fredag den 18. marts 2011

Kirsebær-cheesecake a'la Selleberg...

I fredags lavede jeg denne cheesecake med et par af de skønne sager som Søren fra Selleberg har sendt til mig. Som jeg har skrevet før, så er jeg fuldstændig blæst væk af hans kirsebær. Det er den fuldfede sommer på glas - i en helt fantastisk kvalitet.

Det er meningen at jeg vil forsøge at lave nogle forskellige ting hvor kirsebærene passer godt til. Og det oplagte første valg var at lave en cheesecake. Den er ikke som den fancy, sat med gelatine, men bagt med inspiration fra den her opskrift.

Den færdige cheesecake blev ikke så høj, da jeg kun lavede ½ portion. Man kan med fordel lave en dobbelt portion af fyldet.

Cheesecaken er toppet med et helt glas af de her syltede kirsebær, blot jævnet med et par dråber majsstivelse. Det er smart at starte med at gøre kirsebærene klar, så er de helt afkølede når kagen er klar til at 'få tøj på'.

Sukkeret i fyldet er erstattet af den her lækre kirsebærsirup.

Resten af ingredienserne var en blanding af hvad jeg kunne få i Salling Super. Det er ærgerligt at man ikke kan få økologisk mascarpone. Findes det overhovedet?

Bunden laves af 100 g Bastogne kiks (8 stk). De knuses groft i en pose og blandes med 30 g smeltet SMØR. Blandingen presses ned i en foret springform (20 cm). Lad bunden sætte sig på køl mens fyldet blandes.

Kirsebærfyld:

250 g mascarpone eller flødeost naturel
50 g kirsebærsirup (kan erstattes af sukker eller anden sirup)
1 æg
Marven fra ½ vaniljestang

Fyldet piskes sammen til en homogen masse og hældes over bunden.

Det får den smukkeste lyserøde farve. En kage for rigtige prinsesser.

Kagen bages i 20 - 25 minutter ved 190°C, måske endda lidt længere. Når man bruges sirup i stedet for sukker forøges væskemængden og derfor skal den ha' lidt ekstra tid i ovnen. Kagen afkøles i ca 15 minutter - sluk ikke ovnen. Bland i mellemtiden et lille bæger cremefraiche 38% med 25 g sukker og marven fra ½ vaniljestang. Hæld blandingen over den den bagte bund og sæt kagen i ovnen igen. Giv den 10 minutter og sluk så ovnen. Lad kagen køle af i ca 30 minutter på køkkenbordet inden den sættes på køl. Den er bedst efter 4-5 timer på køl - men kan holde sig i op til 4 dage. Et par timer inden servering kommes kirsebærene på toppen.

Den færdige cheesecake. Bunden med med at strejf af mørkt sukker og kanel, det lyserøde lag, det hvide lag og den smukke kirsebærrøde top. Uhm, jeg kunne sagtens ha' bagt en hel portion - for den forsvandt som dug for solen.

Det er dejligt at være hjemme hos bloggen og køkkenet igen. Og i dag skal der rigtig eksperimenteres. Jeg har nemlig bestilt 1 kg stenbiderrogn hos Aarstiderne. Nu skal det først renses og saltes - i aften skal det så laves til en masse forskellige happere. Rognen skal serveres naturel, røget og som salat. Der skal leges med blinis, rygeost, laks, avocado, dild, purløg, rødløg, cremefraiche og avocadomayonnaise i alle kombinationer. Uh, hvor jeg glæder mig.

14 kommentarer:

  1. heeey, damen der ikke kunne bage er da vist forsvundet! Nom nom nom

    SvarSlet
  2. Øj den ser bare uforskammet god ud! Den skal da helt sikkert prøves...

    Glæder mig virkelig til at se hvad du finder på med det stenbiderrogn - det er jo bare gudespise!!!

    - Maj :)

    P.s Det er dejligt at du er tilbage ;D

    SvarSlet
  3. Hvor ser DÉN lækker ud... Wow jeg får helt lyst til cheesecake! Jeg har ikke fået en ordentlig en siden jeg boede i London...

    Næste gang jeg kan låne en ovn, så laver jeg en cheesecake, i mellemtiden prøver jeg nogle Raw-cake's...

    SvarSlet
  4. Mmmmm... cheesecake....
    Tror måske jeg ved hvad de syltede Selleberg kirsebær fra sponsorgaven til blogtræffet skal bruges til!

    Mht. øko mascarpone, så har Max fra kvalimad en opskrift på en hjemmelavet udgave her:
    http://www.kvalimad.dk/opskrifter/hjemmelavet-mascarpone
    - så man må jo kunne bruge øko fløde og på den måde selv lave den økologisk!

    SvarSlet
  5. Mums, hvor ser den lækker ud den ostekage. Den skal vist på listen over kager, der skal prøves!

    SvarSlet
  6. neeej...hvor ser den kage lækker ud! den skal jeg prøve at lave. så skal der i hvert til fald være gæster der hjælper med at spise den, eller æder jeg den alene.

    jeg har købt øko macarpone i kvickly åbyhøj. butikken bliver brugt som test butik for økovarer.
    Så de har ofte nogle ting som du ikke lige kan få andre steder. og så er det endda meget billig

    -charlotte

    SvarSlet
  7. hov... glemte at spørge om de der syltet kirsebær smage lidt a la amarena kirsebær?
    -charlotte

    SvarSlet
  8. Hold da op en lækker cheesecake, ved godt hvor jeg vil finde opskrift næste gang jeg skal lave cheesecake- MUMS:)

    SvarSlet
  9. Hovsa, der skal vist straks bud til Selleberg efter en en såkaldt Sampakke, så jeg kan komme igang.
    Tak for alle dine mange 'inspirationer', Malou - det er en fornøjelse :-)

    SvarSlet
  10. Det der er det vildeste madporno!

    SvarSlet
  11. Kære Malou
    Hvor ser den kage fristende ud!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  12. Hej Malou :)

    Hvor er det nogle fantastiske billeder. Jeg sidder her og føler den vildeste trang til cheesecake lige nu.

    Det er en vildt lækker opskrift, og jeg kan lige forestille mig, hvor dejligt det må smage med den der kirsebærsmag.

    Hvor kan de købes henne, de der kirsebærprodukter?

    De bedste hilsner fra
    Anita
    Liv og Mad

    SvarSlet
  13. Hej :-)

    Tusind tak for alle jeres søde kommentarer. De var en fremragende kage.

    Kirsebærene kan købes hos Selleberg - det er et link til dem øverst i indlægget.

    Og nej, de smager bestemt ikke som amarena. De smager som bærene i den bedste kirsebærsauce fra barndommen :-)

    SvarSlet
  14. Fra i morgen kan man købe økologisk mascapone i Netto :)

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!