Retten består af hakket oksekød, der svitses med en masse hakkede løg. Tilsæt 'ras el hanout' efter behov, men pas på - det er vildt stærkt (Allehånde, nelliker, koriander, cayenne, peber, kanel og ingefær). Hvidløg og gulerødder i tynde skiver svitses med. Hakkede tomater og fond hældes på og retten simrer i ca 1 time. Tilsæt kogte kikærter, soltørrede abrikoser og en håndfuld røde linser. Når linserne er kogt ud og har jævnet retten, er den klar til servering. Smages hurtigt til med med salt, sukker og citronsaft.
Jeg serverede fuldkorns bulgur til. Den koges i grøntsagsboullion i 12 min, drænes og trækker færdig under låg i 5 min. Det blev også til en hurtig råkost af gulerod, lidt rødbede og appelsinfileter.
'Ras el hanout' m/bulgur, råkost og græsk yoghurt tilsmagt med citron. Nu trækker jeg mig tilbage og lader dem spille, mens de spiser sig dårlige i slik fra deres 'loot-bag'.
Det ser utroligt lækkert ud, Malou! Og når du beskriver ingredienserne, kan jeg næsten smage det hele. Men du har så også brugt et par timer på madlavning, ik'? Jeg ville ønske jeg havde tid til det - det bliver allerhøjst i weekenden. Jeg håber, drengene satte pris på den dejlige mad :)
SvarSletHa' en dejlig aften, du er vist en natteravn, men jeg er ved at fade ud allerede ;O)
Kære Malou
SvarSletDu har vist haft dit at se til, hvor mange er de?
Jeg er ude på en sidespor idag, jeg har det ikke så godt, det er sikkert det medicin skift, der spiller ind.
knus fra
Vibeke
Tak, Madame. Det smagte stærkt og godt. Men det tog altså ikke mere end en god halv time at lave. Drengene ÅD, så det var bestemt en succes :-)
SvarSletHa ha, jeg lever bedst efter midnat. Så må du sove godt, når du tilter :-)
Kram, Malou
Kære Vibeke
SvarSletDe er 5 grovædende mænd :-)
Men det var heldigvis en nem ret at smække sammen.
Jeg håber at du bliver frisk i en fart, det er sikkert dit medicin skift der driller.
God bedring.
Knus fra
Malou
Det ser lækkert ud!! Jeg har dog MEGET svær ved at overbevise min kæreste om at der skal abrikoser (og al andet frugt) i mad.....
SvarSletMange hilsner
Birthe
Hej Birthe
SvarSletTak, det var også rigtig lækkert. Det er en god måde at bruge hakket oksekød på. Jeg var skeptisk første gang jeg brugte abrikoser i varm mad, men det er lækkert at finde en lille sød ting midt i det stærke.
Hvor sjovt, vores første billeder ligner hinanden meget :-)
Dejligt at du kan spise nogenlunde alm mad igen.
Mange hilsner
Malou
Hej Malou
SvarSletDet lyder godt. Jeg elsker også mad, hvor man finder noget sødt det stærke.
'ras el hanout' - er det er færdigblandet krydderi, som du køber. Eller blander du det selv?
Kærligst Hanne
Kære Malou, der har du rigtig haft gang i kødgryderne, det ser rigtig lækkert ud.
SvarSletHåber at drengene var vilde med det.
Rigtig god dag til dig
Hej Hanne
SvarSletJa, det er en lækker kombination.
Denne gang har jeg 'snydt' og brugt en færdig blanding. Men den kan sagtens laves selv: http://www.theepicentre.com/Spices/raselhanout.html
Kærligst Malou
Kære Pernille
SvarSletTak, det var rigtig godt. Du kan tro de var vilde med det, så der blev spist godt til. Man kan jo heller ikke bekæmpe drager på tom mave :-)
Du må også ha´ en god dag.
Glad hilsen
Malou
Hej Inge
SvarSletTusind tak for feedback - jeg er glad for at retten blev god :-)
Jeg er meget glad for at du kan finde inspiration her.
Glad hilsen
Malou
Hej Klidmoster
SvarSletEt lidt ældre indlæg, men en herlig simreret. Den blev bare så godt. Tusind tak for inspiration og dejlige billeder.
Venlig hilsen
Inge V.