tirsdag den 1. februar 2011

Olivado: opskrift nr 1 - mayonnaise med avocadoolie...

Til sidste sommers Madbloggersymposium fik alle vi madbloggere en invitation til at deltage i en opskriftskonkurrence af det newzealandske avocadooliefirma Olivado. Den goodiebag vi fik med hjem indeholdt en flaske olie som vi kunne lege med i køkkenet – og leget, det har jeg. Det er blevet til 3 opskrifter som jeg allerede har registreret mig til deltage med. Desværre har det været lidt begyndervanskeligheder med konkurrencen og den er først lige kommet i gang, selv om den for længst skulle være afsluttet. Min opskrifter er meget 'sommerlige' og virker måske lidt malplacerede her i den kolde vinter. Jeg fik godt nok tilbud om at få de allerede registrerede opskrifter slettet så jeg kunne udtænke nogle nye – men det kniber med kræfterne, så jeg beholder dem jeg allerede har lavet.

[Olivenolie til venstre, Olivado avocadoolie til højre]

Og hvad kan den så bruges til den fine grønne olie?

Den første ting jeg har lavet er en mayonnaise. Jeg har valgt at lave den med avocadoolie for at gøre den sundere og mere alsidig – men også for at udforske hvad avocadosmagen spiller godt sammen med på den måde.


Til mayonnaisen anvendes:

2 pasteuriserede æggeblommer

1 tsk. fuldkornssennep

½ tsk. dijonsennep

1 tsk. hvid balsamico

2 dl Olivado avocadoolie

salt og friskkværnet peber

Citronsaft og evt mere sennep


Æggeblommerne, de 2 slags sennep, eddike, salt og peber piskes sammen. Olien piskes langsom i til det hele er optaget og mayonnaisen er fin og glat.

Smag til med citronsaft, lidt sennep og muligvis lidt mere salt. Det er vigtigt at den får den rette syrebalance da avocadoolien virker lidt 'federe' i smagen end f.eks. rapsolie.


Mayonnaisen kan spises som den er på en æggemad f.eks pyntet med rejer.


1 del mayonnaise og 2 dele græsk yoghurt (eller cremefraiche) smages til med masser af friskhakket dild og ekstra citronsaft. Det giver en lækker dressing som passer godt til fisk og skaldyr.


Jeg valgte at lave en skøn rejesalat med store grønlandske rejer.


Mayonnaisen bliver her rørt op med finthakket rød chili og et godt skud friskkværnet sort peber.


Den passer skønt til en kartoffelmad, hvor den milde avocadosmag og knas + varme fra chilien giver den neutrale kartoffel et godt løft. En lille tot karse giver prikken over i'et.


1 del mayonnaise til 2 dele græsk yoghurt + lidt god karry, flagesalt og et godt skud peber giver en anvendelig karrydressing. Den kan f.eks bruges til at smøre sandwich med eller lave en kyllingesalat på.


Jeg valgte her at tilsætte 2 hakkede æg og pynte med lidt rød peber og karse.


Du kan vinde præmier for op til 11.000 kr og hjælpe mig til at vinde ved at stemme på en af mine opskrifter senest 27. marts. Jeg har udviklet tre opskrifter med Olivado Ekstra Jomfru Avocadoolie som inspiration til frokost, et mellemmåltid eller til aftensmad. Stem på din favoritopskrift og hjælp mig til at vinde.

Så hvis du har mod på en lidt anderledes mayonnaise med avocadosmag var her mit bud på hvordan det kan gøres. Er det her din foretrukne opskrift af de 3, må du meget gerne hjælpe mig videre i konkurrencen ved at stemme på den her.

Opskrift nr 1: Mayonnaise med avocadoolie
Opskrift nr 2: Vandmelonsalat med feta, rejer & avocadoolie
Opskrift nr 3: Grøn bønnepostej med basilikum og avocadoolie

19 kommentarer:

  1. Endnu et lækkeri fra din hånd, Malou - jeg får lyst til alle de her madder!
    Ved du hvor jeg kan købe olien i København/Frederiksberg?
    KH Marianne

    SvarSlet
  2. Hej Marianne

    Tusind tak skal du ha' :-)

    Jeg mener bestemt du kan få olien i Kvickly - så mon ikke den kan fås i alle Coop's butikker?

    Kh Malou

    SvarSlet
  3. Et styk stemme leveret :-)Joan

    SvarSlet
  4. Hej Joan

    Tusind tak, det er sødt af dig :-)

    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  5. Hej Malou/Klidmoster,

    hvor ser det bare super lækkert ud - jeg skal da helt klart i gang med mayoproduktionen - det er også længe siden! Æggesalat er vist den første jeg skal prøve!

    KH Matilde AKA matildenspitze.blogspot.com

    SvarSlet
  6. Hej Matilde

    Tusind tak skal du ha' :-)

    Jeg havde helt glemt at man nemt selv kunne lave mayonnaise - med det gør virkelig en forskel.

    Pøj pøj med æggesalaten :-)

    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  7. Hver ser det lækkert, Malou - din karry/æggesalt fanger mit øje, og det lyder spændende at bruge avocadoolie! Jeg var slet ikke klar over, det findes.
    Nu har jeg også stemt.
    Klem og en dejlig dag til dig!

    SvarSlet
  8. Kære Madame

    Tusind tak skal du ha' :-)

    Avocadoolien var også helt ny for mig - men den er hamrende sund så jeg straks har taget den til mig.

    Hmm, nu har jeg selv lyst til æggesalat igen :-)

    Varme klem

    SvarSlet
  9. Du gør mig som altid meget meget sulten...:-)

    SvarSlet
  10. Hej Vibeke


    Hæ hæ, tusind tak - det er sgu den bedste ros man kan få ;-)

    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  11. Hvor ser det godt og en stemme er placeret hos dig.
    Held og lykke

    SvarSlet
  12. Hej Malou!
    Avocadoolien er på indkøbslisten. Jeg må absolut prøve at lave den mayonnaise.
    Og opskriften har fået min stemme :-) Held og lykke!!
    Mange hilsener
    Tine

    SvarSlet
  13. De billeder er stadig pivfrække - og faktisk endnu bedre her i februar, hvor jeg for alvor er begyndt at hungre efter forårs- og sommermad :-)

    SvarSlet
  14. Haps, det ser så godt ud, kære Malou :)

    SvarSlet
  15. Jeg lavede rejesalaten til aftensmad og der var udelt begejstring fra familien! Den var rigtig lækker :oP

    SvarSlet
  16. Min stemme er også sat på denne lækkerhed. Det skal helt sikkert prøves. Held og lykke i konkurrencen.

    Dbh
    Charlotte

    SvarSlet
  17. Sikke en fin blog - og damn, girl, you know a thing or two about (øh, hvad hedder "anrette" på engelsk?). Super lækre madder der.

    SvarSlet
  18. Hej Malou
    Sikke nogle lækre ting du har lavet til konkurrencen. Krydser fingre for dig og jeg har selvfølgelig stemt på siden:)
    Kh. Mette

    SvarSlet
  19. Hej Signe, Perle, Piskehaps, Anne au Chocolat, Bibbi, Charlotte, Carla og Mette.

    Tusind tak for jeres støtte :-)

    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!