søndag den 5. juni 2011

Burger med seitanbøf...

Se godt på den her lækre burger. Det er nemlig ikke nogen helt almindelig burger - den er nemlig 100% vegansk. 'Bøffen' er lavet af seitan og kogte kartofler.

Smager det af kød? NEJ. Mangler der kød? NEJ. Vil jeg lave det igen? JA.

Så fik jeg endelig taget min 'seitan-mødom'. Det er et produkt jeg har været nysgerrig på , men dog ikke nysgerrig nok til selv at købe det.

Det var en pudseløjerlig klump, både fast og 'svampet' på en gang. Det duftede af sojasauce og ikke så meget andet.

I følge opskriften skulle seitanen blendes med kogte kartofler til en fars. Luna Månebarn som også har lavet burgerne her, konstaterede at 'farsen' blev meget blød - så jeg besluttede mig for at lave den lidt anderledes for at give lidt mere struktur.

Seitanbøffer: (opskrift Sanne Venlov, Aarstiderne)

200 g kogte kartofler
250 g seitan
1 løg med top (toppen til 'farsen', selve løget som fyld i burgeren)
2 fed hvidløg
1 tsk sojadressing (soja, ingefær, citron, rapsolie, hvidløg, chili)
Salt og peber
Lidt mel eller rasp


Seitan, hvidløg og løgtop fik en tur i minihakkeren *wroom wroom*

Jeg valgte ikke at blende det alt for fint og stoppede da det lignede hakket kød.

I stedet for at blende kartoflerne med, kørte jeg den igennem et sne-jern eller purepresse som den også kaldes. Kan købes her. Ud over salt, peber og sojadressing, kom jeg lidt sød chilisauce i.

Til at binde 'farsen' sammen brugte jeg 3 spsk ølandshvede. For at få lidt grillsmag til 'bøffen' tilsatte jeg også lige 1½ tsk røget paprika.

'Farsen' blev formet til 2 kugler og presset ud til 'bøffer' med rasp som hjælpemiddel.

De færdige 'bøffer' klar til stegning. De var MEGET bløde og skulle faktisk glides over på panden for ikke at gå i stykker.

'Bøfferne' blev stegt gyldne og sprøde i olivenolie i ca 4 minutter på hver side.

Fyldet til burgeren: tomat, agurk og løg i skiver. De lækre fuldkornsboller blev bagt færdige ved 200°C i 5 minutter. Som smørelse blev det til French's sennep og ketchup fra Stokes. Jeg ELSKER Heinz, men jeg må indrømme at den her har lige det der ekstra man ikke helt kan sætte fingeren på. Men når den er spist går jeg tilbage til Heinz, for den her flaske er desværre meget lidt fibro-venlig.

Underbollen blev smurt med ketchup og dækket med sprøde salatblade inden en 'bøf' blev lagt tilrette. Lidt sennep og ketchup kom på inden grøntsagerne.

Smukt og lækkert med 2 forskellige farver tomater.

Et par agurkeskiver og så var der mad. Det var en god, velsmagende og meget mættende burger.

Den anden 'bøf' gemte jeg til madpakken dagen efter.

Den kom i en af de gode boller som først blev smurt med sandwich spread (lavet af solsikkekerner). Jeg droppede løgringene og nøjedes med tomat og agurk.

Det var en rigtig dejlig madpakke at kunne hive frem da der var pause i kagekurset. Min aversion mod madpakker går nemlig mest på at jeg ikke kan udstå 'varmt' kødpålæg som har ligget og lumret i flere timer.

Jeg var virkelig ærgerlig over at jeg ikke kunne tage den færdig pyntede 'kage' med hjem, for det er den bedste jeg har lavet indtil videre. Sif er virkelig god til at lære fra sig. Nu må jeg altså også snart få mig taget sammen til at bage en rigtig kage og pynte - jeg har endda købt den fondant den skal overtrækkes med.

Det var en lang god dag i går og jeg var først hjemme kl 22. Men vejret var godt så jeg tændte grillen og lavede en sen aftensmad til mig selv. Mere om den i det næste indlæg.

5 kommentarer:

  1. Hej !

    Sikke dog en flot kage :-)

    Mange hilsner Kiki

    SvarSlet
  2. Det lyder ret sjovt. Har ikke selv prøvet at bruge seitan.

    Og superflot kage - igen! Du er rigtig dygtig :-)

    SvarSlet
  3. Din kage blev altså også rigtig fin!
    Og det var hyggeligt at møde dig :-)

    SvarSlet
  4. Hej Michael.

    Jeg kan garantere dig for at den er 100% vegansk!

    Det er ikke første gang den problemstilling med 'natural flavorings' er oppe at vende. Derfor har jeg haft en dialog med French's og fået dette svar:

    In response to your inquiry, with the exception of honey, which is included in some of our mustard products, French's® Mustards do not contain any animal derivatives.

    We appreciate your interest in our products.

    Sincerely,
    Nora Flynn
    Consumer Relations
    Reckitt Benckiser LLC

    Som du kan se er French's sennep 'suitable for vegans'.

    Dejligt at du kan lige opskriften :-)

    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  5. hej moster,

    du skriver "(...) ikke nogen helt almindelig burger - den er nemlig 100% vegansk."

    nej helt vegansk er den desværre ikke.
    French's indeholder såkaldte naturlige ingredienser der er lavet af fond kogt på døde dyr.

    men resten af opskriften ser rigtig god ud. tak for den.

    mvh michael

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...