onsdag den 27. oktober 2010

Syltede gule tomater og perleløg...

Jeg ved at det her sikkert kommer som at chok for mange af jer der læser med - men jeg er ret vild med ting der er lavet 'lige som hjemme i Indien'. Nå ikke, har jeg måske nævnt det før?

Da jeg pludselig stod med ½ kg gulnede tomater fik jeg den ide at sylte dem med en masse varme krydderier så de ville passe til Indisk mad.

De fik først den samme behandling som de grønne tomater. Vask, prik, kog og hiv op.

Syltelagen blev derefter tilsat: 2 tsk sorte + 2 tsk gule sennepsfrø, 2 tsk korianderfrø, 1 kanelstang, 4 sorte kardemommekapsler, 2 stk muskatblomme, 1 tsk sorte peberkorn, 2 tsk anisfrø, 8 nelliker og 2 laurbærblade.

Det duftede nærmest berusende. Sort kardemomme har en nærmest røget aroma. Det var virkelig svært at lade dem være i 3 dage, for jeg var ivrig efter at smage på dem.

Men jeg skal love for at de var ventetiden værd. De smager så englene synger. De er nu kommet på listen over ting jeg vil lave hvert år. Jeg overvejer også at forsøge at sylte græskar med en lignende krydderblanding. Der var en del lage tilbage, men jeg havde heldigvis nogle perleløg liggende som så kunne få et varmt indisk bad også.

De var indkøbt til at sylte sammen med grønne bønner, men så kom den der bildør i vejen og bønnerne nåede at mugne.

Det tager laaaaaaaaaaaang tid at pille perleløg - specielt med en dum hånd. Men hvis man skærer en meget tynd skive af rod-enden først går det noget nemmere.

Jeg kogte lige løgene i 3 minutter i kogelagen først, inden de kom i syltelagen og kogte yderligere 3 minutter.

Efter 3 dage i lagen var de som slik. Jeg må nu gemme dem bagerst i køleskabet for at begrænse svindet. Men jeg bliver vist lige nødt til at gå ud og nuppe et par stykker til min frokost i dag, for de kan få en almindelig leverpostej mad til at danse som en Bollywood-stjerne. Det er sandt!

Både de gule tomater og perleløgene fortjente at blive serveret til et indisk festmåltid. Langtidssimrede nakkekoteletter i hjemmelavet garam masala, raita med vandmelon og agurk, syltede løg med krydderurter og salat med appelsin og birkes. Så fik vi også smagt både min rabarberchutney og ferskenchutney.

Nu skal jeg ha' lidt frokost og en middagslur. Det er nemlig i aften at Gourmet Girafferne skal mødes og kokkerere. Det er Signe og jeg der skal stå for det hele i dag. Vi har valgt en menu med nogle af efterårets lækkerier. Så nu glæder vi os til at sætte resten af holdet i gang med at lave den. Opskrifterne har vi hentet i 'Ruths Hotel og Michel Michaud' og 'Kocherier' af brødrene Koch. Vi har valgt:

Bagt græskarsuppe m/ råmarinerede kastanjer og trøfler.

Agerhøne m/ gnocchi i salviesmør og sauteret kål.

Pære kogt i porter og dybstegt m/ limeparfait.

Note: Der er stadig plads på holdet hvis der er nogen der har lyst til at lave lidt hyggelig mad en gang om måneden sammen med en flok århusianske madører.

12 kommentarer:

  1. åh, syltede ting how I love thee!

    SvarSlet
  2. Glæder mig sådan til i aften, det skal nok blive sjaaw!

    SvarSlet
  3. Nu har jeg en absurd trang til syltede tomater - og jeg ved ikke en gang, hvordan det smager! Men det ser rigtig, rigtig lækkert ud... :-)

    SvarSlet
  4. Det ser jo totalt lækkert ud !!

    Selvom jeg slet ikke bryder mig om de der krydderier i .. mad...

    Men de perleløg , lyder som noget der burde testes............

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  5. Det ser KANON godt ud, Malou!
    Nød min mors syltede grønne tomater i hele weekenden - og jeg kan levende forestille mig at dine gule basser smager så englene synger!!
    Kh. Eva

    SvarSlet
  6. Det ser utrolig godt ud..!

    De der syltede tomater må prøves og også den kombination med det indisk inspirerede mad.

    Lækkert

    Bedste Hilsner
    Søren

    SvarSlet
  7. Græskar græskar græskar græskar græskar græskar (ok, lyder underligt nu)..

    fru hokkaido og mr. acorn i vinduet er trætte af sceneriet måske et syltebad gør dem glade?

    De billeder gør altså en efterårsglad :)

    SvarSlet
  8. Åh hvor ser det dog lækkert ud alt sammen, Malou! Og de perleløg skal helt bestemt laves også her.

    Varme klem og god fredag til dig :-)

    SvarSlet
  9. @Pernille - Det er ganske vist: syltede ting elsker også dig ;-)

    @Signe - Det var en super aften! Glæder mig allerede til næste gang :-)

    @Piskehaps - Ha ha, hvor er du sjov. Tomaterne smager lidt af vanillesyltede grønne blommer :-)

    @Marianne - Tak skal du ha' :-) Åh, du er ikke til det indiske køkken overhovedet? Løgene er SÅ lækre, de kan varmt anbefales :-) Hyggehygge

    @Eva - Tusind tak skal du ha' :-) De smagte virkelig godt, skal vist lave 3 gange så mange næste år :-) Kh

    SvarSlet
  10. @Louise - Tusind tak :-)

    @Søren - Tusind tak skal du ha' :-) De er virkelig lige til at spise som slik.

    @Sushistegen - Kom frisk ;-)

    @Sachia - Ha ha, du er sjov. Jeg har lige købt et hokkaido så nu ser vi hvad det bliver til :-) Tak!

    @Madame - Tusind tak skal du ha' :-) Jeg tror lige de løg er noget for dig. Varme klem

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!