I aftes var min veninde B på besøg til mad og hygge. Jeg lavede den sædvanelige
posekylling men med gulerod, pastinak og rosmarin. Jeg kom også lidt hvidvin med i posen. Der var en masse grønkål med i kassen, så jeg kastede mig ud i en variation af den irske klassiker 'colcannon'. Det er en grov kartoffelmos med grønkål. Jeg lavede min af kartofler og pastinakker der blev kogt godt møre i usaltet vand. Grønkålen blev skyllet, ribbet og kogt ca 10 min i saltet vand. Kartoflerne og pastinakkerne blev rørt til en rustik mos med en træske. Grønkålen blev blendet og rørt med. Der kom lidt olivenolie, minimælk, Maldon og peber i også.
Det blev også til en nyopfundet rosenkåls-coleslaw i går. Den blev lavet af finsnittet rosenkål og gulerod. Marinaden bestod af flydende blomsterhonning, citronsaft, fuldkornssennep, Maldon og peber. Det var en rigtig god kombination og det blev spist rub og stub. Saucen var skyen fra posen, det blev affedtet, farvet med karamelkulør og jævnet med majsstivelse.
Kylling m/colcannon, rosenkåls-coleslaw, gulerødder/pastinakker og skysauce.
I dag har vi fået rigtig hygge morgenmad. Blødkogte æg, friskpresset grape/appelsinjuice og lune kanelsnegle. Uha, det er godt at have ferie!
Kære Malou
SvarSletDet ser dejligt ud som sædvanlig, det var da en smart måde at få brugt det grønkål på, - og sundt.
Din coleslaw ser interessant ud, dejlig nytænkning, - den planker jeg:-)
Knus fra
VIbeke
Kære Vibeke
SvarSletTak, det var rigtig godt.
Jeg havde ikke prøvet det med grønkålen før, men det bliver bestemt ikke sidste gang. Jeg tror også jeg vil forsøge mig med en grønkålspesto.
Du planker bare :-)
Knus fra
Malou
Wauw! Den der kartoffelmos med grønkål er godt nok flot - rigtig påskefarvet :-)
SvarSletRet ærgerligt at gemalen ikke kan lide kartoffelmos, men måske jeg skal være så udspekuleret at lave den alligevel og så blot tage et par kartofler til side til ham...
Hej Piskeris
SvarSletIh tak, den var en skøn mos. Du kan jo bare servere en alm kogt kartoffel og så putte den blendede grønkål i en let hvid sauce. Så kan han få det som han vil ha´ det og du kan mose det sammen på tallerkenen :-)
Jeg har lige været ovre og snuse på din blog, det er lige noget for mig :-) Så jeg læser med fra nu af.
Glade søndagshilsner
Malou
Dejligt - du er ganske velkommen :-)
SvarSletÅhhh - det må være en fryd, at komme som gæst i dit hus ;-))
SvarSletHej Piskeris
SvarSletJeg har lige været ude at spise med dig på The Ricemarket :-D
Glad hilsen
Malou
Hej Kirsten
SvarSletIh tak, hvor er det var pænt sagt. Du kan tro der kommer heller ingen klager fra mine gæster :-D
Glad hilsen
Malou
Hehehe - jeg håber, det smagte dig! :D
SvarSletHej Piskeris
SvarSletDet kan du tro ;-)
Glad hilsen
Malou