Jeg var slet ikke i tvivl om at det skulle være noget med lakrids. For at give sorbeten lidt spræl, hev jeg en pakke frosne kirsebær ud af fryseren til at komme i.
Kirsebær/lakridssorbet:
250 g kirsebær (udstenet vægt)
125 g rørsukker
15 g glukose
1,5 dl vand
1 vaniljestang
2 spsk sød lakridssirup + rålakridspulver (fra Johan Bülow)
1,5 pasteuriseret æggehvide
1 spsk flormelis
evt 2 tsk frysetørret lakridspulver
Kog først en sirup af sukker, glukose og vanilje. Tag gryden af varmen, kom kirsebærene i og lad dem trække i siruppen i ca 30 minutter. Fisk vaniljestangen op, tilsæt 2 spsk lakridssirup og blend *wroom wroom* det hele i en blender eller med en stavblender.
Sigt massen igennem en meget fintmasket sigte for at få en helt klar sirup.
Siruppen er nu klar til at køle ned og komme på frys eller køre i ismaskine.
Jeg skulle ha' min med - den kom i en tom flaske med skruelåg.
Jeg pakkede flasken, et bæger æggehvide og rålakridspulveret ned i køletasken til ismaskinens fryseelement.
Da jeg ankom til studiet, snakkede vi først lidt om det at være madblogger - og så gik jeg i gang med at lave isen. Æggehviden blev pisket med flormelis + ca 2 tsk frysetørret lakridspulver. Siruppen blev sat til at køre i ismaskinen.
Værten Gitte Førby styrede slagets gang og vi snakkede så imellem musiknumrene.
Dagens anden vært Kasper Harboe. Da siruppen var kørt til en blød sorbet tilsatte jeg den piskede æggehvide.
Der var ikke tid til at isen kunne køre helt færdig i maskinen - men smagen var fortræffelig. Ved servering dryssede jeg lidt med rålakridspulver. Skal du lave sorbeten hjemme er det en god ide at komme den i en bøtte og stille den i fryseren i et par timer inden servering. Sorbeten kan også sagtens laves uden ismaskine - pisk så først æggehviden med flormelis og rør siruppen i. Kom den i en flad bøtte og indfrys den - og rør i den en gang i timen.
Det var en spændende oplevelse at være i radioen. Jeg var dog så nervøs at jeg ikke rigtig kan huske hvad jeg sagde. Men senere i dag kan det vist høres her - så det vil jeg gøre. Hørte du det?