I dag har jeg lavet lidt af et vovestykke. Jeg har lavet en video til madbio i kun 2 klip. Det var godt nok sjovt, men for pokker hvor var jeg nervøs. Der er jo kun den ene chance for at optage. Jeg havde forberedt optagelsen, så det hele var klart. Jeg havde snittet de fleste af tingene og stillet det hele frem. Det var først i går jeg så opskriften her og fik straks lyst til at lave det. Jeg lavede lidt om på opskriften, så det ikke blev helt den samme ret.
Jeg udskiftede allehånde med stjerneanis og kom et laurbærblad i. De øvrige krydderier var sorte peberkorn, kardemommekapsler, nelliker, kanelstænger, korianderfrø, appelsinskal og hvidløg.
En parteret kylling kom i et smurt fad og fik selskab at en snittet porre, et bundt rensede, snittede rabarber og en stor håndfuld smuttede mandler. Krydderierne kom over sammen med 2 dl 'Prince Vladimir' (idé hentet hos Sifka), saften af en appelsin og 6 spsk blomsterhonning.
Fadet kom i en 225° C varm ovn, der straks blev skruet ned på 175° C. Kyllingen fik ca 1 ½ time, jeg tog den ud og dryppede den med skyen af og til.
Jeg serverede kyllingen med kogte speltkerner og grøn salat med agurk og ærter. Jeg jævnede lidt af skyen med majsstivelse og brugte som sauce. Tak Piskeris, det var bare super lækkert ☺
Kære Malou
SvarSletDen kylling fik jeg også lyst til at prøve, den er altså fristende.
Den video vil jeg gerne se.
Knus
VIbeke
Jamen selv tak - spændende idé med at tilføje te i retten. Jeg har godt set, at Sifka ind imellem gør det, men eftersom jeg mest drikker te, når jeg er på arbejde, så er et sjældent, jeg lige kan smutte en sjat med i madlavningen.
SvarSletJeg glæder mig til at se videoen!
Det lyder bare så lækert, og det tænkte jeg også, da jeg læste opskriften hos Piskeriset - lidt usævanlige råvarer sammen, men jeg kunne næsten smage sammensætningen! Tak for en skøn ide, Malou - jeg glæder mig til at se din madbio.
SvarSletMandagsklem!
Kære Malou!
SvarSletHvor ser det bare lækkert ud :-) Desværre er min kæreste ikke vild md frugt i hans varme mad, æv!
Knus
Birthe
Kære Malou
SvarSletDet ser bare virkeligt lækkert ud.
Spændende måde at bruge rabarber på.
Glæder mig til at se videoen.
Knus fra Hanne
Kære Vibeke
SvarSletJeg kan godt sige dig at jeg blev så nysgerrig da jeg først så opskriften. Det smagte bare super godt :-)
Videoen er ved at blive behandlet nu, så den kommer enten senere eller i morgen.
Knus
Malou
Hej Piskeris
SvarSletDet var altså en super dejlig ret. Det er ikke sidste gang jeg bruger te i maden. Jeg kunne endda finde på at lave te bare for at bruge det i mad. Chai er sikker godt i en karryret :-)
Tak, den kommer vist senere i dag :-)
Mange hilsner
Malou
Tak Madame, det var bare rigtig lækkert. Da jeg så opskriften vidste jeg med det samme at det måtte jeg bare lave :-)
SvarSletTak, jeg kan desværre ikke tage æren for idéen. Tænk at jeg fik lavet 2 film til madbio på en weekend. Jeg håber at ha den her klar senere.
Også mandagsklem herfra :0)
Kære Birthe
SvarSletTak, det var bare rigtig lækkert. Max var heller ikke alt for vild med rabarberne i fadet, han ville hellere ha´ haft dem i trifli :-)
Knus
Malou
Kære Hanne
SvarSletTak, det var en rigtig god kombination af kylling og rabarber.
Jeg er ved at gøre videoen klar nu :-)
Knus
Malou
Nååååh, er det 'Prince Vladimir' the du kommer i? jeg troede det var navnet på en yoghurt, men det er istedet kushmi teen? eller er det helt forkert?
SvarSletJa, det er nemlig lige det jeg kommer i ;-)
SletKold te er god til rigtig mange ting.