mandag den 7. marts 2011

Gemt, men bestemt ikke glemt...

Billedmappen med billeder her til bloggen bugner. Der er SÅ meget mad der ikke er blevet blogget om. Det her indlæg er uden opskrifter og kun med billeder af de færdige retter. Planen er at få skrevet nogle af opskrifterne ind hen af vejen.

(De første 3 ting er veganske og vegetariske retter lavet med ting fra 'Vegetarkassen').

Vegansk indisk dhal med hjemmelavet krydderblanding. Serveret med raita af tomat og gourmetbønner + syltede gule tomater. [Note: siden jeg skrev dette indlæg har jeg blogget om retten - se opskriften lige her]

Vegetar gnocchi. Ristede i SMØR sammen med grønt og drysset med parmesan.

Gnocchi dag 2 - denne gang i pesto-flødesauce.

Det er også blevet til et par retter i 'Stop spild af mad' kategorien.


Først en laber lasagne med fuldkornsplader. Den er lavet med rester af ratatouille og osso buko. Virkelig en smagfuld fætter.

En gang 'tøm grøntsagsskuffen' + en pakke frosne rejer blev til en omgang wok med koreanske nudler.

En rest laks fra fryseren blev brugt til en omgang tangpasta med spinat, fløde og masser af grønt.

Sidste uge havde Aarstiderne 3 pakker fiskefars på bud. Den ene pakke blev til disse labre fiskedeller med krydderurter og en rest tigerrejer. Tilbehøret var parpadelle med spinat og grønt.


En rest pølser og lidt bacon blev til topping på speltpasta. Liiiidt tørt, men ikke noget en klat SMØR ikke kunne klare. Og se lige: parmesan igen.

Jeg har også været i det store udland for at hente inspiration. Hos Our Best Bites fandt jeg denne opskrift på Apple Butter Pork Chops.


Den tog jeg til mig, for jeg havde et glas af Sifs hjemmelavede æblesmør stående i skabet. Min variant udviklede sig til at blive en hybrid mellem den originale opskrift og æbleflæsk. Virkelig en lækkerbisken. Den kombination af svin og æble arbejdede jeg videre med.

Det blev til 'Æblesvin' i Römertopf. Det er ikke en beige kartoffelmos, men derimod en puré lavet af fyldes fra stegesoen: æble, løg og pastinak.

Jamen, er der da slet ikke noget BØF tænker du måske? Jo da, de kommer her til sidst.

Først mine forslag til nytårsaften. Jeg lavede dem mellem jul og nytår, men fik aldrig skrevet en linje om dem.

Chateaubriand, eller Chateau Brian om man vil. Den blev dog lige stegt 2 minutter for længe, men pyt. Tilbehøret er små kartofler, først kogt og så ristet i andefedt. Garniture: små parisienne kugler af gulerod, squash og jordskok samt braiseret fennikel og reduktion på kalvesky.

Endnu en chateaubriand, denne gang var den perfekt stegt. Også denne gang var kartoflerne stegt i en rest andefedt. Garnituren var bare lidt pandestegt grønt og saucen en demi glace.

Det er også blevet til en enkelt 'almindelig' BØF.

En laber rib-eye med 3 salater til. Den ene en coleslaw med dressing på rygeost.

Hmm, måske skulle jeg bare starte fra en ende af. Er der nogle af opskrifterne du er nysgerrig for at læse mere om?

15 kommentarer:

  1. Kære Malou
    Det hele - det hele!!! :)
    Den der apple butter-sag, den lyder særligt LABER i mine ører ;)
    Knus Hanne

    SvarSlet
  2. OMG... Hvor er de vilde de kager Det hele ser bare så lækkert ud.

    SvarSlet
  3. Jeg tror lige, min mave brændte sammen af frustration over, at den hverken var til Sifs kagebord eller har spist nogen af de lækre retter, du viste bagefter.

    SÅ nice!

    SvarSlet
  4. Wauw, et kagebord! Jeg er dybt imponeret!

    Der er rigtig mange lækre ting.. Jeg glæder mig især til at læse om veggie-gnoccierne, idet jeg stadig prøver at samle inspiration til de 2- 3 ugentlige kødfri dage i familiens madplan..

    Mvh Anna

    SvarSlet
  5. OMG!! Min mave skreg nærmest, da den så den der lækre pastaret med laks og grønt, det er virkeligt ynglingsmad!
    Åhr, og så de kager!!
    Jeg synes, at gnochhierne kunne være spændende at læe mere om, or dem kender jeg ikke rigtig til selv og det ser ret godt ud..

    SvarSlet
  6. Nøøj hvor ser det GODT ud:) Bliver jo helt sulten igen:)
    Jeg stemmer for fiskefrikadellerne og wokretten..

    Venlig hilsen Louise
    http://frknim.blogspot.com/

    SvarSlet
  7. Det dér æblesvin... JA TAK :)

    SvarSlet
  8. Det hele ser lækkert ud, kæreste Malou! Kram fra Anne

    SvarSlet
  9. Hej Malou :)

    Hvor er det bare nogle skønne billeder, du tager. Tænderne løber jo bare mere og mere i vand, jo mere jeg scroller ned ad siden.

    Jeg må sige, jeg synes altså, at det er nogle lækre ting, du har fået ud af Vegetarkassen fra Aarstiderne.

    De bedste hilsner fra
    Anita
    Liv og Mad

    SvarSlet
  10. Nøj, hvor er det dog lækkert alt sammen, Malou - tænderne løber i vand over dine smukke billeder! Og Sifs kager: Suk ...
    Varme klem til dig!

    SvarSlet
  11. Det er jo næsten kage-porno. Wow hvor er det fantastisk. Dhal please.

    SvarSlet
  12. Kære Malou!
    Det HELE Pleaaase? :O)

    Og det er rigtigt; Fantastiske billeder! Så smukt! Jeg er så glad for at du blogger en hel masse: Din blog mit lille frikvarter i en meget travl hverdag! TAK ! :O)

    Stinne

    SvarSlet
  13. Den der wok med nudler er jeg sygt spændt på at høre mere om. Uhm den ser lækker ud.

    Og så din tangpasta, den må jeg også lige høre lidt nærmere om :)

    SvarSlet
  14. Kære alle sammen

    Jeg håber at jeg når omkring det hele med tiden. Det går ikke ligt alt for godt med det hele i tiden, men bøtten vender forhåbentligt snart :-)

    Tusind tak, jeg er glad for at I kan lide det jeg laver.

    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!