Så fik jeg langt om længe snøvlet sammen til at udvikle en opskrift på koldskålen. Hyl(d), der er næsten ikke mere saft i flasken. Ærgerligt, for det her kunne jeg spise mange portioner af.
Koldskålen blev serveret iskold med jordbær, hindbær, tørret ananas-salvie og mini kammerjunkere (fundet i Irma).
Hyldeblomst-koldskål:
4 pasteuriserede æggeblommer
3 spsk agavesirup (kan erstattes af 3 spsk rørsukker)
Marven fra ½ vanillestang
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
150 g skyr (eller andet magert surmælksprodukt)
5 dl kærnemælk
4 spsk citronsaft
Pisk æggeblommerne hvide med sirup. Tilsæt vanillemarv og hyldeblomstsaft. Rør skyren i sammen med kærnemælken. Smag til med citronsaften. Køl ned og nyd.
Næste projekt er nu at kreere en koldskål med rabarber og lakrids. Det skulle blive varmt i ugen der kommer, så der skal nok blive trang til noget der køler og læsker.
Rabarber og lakrids, øj det lyder spændende - det glæder jeg mig til:-)
SvarSletDet lyder bare så lækkert, Malou - jeg cykler til købmanden om lidt og køber, hvad jeg mangler - for det skal prøves i dag :-)
SvarSletVarme gråvejrsklem!
mums - hvor det lyder lækkert - heldigvis har jeg stadig et par flasker hyldeblomst.
SvarSletGlæder mig til at se/smage resultatet af næste uges eksperiment.
Mens jeg var på besøg hos min svigermor i sidste uge, var vi på Restaurant Snerlen i Strandby nord for Frederikshavn. Og her fik vi koldskål. Stiv koldskål. Den var nemlig tilsat husblas, og så var den dekoreret med chokoladestykker (mørk), jordbær OG lakrids. Det var bestemt ikke ringe ;-).
SvarSletI det hele taget var det faktisk en meget lækker middag, vi fik på Snerlen!
@Anonym - Tak skal du ha', opskriften ligger her på bloggen nu :-)
SvarSlet@Madame - Tak skal du ha'. Jeg er spændt på at høre om du kan lide det. Varme klem :o)
@Marianne - Tak skal du ha' :-) Du kan roligt prøve, det smager skønt. Eksperimentet lykkedes og opskriften er blogget :-)
@Bente - Wow, det lyder lækkert! Sikke et herligt sted :-)