I fredags havde jeg skønherlige Vita på besøg og trakterede hende med frokost. Det var en oplagt mulighed for at udvikle nogle nye opskrifter. Jeg har længe gået og leget med en ide om at lave noget vegetarisk/vegansk smørepålæg og var glad for at få en testspiser på besøg.
Det blev til 3 forskellige slags: rødbede/peberrod, basilikum/citron og tahin/røget paprika a'la hummus. Jeg havde også lavet en salat med vandmelon og rejer. Det var meningen at jeg ville ha' lavet en portion laksedip også, men vurderede at der var rigelig mad som det var. Vi smagte de 3 forskellige forskellige varianter på Vitas hjemmebagte rugbrød og på grov flutes med forskelligt tilbehør. Der blev brainstormet, taget stilling og smagt igen. Efter Vita var taget hjem gik jeg i køkkenet og lavede en 4. variant med karry. Der kommer opskrifter på dem alle i de nærmeste dage.
Efter en velfortjent lur tog jeg en bus ned og handlede. Nu skulle vi altså ha' en BØF!
Jeg købte et stykke oksefilet og skar ud til 5 bøffer på ca 300 g hver. Så der der til endnu en Bøffredag i fryseren + en ekstra til uventede gæster.
Det kan virkelig godt betale sig at skære bøfferne selv - det nedsætter kiloprisen markant. Jeg regnede ud at sådan en bøf koster 63 kr hvis man skærer selv og 96 kr hvis slagteren gør det.
Bøffen blev serveret med en blandet salat (agurk, broccoli, gulerod, tomat og feta - marinade af avocadoolie og hindbæreddike), grovflutes og "hummus".
Lørdag skulle jeg så finde på noget med den røgede laks jeg havde taget op til fredag, men ikke fået brugt.
Det blev til en meget grøn lasagne med savoykål, tangpasta og laks. Nøj, hvor blev den god. Opskriften er på vej - den skal lige finpudses.
I dag var jeg i biffen med B og se 'The Kids Are All Right' som var månedens Politiken+ film. Bagefter gik vi ud og fik en hurtig bid mad. Puha, sikke en skuffelse. Jeg skriver en anmeldelse af stedet og maden på Mangospot en af dagene. "Restauranten" er ikke oprettet til anmeldelse derinde endnu - men det har jeg lige anmodet om at den bliver. Det var så dårligt at andre fortjener om blive advaret om stedet. Jeg har halsbrand og kvalme efter det.
Nu vil jeg forsøge at sove - det går lidt trægt med det i tiden. Det gælder om at samle nogle kræfter til ugen der kommer. Den byder nemlig både på et nyt gastronomisk tiltag som jeg glæder mig meget til. Den dejlige Signe har sørget for at jeg kommer med i Gourmet Girafferne hvor vi skal lave fancy mad sammen 8 gange i løbet af vinteren. Det bliver SÅ dejligt at mødes og nørde mad sammen med andre foodies, bla. Lars fra Grydeskeen. Og så skal vi skiftes til at undervise. Det bliver en fed opgave at sammensætte en menu - jeg må i tænkeboks. Måske får jeg lidt inspiration i drømme.
Årh Malou. Du må ikke lægge sådan noget på bloggen så sent om aftenen. Nu er klokken et, og jeg kan ikke få tankerne væk fra de bøffer. De ser fantastiske ud. Tror jeg skal have fat i sådan en oksefilet, hvis jeg falder over en.
SvarSletKh Nadia
jeg køber næsten altid en stor oksefilet og skærer ud til bøffer, af en stor steg til 400kr kan jeg sagtens få 10 fine bøffer og det synes jeg er en dejlig måde at spare lidt penge på.(det er dog ikke en øko steg men en ludvig)
SvarSletVita er heldig at have været på besøg hos dig, Malou! Sikke lækkerier, I satte til livs.
SvarSletJeg synes, det er en skøn ide med Gourmet Girafferne, hvor I skal lave fancy mad sammen 8 gange i løbet af vinteren.
Ha' en dejlig dag, gråvejrsklem til dig :)
Vi ses på onsdag, søde :-)
SvarSletKnus
Jeg får dejavu.
SvarSletOg iih hvor det dejavu smager :-)
Du er min køkken-guru.
Tak for mad og det dejligste selskab.
Møs
Ih jeg venter spændt på den lasagne... Mums mums mums
SvarSletHej Nadia, Whitee, Madame, Signe, Vita og Stine.
SvarSletTusind tak for de søde kommentarer :-)
BØF er bare det bedste - well, næstbedste der findes. Sushi er jo nr 1 ;-)
Orv, køkken-guru ligefrem *rødme* . Du er så sød Vita. Møs
Hej Hanne
SvarSletTusind tak, jeg er meget glad for at du kan lide min blog :-)
Uh, den fik jeg desværre aldrig blogget om - men den ligger her på facebook: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.452732523570.253931.823928570&type=1
Hej og tak for en fantastisk og meget appetitlig blog ;-)
SvarSletJeg kunne rigtig godt tænke mig opskriften på lakselasagnen med savoykål, men kan ikke rigtig finde den?
Mvh. Hanne
Har googlet forgæves efter savoykål-lasagnen. Blev den til en opskrift ?
SvarSletHej Kasper
SletDet blev aldrig til et indlæg her på bloggen. Men alle billederne og fremgangsmåden er her på Facebook :-)