Jeg kunne desværre ikke få kalveskank i tykkere skiver end det her., så det måtte gå an.
Osso buco Noir:
800 g okse eller kalveskank
1 dl mel
Olie/smør
250 g løg i grove tern
3 fed hvidløg skiver
3 dl stærk friskbrygget Cafe Noir
400 g flåede tomater
1 lille ds tomatkoncentrat
Krydderpose:
20 knuste Cafe Noir kaffebønner
½ muskatblomme
1 tsk korianderfrø
1 tsk sorte peberkorn
½ tsk hel allehånde
8 grønne kardemommekapsler
-----
2 dråber madkulør
250 g gulerødder
250 g pastinak
3 stængler bladselleri
1 tsk balsamico
20 g mørk chokolade
Salt/peber
Dup kødet tørt, klip eller snit hakker rundt i kanten, vend det i mel (blandet med salt og peber) og brun det godt af i en blanding af olie og smør.
Find krydderierne frem og kom dem i en 'dims' eller et kaffefilter.
Kør de hele kaffebønner få sekunder i en kaffemølle eller hak dem groft med en kniv og kom dem sammen med krydderierne.
Steg løg og hvidløg i det overskydende fedtstof. Kom kødet i en stegegryde og tilsæt kaffe, flåede tomater og koncentrat. Lav en krydderpose eller 'dims', kom den i gryden og læg låg på. Stil stegegryden i en forvarmet ovn på 150°C i 1½-2 timer.
Tag kødet op.
Blend saucen med en stavblender *wroom wroom* og tilsæt et par dråber madkulør.
Tilsæt resten af grøntsagerne i grove stykker + 'dimsen'. Sæt gryden tilbage i ovnen i 30-45 min.
Smag retten til med chokolade og balsamico samt salt og peber. Læg kødet tilbage i saucen og varm igennem.
Server med en puré af ½ kartoffel og ½ græskar. Giv f.eks. grønne bønner til. Det var det her billede der blev sendt ind til konkurrencen. Det var en meget svær ret at fotografere så det ikke bare lignede en 'klat på en tallerken'. Der skulle lige ha' været en lille grøn dusk af selleriblade - men den kom Max til at smide ud mens han ryddede op i køkkenet. Uha, der råbte jeg vist lidt højt. Men billedet blev taget og maden spist med stort velbehag. Jeg bryster mig ellers af at min Osso buco Milanese er sublim - men Max påstår at den her er bedre. Så selv om jeg ikke vinder konkurrencen, har jeg allerede vundet herhjemme. Awwwwww, så smelter man lige lidt der.
Det er altså en rigtig fræk kombo - det må jeg jeg huske at prøve på et tidspunkt :-)
SvarSletChokolade og kaffe i en ret med kød? Ja, man skal høre meget, før ørerne falder af :o) Jeg bruger tit øl og cognac eller likør i retter men det her lyder sgi så spændende, så det må prøves. God dag. Hilsen Jette
SvarSletHej Jette,
SvarSletDet kan du roligt gøre, det var errøme godt :-D
/DrMax (aka Hr. Klidmoster)
Nam med nam på, det ser godt ud!
SvarSlethar lige lavet det til aftensmad og mums hvor var det godt ! har heldigvis rester til i morgen :D det skal helt sikkert laves igen, og er allerede ved at tænke på hvilke andre retter hvor kaffe kun give en god smag til :)!
SvarSlet@Piskehaps -Tak, det er pivfrækt ;-)
SvarSlet@Jette - Uh, jeg kommer skam også begge dele i chili con carne, alm sammenkogte retter og nogle supper. Det giver en meget fyldig smag. Prøv det endelig :-D
@Maxibon - Så sød du er (nogen gange) ;-)
@Signe - Tak, det var labert ;-)
@Fie - Ih, sikke en dejlig tilbagemelding, Jeg er glad for at du kunne lide det. Kaffe er også godt i chili con carne ;-)