I denne uge bestilte jeg 'AspargesPosen' hos Aarstiderne. 1 kg (4 bundter) for 99 kr. Det var en oplagt mulighed for at smovse og lave et hel måltid med asparges som grundstamme.
Jeg overvejede mange forskellige tilberegningsmetoder, men endte med at dampe 3 bundter i lidt letsaltet vand tilsat SMØR. Hvert bundt fik sin egen anretning.
Der skulle pocherede æg til de 2 første anretninger. Flydende gylden æggeblomme og asparges er nemlig rigtig gode legekammerater.
Første anretning: dampede asparges, røget MSC laks, pocheret æg, ramsløg og ramsløgsolie.
Anretning nr 2 startede ud på samme måde: dampede asparges og et pocheret æg. Men her hørte ligheden så også op - der skulle noget helt andet ovenpå.
Jeg havde nemlig en portion renset stenbiderrogn i fryseren som jeg gav en omgang røg på altanen (se her hvordan man kan ryge stenbiderrogn).
Den røgede rogn skulle bade i en cremet base. Den blev rørt sammen af 1 spsk mayonnaise, 2 spsk skyr, 2 spsk cremefraiche og 2 tsk French's sennep.
Det pocherede æg blev maskeret med rogn-cremen og toppet med lidt fintsnittet ramsløg, røget rogn og ramsløgsolie.
Den sidste anretning var med rogn-creme, rejer og ramsløg.
En middag - tre bundter asparges. Det sidste bundt smækkede jeg på grillen i går som tilbehør til gode pølser og en grøn kartoffelsalat med ramsløg.
Og nu skal jeg slappe af, drikke kolde Henieken og høre den nye Foo Fighters CD. Der er nu kun små 2 mdr før jeg skal til Foo koncert sammen med Lars Grydeske og Kristian Kokkekniv. Det bliver også mit første møde med Henriette - som jeg glæder mig meget til at møde. Åh, jeg er en værre Foobie.... Er du?
SLURP, jeg ELSKER baade pocherede aeg og asparages. Her du nogensinde lagt maerke til at ens urin lugter maerkeligt, naar man har spist asparages? :)
SvarSletGod paaske!
Altsaa Malou.......DU ER FANTASTISK inspiration!! Tak! Helt vidunderligt! Too bad at min bedre halvdel ikke rigtigt kan det der med rogn, men jeg tror altsaa naesten at det maa blive til en todelt menu :-)
SvarSletRigtig God Paaske
Maria
www.mariasdaisies.com
Skæppeskøn forårsmad - og i øvrigt en fin pris for flotte øko-sparges :-D
SvarSletDu tager simpelthen de flotteste og mest indbydende billeder af det mad der.
SvarSletJeg må indrømme, at jeg i starten (da jeg faldt over din side) synes du var liiiige økotosse nok, men dine evner, både som fotograf, kok og anretter har overbevist mig.
:O) Fantastisk!! Vis mig venligst vej til den nærmeste aspargesmark!
SvarSletStinne, som ikke kan logge ind på sin google-konto
Uha, ligner en meget lækker forårspise her i påsken. Tak for god inspiration :)
SvarSletPåskehilsen
Palle
Restaurant i København
http://restaurantikøbenhavn.dk/
Her i wien er der friske hvide asparges på markedet.....8 forskellige sorter talte jeg MIG frem til. De ser SÅ lækre ud for en asparges elsker som mig. Der var selvfølgelig også en 5-6 forskellige grønne sorter men dem kender vi jo.
SvarSletOver and out,
Kim Schulz
Åhr, sikke en omgang grønne asparges. Det er ubetinget en af mine ynglings grøntsager. Dine tre variationer ser super skønne ud. Tak for inspirationen.
SvarSletELSKER grønne asparges! Elsker laks! Elsker æg! Elsker ramsløg men fandt ingen i år :( Godt andre er mere heldige end mig :D
SvarSletKh Kirsten
Mmmm, grønne asparges. Vi smovser også i dem flere gange om ugen i øjeblikket. Jeg er ret vild med dem dampede og med en marinade baseret på husets egen persillepesto. Eller i en risotto, enten sammen med svampe eller med en ordentlig håndfuld friske krydderurter. Hele sidste uge har jeg samlet de ender vi knækker af, så i morgen skal jeg prøve at lave en aspargessuppe på dem og så kommer de fine friske toppe fra havens aspargesbed i til sidst.
SvarSletÅh, ja - også mig. Er ved at trænge til de sprøde grønne stængler. Tusind tak, jeg er glad for at bliver inspireret af mine billeder :-)
SvarSletMums... hold da op, hvor jeg glæder mig til, der er sæson for asparges igen.
SvarSletDu tager altså virkelig nogen appetitvækkende billeder... og er til stor inspiration for mig...