Sådan en lime tager kegler på enhver fiskeanretning. Ikke alene ser den blæret ud, den er også lige til at bruge. Det er dog en god idé at øve sig på æbler først. Citrusfrugter er lidt mere besværlige at have med at gøre.
Her er den pillet lidt fra hinanden. Det gælder om at være forsigtig og lave pæne lige snit.
Jo pænere snit, jo skarpere vinkler får man.
Med en skarp kniv og en god portion tålmodighed kan det sagtens lade sig gøre at lave lidt smart pynt.
Ih du milde, hvor har jeg lavet meget af den slags, i starten af min mand og mit forhold, havde vi en slagterbutik med dinner trans, jeg var i gang, de fleste dage, med et eller andet, der skulle ud, og jeg ville ikke have sølvpapir, og alt mulig andet gøjl på mine fade, så jeg måtte finde på noget andet, og der blev så lavet roser af tomater, udskårne citroner lige som du gør, og også et par andre udskæringer af citronen, dengang var det begrænset, med kendskab til lime, kiwi var populær, og fin at skære i. Da jeg så dine billeder, kom der en masse indre billeder frem! Skægt, hvad der skal til, for at man pludselig ryger 23 år tilbage, og husker det, som var det i går. Knus VIbeke
Ja, jeg kunne levende forestille mig at du må ha´ lavet oceaner af den slags. Som du, ville min læremester heller ikke ha´ gøjl på fadene. Kun spiselige ting var tilladt.
Jeg havde skam også glemt alt om den slags indtil jeg så den blomme hos Inge :-)
Det er lidt sjovt hvor mange minder et billede kan sætte gang i.
Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!
Hold da helt op du har styr på kniven :-)
SvarSletHatten af for din kunst. Det skulle have været dit indlæg til mandagstemaet, der jo handler om kreativitet i denne uge.
OG DET ER DU altså.. kreativ og dygtig
Knus Henriette
Ih du milde, hvor har jeg lavet meget af den slags, i starten af min mand og mit forhold, havde vi en slagterbutik med dinner trans, jeg var i gang, de fleste dage, med et eller andet, der skulle ud, og jeg ville ikke have sølvpapir, og alt mulig andet gøjl på mine fade, så jeg måtte finde på noget andet, og der blev så lavet roser af tomater, udskårne citroner lige som du gør, og også et par andre udskæringer af citronen, dengang var det begrænset, med kendskab til lime, kiwi var populær, og fin at skære i.
SvarSletDa jeg så dine billeder, kom der en masse indre billeder frem!
Skægt, hvad der skal til, for at man pludselig ryger 23 år tilbage, og husker det, som var det i går.
Knus
VIbeke
Helt sikkert den er blæret :) jeg må prøve at lave sådan en jeg har nogle lime liggende så må jeg se om jeg kan svinge kniven rigtig :)
SvarSletGod aften
Det ser da forrygende ud. Stik mig en lime og en kniv! :-D
SvarSletSe det er sjovt og kreativt ;) Hvor er du skrap til det Knus Anette
SvarSletTotal blæret ;-))
SvarSletKære Henriette
SvarSletTusind tak, det er jeg rigtig glad for at du syntes :-)
Hmm, jeg havde slet ikke tænk på at det kunne ha´ været min mandagstema. Æv, det kunne ellers ha´ været et godt indlæg.
Men selv om jeg ikke lige har styr på så meget i tiden, har jeg da stadig styr på kniven :-D
Knus
Malou
Kære Vibeke
SvarSletJa, jeg kunne levende forestille mig at du må ha´ lavet oceaner af den slags.
Som du, ville min læremester heller ikke ha´ gøjl på fadene. Kun spiselige ting var tilladt.
Jeg havde skam også glemt alt om den slags indtil jeg så den blomme hos Inge :-)
Det er lidt sjovt hvor mange minder et billede kan sætte gang i.
Knus
Malou
Kære Pernille
SvarSletTak, lidt blær skulle der til i dag :-)
Ja, prøv dig frem. Det kræver lidt fingersnilde, men man får hurtigt følingen med det :-)
Uha, er klokken blevet så mange allerede. Så er det vist for sent at skrive god aften.
God tirsdag :-)
Knus
Malou
Hej Vita
SvarSletTak skal du ha´:-)
Det er bare at gå i gang, kniven skal bare være godt skarp.
Glad hilsen
Malou
Kære Anette
SvarSletTak skal du ha´:-)
Det var ret skægt at få teknikken opfrisket i dag, jeg har ikke lavet sådan noget i mange år. Sjovt at det stadig sidder i fingerne.
Knus
Malou
Hej Kirsten
SvarSletYep, totalt blæret :-)
Men jeg har fået at vide at det må man godt en gang i mellem :-D
Glad hilsen
Malou
Øij, hvor er det smuk, Malou! Kan man ikke få sin mand til at lave dem?
SvarSletKlem ;-)
Ih tak, Madame.
SvarSletDet kan man sikkert godt lokke ham til :-)
Men med lidt øvelse kan du altså sagtens lave dem selv.
Klem :0)
HI hi, ja det har du altså. Jeg kan kun finde ud af kunsten at filletere appelsiner og grape. Men det er jeg også så stolt af. :-)
SvarSletDet er skam også en god ting at kunne Henriette, det kan du godt være stolt af :-)
SvarSlet