søndag den 19. juni 2011

Kagegudindens kalas...

I går mødtes vi 14 kagehungrende tosser hos Sif til 'spis-til-du-tilter'. Og det gjorde vi så. Sif havde brugt 2 hele dage på at fremstille sit lækre økologiske bagværk - og så åd vi det hele på 2 timer. Sorry, livet er bare for kort til dårlig kage - så når man får noget i den her kvalitet er det svært at styre sig. Ingen pulverfromager eller ulødigt knald her - men luksuskvalitet lavet fra bunden med kjærlighed og SMØR.

Først smuk, smuk lagkage.

Se lige hvor høj den er.

"Lyse bunde med brombærmousse og hasselnøddeflødecreme. Flødeskum og glasur med påfuglemønster".

Endnu en laber lagkage.

"Lagkage med citruskrydret ymerfromage. Dækket af flødeskum pisket med brændt karamel og toppet med jordbær".

"Vandbakkelser med marokkansk mynteflødecreme". Dagens pausekage - eller mundbakkelse om man vil. Vigtigt: spises i EN bid.

"Lyse bunde med ingefærmousse og chai-flødecreme. Dækket med flødeskum og overhældt med ganache og hakkede hasselnødder".

Åhhhhhh, det var jo lagkage ligesom hjemme i Indien. Jeg tror faktisk jeg græd lidt.

"Walesstænger. Hjemmelavet butterdej med vandbakkelsesdej sprøjtet på. Flækket og fyldt med appelsinmousse og pyntet med flødeskum".

Jeg fattes ord!

"Wienerbrødsstang med tvorog og rabarber". Jeg fik ikke taget et billede af den bagte stang, men her står den og hæver.

Gyldent og duftende - lige fra ovnen.

Hvad pokker er tvorog tænker du måske? Det er en russisk skørost - og Siffoladen har naturligvis en opskrift på det lige her.

Iskolde kys - Sarah Bernhardt kager.

Jeg har en pinlig indrømmelse: det lykkedes mig at spise 5 stk. Undskyld.

Åh, hvor var det en helt igennem herlig dag. Og jeg cyklede skam frem og tilbage (ca 13 km i alt) - hurra for regnslag. Det var et tiltrængt gensyn med de fleste af Kagedåserne + mødet med nogle helt nye kagetosser.

Nu skal jeg ud og hygge i køkkenet. Jeg har inviteret Max til 'sunday lunch' i dag - så jeg laver en stor øko kylling (med løvstikke og citron) fra Sødam i stegesoen og en lun kirsebærclafoutis til dessert. Så er der rester til de næste par dage. Åh, nu er der kun godt 2 døgn til FOO FIGHTERS - og jeg glæder mig SÅ meget.

God søndag til alle ☺

20 kommentarer:

  1. Det ser pivlækkert ud. Åhhh - jeg vil også til kagekalas! :-)

    SvarSlet
  2. Hold da op - jeg tror jeg har taget mindst et halv kilo på, bare af at kigge billederne. Jeg må straks over på Sif's blog og se om der er opskrifter ....

    SvarSlet
  3. jeg er grøn er jeg! Grøn af misundelse. Hvorfor høvlede bor I så langt væk...

    SvarSlet
  4. Kage kage kage <3
    Tak for i går. Det var overvældende med alt det luksuskage - jeg sprang over dessert om aftenen! :O
    Sikke nogle skønne damer, dine kagedåser ;)

    SvarSlet
  5. Du sir' du græder - hvad tror du så ikke vi andre gør ved synet af de her???????????????????????? Det burde være forbudt ved lov at vise sådan nogle billeder, når der ikke er smagsprøver.
    Det ser fantastisk ud - Sif styrer!

    SvarSlet
  6. Uh det var lækkert! Tak for igår, det var virkelig skønt at møde jer allesammen og spise så meget fantastisk kage... Mmmm... kage... ;)

    SvarSlet
  7. Mmmmm, ja det var såååå godt. Og godt selskab var det også :).

    Lotte

    SvarSlet
  8. Jeg tror, jeg dør af savl og misundelse.

    SvarSlet
  9. Du må med næste gang ;-)

    SvarSlet
  10. De kommer vist i den næste bog ;-)

    SvarSlet
  11. Det er jo lige om hjørnet ;-)

    SvarSlet
  12. Selv tak, det var hyl. Ja, skønne dåser ikke?

    SvarSlet
  13. Sorry, det var ikke med vanilje.......hov, vent ;-) Ja, det gør hun!

    SvarSlet
  14. Ja, med ja på - det var det :-)

    SvarSlet
  15. Desværre, men den er i hendes næste bog ;-) Åh, det var så dejlig kage.

    SvarSlet
  16. Tak, i lige måde :-)

    SvarSlet
  17. Fed blog ville ønske det var mig der havde smagt alle de kager :-) Tænkte på om du ligger inde med opskriften på flødemoussen, med brændt karamel?

    SvarSlet
  18. Opskrift på marokkansk mynteflødecreme?

    SvarSlet
    Svar
    1. Som det fremgår af teksten er det ikke mig der har bagt kagerne - og jeg kan derfor ikke være behjælpelig med opskrifter.

      Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!