Foto: Kim Haugaard (lånt her hos aoa.dk)
Serviceniveauet på Komfur var lige i vinkel. Venlig, kompetent og med glimt i øjet. Mens vi granskede menuen kom er lidt hjemmebagt brød på bordet. Brødet havde følgeskab af en mayonnaise med purløg og brændt hvidløg samt koldt smør med Læsø sydesalt. Vi besluttede os begge for 3 retter.Restauranten er flyttet ind i lokalerne der før rummede den italienske La Trattoria. Det var en pludselig indskydelse at vi skulle ud og ha' en bid mad. Vi havde en sweetdeal kupon til et andet sted, men de var ved at bygge om og kunne ikke tilbyde et bord - jeg havde samme dag læst godt om Komfur på Twitter, så ringede straks dertil og fik et bord.
Forretter:
Suppe på grønne linser (citron/røget chili/pisket gedeost)
Varmrøget torsk & salat af torsk (ramsløg/kartoffel/majo)
Confiteret laks (estragon/mousselinesauce/radiser)
Komfurets krydderstegte oksekød (baconcreme/bagte æbler/saltede mandler)
Vi sprang begge straks på den confiterede laks. Den var her pocheret nænsom i olivenolie. De averterede radiser var erstattet af en sprød bund af råmarineret spidskål og estragonen udskiftet med fennikeltop - begge dele uden af forstyrre rettens helhed. Mousselinesaucen (hollandaise tilsat enten flødeskum eller piskede æggehvider) havde den helt rette syrlige note og kælede for laksens fedme på behageligste vis.
Den nænsomme varmebehandling havde efterladt laksen smørblød og utroligt velsmagende. Jeg drak et glas 2008 Alexander Valley Vinyards, Wetzel Family Estate, Chardonnay til (100 kr).
Hovedretterne:
Bagt hellefisk eller quinoabøf til vegetarer. (marinerede fennikel/løgpuré/oliven)
Kyllingelår fra Hopballe Mølle i rødvin (sauterede svampe/bacon/croutons)
Persillestegt kalvesteg (kalvebryst/selleripuré/confiteret hvidløg)
Braiseret lammeskank (porrekompot/langtidsbagt gulerod/brændt hvidløg)
Vi valgte igen det samme: lammet. Lammeskank er noget af det bedste kød at braisere og det her var tilberedt til perfektion. Det faldt fra benet bare man pustede til det. Velkomponeret ret med både fedme og friskhed. Porrekompotten var sur/sød og gav en god balance til det noget tunge lam. Jeg drak et glas mindeværdigt 2007 Barbaresco, Antiche Cantine dei Marchesi de Barolo fra Piemonte til (100 kr).
Alle hovedretterne blev serveret med 'dagens kartoffel'. I onsdags var det en kartoffelpuré som Heston Blumenthal ville ha' været stolt af. Let og fed på samme tid, med rigeligt muskat og SMØR. Pureen var toppet med lidt sprødmørt grønt. Det var mulighed for tilkøb af ekstra grøn garniture - enten salat med vinaigrette, lune grønne bønner eller lidt spidskål. Vi delte en omgang bønner - de gav et godt knas til den ellers ret 'bløde' ret.
Ostene sprang vi let og elegant over og gik i stedet til desserten. Vi havde valgt Chokoladeis med appelsinskal (marengs/limekaramel/frysetørrede hindbær) fra til fordel for Rabarbertrifli (flødeskum/makron/rabarber).
Spæde rabarber bagt med vanilje, god letpisket fløde og hjemmebagte makroner gik op i en højere enhed. Det var en rigtig god gastronomisk forårsbebuder.
Regningen lød på 870 kr (incl vand og kaffe), som må siges at være 'value for money'. Så har du lyst til god ærlig mad lavet med respekt for råvarerne - så kan jeg varmt anbefale et besøg hos Komfuret.
Restaurant Komfur. Guldsmedgade 40 - 8000 Aarhus C. Bordbestilling: 86 12 33 90
Hej Malou :)
SvarSletDet ser godt nok lækkert og meget eksklusivt ud.
De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad
Tak for anmeldelsen! Jeg har jo også min base tæt på Århus, så det er skønt at der er kommet et nyt, godt og ikke alt for dyrt spisested down town :-)
SvarSletMange hilsner fra Anna
Det lyder aldeles fremragende! Gider I godt lade være med at have så mange gode restauranter i Århus? Jeg bliver jo snart nødt til at tage på flere ugers gastronomi-ferie ovre vestpå ;-)
SvarSletHvor lækkert! Der skal jeg helt klart hen næste gang jeg har en aften i Århus :)
SvarSletMellemrum er i øvrigt også et stort hit hos mig!
Anita - Det er ikke fancy, men rustikt og meget dejligt :-)
SvarSletAnna - Vi var meget glade for det. Det er nemlig svært at få noget godt i 'mellemklassen' ellers :-)
Piskehaps - Kom frisk ;-)
Marian - Jeg håber du kan lide det :-) Mellemrum har jeg stadig til gode men glæder mig - for det skulle være super godt.