fredag den 24. april 2009

Guf på grill...

I dag kom jeg først rigtig sent i gang med at lave aftensmad. Heldigvis bliver grillen klar på 5 minutter. Der var en pakke hakket oksekød i min kødkasse i dag, så det blev lige formet til et par ovale hakkedrenge.  

Der er ramsløg med igen, så jeg besluttede mig for at lave en bønnepuré med dem. Hvide bønner blev blendet med græsk yoghurt (jeg var desværre løbet tør for skyr), citronsaft, ramsløg, salt og peber.

Puréen får bare sådan en flot grøn farve. Der var også disse skønne asparges med i dag.

De blev vendt i lidt olivenolie og grillet. De kom derefter på et fad og blev dryppet med citron og Maldon.

Det blev til en hurtig salat af tomater i både, agurk uden kerner og daikonkarsen (garanteret sneglefri). Der kom et par dråber olivenolie og hvid balsamico på. Karsen var stærk og havde en skøn smag af sennep og radisse. Jeg snittede lidt romainesalat og vendte det med en lille dåse majs og lidt citron.

Jeg havde en bøtte økologisk kryddersmør på køl, så der kom lige en lille klat på bøffen. Vi fik et par grove pitabrød til. Uha, det var en god middag!

18 kommentarer:

  1. Det ser dejligt ud, det gad jeg godt!
    Nå ja forresten jeg vil jo prøve de der kikærter, jeg har fundet en forretning på nettet, hvor det både er økologisk og billig, det hedder Edeli.dk jeg har bestilt
    Økologiske Kikærter, Økologiske Belugalinser, jeg er sgu spændt på, hvad jeg finder på med de varer, jeg har også bestilt meget andet.
    knus
    Vibeke

    SvarSlet
  2. Kære Malou!

    For pokker hvor ser det godt ud! :D Asparges på grillen er bare GUF og så med lidt olie og Maldon, så er den helt i vinkel.....

    Hav en god weekend - jeg har skrevet dig på tilmeldinslisten, håber at det er ok?

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  3. Det ser sgu' godt ud! Vi fik også grill til aften, men madlavningen stod mand og ældste datter for - kyllingebryst i honning-sojamarinade med masser af frisk ingefær, grillede peberfrugter med hjemmelavet basilikumpesto og en dejlig salat. Der var faktisk også ris, men dem glemte jeg helt at tage af - der var så mange dejlige grønsager. Næste gang må vi have grønne asparges med på grillen, det er så godt. :)

    SvarSlet
  4. Kære Malou
    Kl. er 7.51 og jeg får lyst til mad. Det ser virkeligt indbydende ud.
    Knus Hanne

    SvarSlet
  5. Det ser himmelsk ud, Malou! Lige noget for os på en doven lørdag :o)

    Varme klem og ha' en dejlig lørdag!

    SvarSlet
  6. Kære Malou
    Hvor ser det bare lækkert ud. Når jeg ser dine asparges så kan jeg godt se at jeg skal have fundet grillen frem :)
    Min kollega modtager samme kasse som dig, og hun kendte slet ikke ramsløg, så jeg måtte jo lige vise hende alle dine ideer.
    Kan du have en god weekend

    SvarSlet
  7. hvornår lærer jeg det??? jeg skal holde mig væk fra din blog når jeg er sulten, skal jeg... din aftensmad ser super lækker ud, og sådan en omgang ramsløg kan virkelig løfte et måltid til nye højder.

    SvarSlet
  8. Hvad kan jeg sige ; MUMS ! :-)

    SvarSlet
  9. Mmmm Malou, jeg bliver jo helt sulten af at kigge på din side - selv jeg lige har rejst mig fra morgenmaden! Det er bare så lækker ud det hele. Vil forbi Brugsen i dag og se om jeg kan få græsk yoghurt til humus, det lyder godt. Skyr har jeg aldrig set her.

    SvarSlet
  10. Kære Vibeke
    Det var bestemi ikke dårligt :-)
    Jeg var lige inde og kikke på den hjemmeside, der er godt nok mange gode ting at bestille. Jeg tror også jeg vil prøve at bestille noget der snart.
    Jeg er spændt hvad du siger til både kikærter og linser, de er jo mine 'hjertebørn' :-)
    Knus
    Malou

    SvarSlet
  11. Kære Birthe

    Ih tak, det var bare guf :-)
    Asparges på grill er virkelig et hit her i huset.

    Jo, selvfølgelig er det ok. Jeg har bare været lidt langsom til at få svaret. Nu har jeg også nævnt det i et indlæg.

    Du må også ha´ en god weekend, det kan jeg se at du er i gang med :-)
    Den laksesalat ser vildt god ud.

    Mange hilsner
    Malou

    SvarSlet
  12. Hej Ea
    Det lyder godt nok lækkert. Jeg har bare været lidt uheldig med den slags marinader, det brænder fast på grillen. Men måske skal jeg forsøge mig igen.
    Ja, du må ha´ fat i nogle asparges til næste gang :-)
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  13. Kære Hanne
    Ha ha, det er vist lidt tidligt til grillmad :-)
    Tak, det var bare dejligt.
    Knus
    Malou

    SvarSlet
  14. Ih tak, Madame.
    Jeg lover dig at englene sang :-)
    Så må I ha´ gang i grillen.

    Varme klem og god søndag til dig :0)

    SvarSlet
  15. Kære Pernille
    Tak skal du ha´:-)
    Ja, du må se at få gang i grillen i en fart. Asparges er SÅ gode grillede.
    Cool, så kan hu få lidt tips og idéer. Nu har jeg desværre allerede brugt ugens ration af ramsløg.
    Også god weekend til dig.
    Knus

    SvarSlet
  16. Hej Kagekone
    Ha ha, så kan du lære det :-)
    Tak skal du ha´. Ja, ramsløg er virkelig en undervurderet grøntsag. De har heldigvis været i kasserne de sidste 5 uger, men sæsonen er vist ved at være slut for i år.
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  17. Kære Miri
    Ih tak, det er jeg glad for at du syntes.
    Dejligt at 'se' dig igen :-)
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  18. Hej Grønlandspost
    Ih tak, det gør mig glad at høre :-)
    Det er rigtig godt at bruge græsk yoghurt i stedet for alt den olie. Men du kan sagtens bruge tykmælk eller et andet surmælksprodukt også. Skyr skal du vist til Island efter :-)
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!