Mere moster til folket!

    SvarSlet
  6. Jeg hørte dig også, du var bare så god.

    SvarSlet
  7. Nemlig - mere Moster til Folket!

    Du var megadejlig, Malou, og nu trænger jeg bare til at kramme dig ... igen :-)

    SvarSlet
  8. Jeg trænger herre meget til is nu!

    SvarSlet
  9. Jeg hørte dig også :) Jeg har besøgt din blog flere gange, og da jeg hørte at du skulle komme i radioen blev der skruet op og tysset på kollegerne :) Du lød ikke spor nervøs. Du havde da tjek på det! :) Glæder mig for øvrigt til at prøve isen :)

    SvarSlet
  10. Det gjorde jeg, og derfor er jeg nu her :-)
    Glæder mig til at følge din blog.

    SvarSlet
  11. Øv - jeg hørte det ikke! Kan det stadig høres på siden? Synes ikke lige jeg kan finde det?

    SvarSlet
  12. Jeg hørte det, og du var fremragende :) Kunne godt tænke mig at have været til stede, så jeg kunne smage isen!
    Programmet kan høres her: http://www.dr.dk/radio/?t#//formiddag-paa-4eren - og så er det selvfølgelig det fra den 30/6.

    SvarSlet
  13. Pernille - Åh, men det passer jo ;-)

    Helle K - Tusind tak :-) Jeg synes selv jeg lyder som en syg frø der kvækker, det er så weird.

    Anne - Ha ha, jeg blev lidt hylet ud af det med det spørgsmål. Tak :-)

    Sofie - Træls med migrænen, dejligt at du så kunne lytte med ;-) Jeg kan kun anbefale sådan en lille ismaskine - den tjener sig stille og roligt ind. Tak :-)

    Lisa - Tusind tak Sveske, det er jeg glad for at du synes <3

    Merete - Tusind tak skal du ha' :-)

    SvarSlet
  14. Anita - Ha ha, ikke et dårligt slagord vel? Tusind tak, hvor er du sød. Håber der snart bliver mulighed for en krammer :-)

    Bethany - *åndeis*

    Mette - Awww, tusind tak. Jeg kan godt betro dig for at jeg var nervøs - men godt det ikke kunne høres :-) Håber at du kan lide isen.

    Kirsten - Tak og velkommen til :-)

    Anette - Bitten her lagt et link ind lige under sin kommentar. Man skal vælge kanalen od den rigtige dato - så kan man stadig høre det ;-)

    Bitten - Tusind tak skal du ha' :-) Det var rigtig sjovt at prøve. Du kan jo selv prøve at lave isen ;-) Tak for linket.

    SvarSlet
  15. Tusind tak :-)

    Jeg ved ikke om man overhovedet kan købe frosne kirsebær. Dem jeg brugte havde jeg selv udstenet og frosset. Men du kan sagtens bruge friske når de er i sæson - eller syltede fra glas. Bruger du dem fra glad kan du med fordel bruge lagen også - så skal der bare skæres lidt ned på sukkeret.

    Glædelig jul!

    SvarSlet
  16. Super lækker opskrift, men hvor kan man købe frosne kirsebær?

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!