Jeg har valgt at mit D skal være dip! Det er jo en bred betegnelse for noget der har mange anvendelsesmuligheder. En dip for mig, er noget man både kan dyppe grøntsager og brød i, bruge til at smøre sandwich med eller som en slags kold sauce.
Jeg er vild med hjemmelavet feta-dip. Det er blød feta blendet med lidt peberfrugt (gul eller rød), Persille (eller andre krydderurter) og lidt mælk. Den smages til med presset hvidløg og friskkværnet hvidløg. Pas på med saltet, fetaen er som regel salt nok i sig selv.
Dippen er her serveret til græsk mad. Den er også fremragende som del at et ostebord.
En anden favorit her i huset er hvid bønne-dip. Den kan laves i et utal af varianter alt efter sæson. Her er den lavet med god olivenolie, friske ramsløg og citron.
Den er rigtig god til grillede asparges eller til at dyppe pitabrød i.
Mit hjerte banker jo for kikærter, så dem kan jeg også finde på at forvandle til dip. Her har jeg lavet en variant af chilli-humus. Kikærter, rød chili, spidskommen, hvidløg, citronsaft, salt og peber køres med lidt olivenolie.
For at spare på fedtet, bruger jeg lidt olivenolie og så et syrnet mælkeprodukt for resten. Her har jeg brugt skyr, men græsk yoghurt er også godt. Den skal bare være cremet. Dryp lidt god olie ovenpå og drys med paprika. Server med lun pita, gulerod og agurk i stænger og lidt oliven.
Og så lige den evige klassiker: pesto. Den kan laves i et utal af variationer med forskellige krydderurter (persille, rucola, løvstikke, spinat og basilikum), forskellige kerner/frø (ristet solsikke, mandler, div nødder og pinjekerner) og med/uden ost. Her er det basilikum, hvidløg, ristede saltede cashewnødder og god olivenolie.
Kan bruges til mange gode ting, kun fantasien sætter grænser. Rørt op i græsk yoghurt bliver det til en skøn dip.
Se andre bidrag med D her.
Dip er lækkert. Den feta-dip tror jeg at jeg vil forsøge mig med en dag ;-)
SvarSletDin første opskrift ville jeg suplere med en chilli - Fin D-tolkning-
SvarSletOg her skal jeg bare have en flad rugbrød til aften... :-D UHM, lækker ABC!
SvarSletBlir imponert av kreativiteten i hva du får til å lage. Flott temavalg du har funnet. God fredagskveld ønsker jeg deg. Mvh Turid
SvarSletUhm, dejlig inspiration. jeg skal have en kartoffel/porresuppe i aften med de sidste rester rugbrød fra DK - ristet - til. Det er nu også godt. Jeg bruger mange ramsløg om foråret, har dem i den nærliggende skov, det er en stor tilfredsstillelse at gå ud og hente maden...tak for mange go'e opskrifter!!
SvarSletDa er det bestemt! Vi skal ha dip i morgen!!!!
SvarSletUh, så lækkert det ser ud det hele!
SvarSletFetadressingen din så bare superdeilig ut. Den skal jammen testes ut. ja alle dresssingene så deilig ut. Ha en trivelig helg.
SvarSletVad duktig du verkar vara i köket! När jag tänker dip tänker jag OLW & gräddfil;-))
SvarSletMidt i dipp innlegget ditt kom et DYR , det ble snart dødt dyr (mus) ;O(
SvarSletGod helg til deg F.
Hvor ser det lækkert ud... bliver helt sulten her kl. kvart over elleve om aftenen;o)
SvarSletHvor er det nogle dejlige dipper, du har vist os. Tak for lækker inspiration.
SvarSletUhm... det ser vildt lækkert ud... skal helt sikkert prøve din feta-dip... ;-)
SvarSletMmm! Det så sinnsykt godt ut! :-)
SvarSletMmm... Dip er godt det! :)
SvarSletnår kjøkkenet er ferdig skal jeg prøve dine dipper :))
SvarSletmmmm...
Det var et flott D-tema :)
SvarSletHilsen Margrethe
Det var et riktig så snadder innlegg til D! :D Ser fryktelig godt ut, hi-hi!
SvarSletTusind tak for alle de søde kommentarer :-)
SvarSletGlade efterårshilsner
Malou