torsdag den 9. april 2009

Gambas a pil pil...

I dagens fiskekasse var der 1,5 kg frosne skalrejer. Jeg ville bare ha´ tøet dem op og serveret dem, men der var en spændende opskrift på kassen som jeg lavede i stedet for.

Rejerne blev vendt med 5 cm finthakket ingefær, 2 fed hvidløg og en blanding at friskkværnet sort peber, korianderfrø og chiliflager. De fik 20 min ved 160° C. 

Da rejerne var færdige, blev de dryppet med citronsaft og vendt med fintsnittet ramsløg. Jeg lavede en salat af kogte grønne linser, tomat, agurk, majs og ramsløg. En hurtig marinade af olivenolie, hvid balsamico, Maldon og peber. Der var portulak med i kassen, så det blev skyllet og blandet med lidt spæde blade og serveret til. Der var brød tilbage fra i går, som vi fik til sammen med en dressing af græsk yoghurt, dijonnaise, finthakket ramsløg, salt og peber.

Skalrejer m/salat, brød og dressing. Vi sad længe ved bordet og det lykkedes os af få gjort kål på alle rejerne. Puha, nu går der også længe før vi skal ha´rejer igen.

12 kommentarer:

  1. Kære Malou
    Spiste I 1½ kg rejer? du milde moses, sikke et pillearbejde, men I har sikkert hygget jer, opskriften lyder godt, jeg kan godt lide rejer, men jeg kan sgutte pille dem, mine fingre dur ikke til det.
    knus
    Vibeke

    SvarSlet
  2. Kære Malou
    Det lyder vildt lækkert. Du har de mest fantastiske opskrifter - ligesom Vibeke har! Det er skrækkeligt så sulten jeg bliver efter rejer lige pludselig :D Knus Anette

    SvarSlet
  3. Kære Vibeke
    Ja, det må jeg indrømme at vi gjorde :-)
    Men det tog et par timer og vi havde kun fået en meget let frokost. Jeg kan godt forstå at du ikke kan oille rejer med dine fingre. Jeg kan godt nok også mærke det nu. Men det var det hele værd :-)
    Knus
    Malou

    SvarSlet
  4. Kære Anette
    Tak, det var også rigtig lækkert :-)
    Jeg elsker at prøve nye ting og jeg er glad for at du syntes at det er spændende!
    Så må du ug og finde nogle rejer på lørdag, når butikkerne igen åbner :-)
    Knus
    Malou

    SvarSlet
  5. Mmm... det ser godt ud! :-)

    Er det normalt, at der er så store portioner rejer med i fiskekassen?

    SvarSlet
  6. Hej Piskeris
    Tak, de var SÅ lækre :-)
    Det er første gang vi får skalrejer, men jeg syntes godt nok det var en stor portion. Så det er bestemt ikke sidste gang vi bestiller det.
    God påske!
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  7. Heej Malou..

    Uhm, skalrejer og så hvidløgsmayo spiser jeg hver sommer!
    Bedst synes jeg de er marineret i barbercue og grillet i ovnen...
    Men 1½ kg, det kan jeg nu ikke klare:)

    Knus MissMuffin

    SvarSlet
  8. Hvor ser det lækkert ud, men sikke da et pille-arbejde :-)
    Det ville jeg aldrig få min kæreste til, han hader sådan noget "fedteri" :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  9. Hej Miss Muffin
    Uh, din version lyder også lækker.
    Det var godt nok en kæmpe portion, så vi skal ikke ha´ rejer igen i laaaaang til :-D
    Knus
    Malou

    SvarSlet
  10. Hej Birthe
    Jeg kan godt sige dig at min højre skulder er øm af alt det pilleri.
    Jeg havde skam sat skylleskåle på bordet og vi sad med viskestykker til at tørre fingre i. Men det er godt nok stadig noget fedteværk :-)
    Det er en af Nallefars livretter, så det måtte han bare ha´ :-D
    Mange hilsner
    Malou

    SvarSlet
  11. Lyder meget godt, men det er langt fra Gambas a pil pil... De er er hårdt stegt i olie med chili og hvidløg

    SvarSlet
  12. Hej Tom

    Det er jeg skam godt klar over, vi bruger bare betegnelsen 'pil pil' for sjov.

    /Malou

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!