Jeg var ikke nem at bo/leve/være sammen med i går. Alt var forkert og jeg rasede unødigt og alt for meget. Frustrationen over at være sløj og ufokuseret var invaliderende. Jeg havde ondt over alt og havde lyst til at tude af afmagt. Jeg blev virkelig bange for at jeg allerede er ved at give op. Er det mon for meget for mig med den praktik? Nul putte, sådan vil jeg slet ikke tænke.
Det er svært at erkende at der skal så lidt stress til før jeg får det dårligt. Selv om jeg 'kun' skal arbejde 16 timer om ugen, føler jeg at det jeg så skal lave skal være ekstra godt. I går havde jeg valgt ikke at arbejde, men forsøge at slappe af og blive helt frisk. Men så fik jeg lige en opringning om en ny spændende råvare der skulle i sortimentet. Før jeg fik set mig om havde jeg lavet både varebeskrivelse og opskrifter klar. Jeg har en evnen til at fuldstændig ignorere hvordan jeg har det og bare levere varen. Det er sådan jeg har overlevet både min barndom og min uddannelse. Så gør jeg det der er nødvendigt og så klapper jeg sammen bagefter. Heldigvis er det jeg laver nu noget jeg elsker, så det er også dejligt at lade sig rive med af det. Så jeg nu prøver jeg at tage det i små bidder og ikke lave for meget af gangen.
Jeg skal lige have en lille pause, så nu kan jeg få skrevet lidt om aftensmaden fra i går.
Der skulle lidt ekstra til oven på sådan en dag, så vi hev grillen frem. Jeg lavede en spicy hummus af kikærter, tahin, citronsaft, spidskommen og en hel rød chili. I stedet for olivenolie tilsatte jeg 1 dl skyr. Det gør den frisk og cremet, men fedtfattig.
Der kom lidt olie og chilipulver ovenpå. Skyr er blevet en del af mine basisvarer og jeg er blevet meget glad for det. Før brugte jeg græsk yoghurt til alt og det er altså en del animalsk fedt at få indenbords hele tiden. Det ryger ikke helt ud af mit køkken, men jeg vil helt klart bruge mere skyr i stedet.
Jeg lavede en hurtig salat, fandt lidt oliven og formede nogle lange farsstænger at hakket svinekød. De blev penslet med en blanding af olivenolie, fuldkornssennep, spidskommen og hvidløg. De fik en tur på grillen i ca 8 min og så var der mad.
Vi varmede et par grove pitabrød til. Det var hurtigt lavet og smagte forrygende. Det hjalp lidt på humøret at få noget godt at spise.
I dag fik jeg den lillebitte klapsammenmad til frokost. Rugbrød med hummus, spegepølse fra Hanegal, salat og oliven. Vi skal bare ha´ rester til aften, så nu kan jeg bare fokusere på at arbejde nogle timer. Men først skal jeg ha´ mig en lille morfar :-)