I dag blev det til rigtig nem mad. Jeg havde nogle deller i fryseren som bare skulle tøes og varmes. Det blev til to hurtige salater. Gulerodsspåner m/sort sesam og rødkåls råkost m/kikærter, æble og appelsin. Lige mad for ømme kæber...not! Men jeg kom da igennem. Nallefar gnaflede lystigt løs af rødkålen, som han var helt vild med. Jeg fik her en oplagt mulighed for at afprøve kameraets makro funktion. Der er mange indstillinger at lege med.
Lav spåner af gulerødder med en tyndskræller. Mariner dem i lidt hvid balsamico og olivenolie. Tilsæt et drys Maldon, friskkværnet peber og sorte sesamfrø.
Fintsnittet rødkål, optøede kikærter, et æble i tern og fileter af tre appelsiner. Dressing af appelsinsaft, sesamolie, Maldon og sort peber.
Dellerne fik en tur i microen og så var der mad.
Du tryller i et køkken, Malou, og her sidder jeg, ganske tom i maven...
SvarSletMen det skal prøves, skal det. Vi er også meget glalde for rødkål i salater, men lige denne her kendte jeg ikke.
Det ser rigtig lækkert ud.
SvarSletDet er en rigtig god ting at have noget i fryseren der bare skal varmes. Jeg gider ikke stå der i mit ansigts sved og kreere hver dag :0)
Hej Malou, det ser dejligt ud, jeg gik også og tænkte på noget med sesam idag, for jeg havde læst på en af blokene, at det var godt sammen med grønt, men så fik jeg sådan en vild lyst til noget andet, så det med sesam, kommer en anden dag, rå rødkål er ikke lige mig, endnu da, for man ændrer jo smag.
SvarSletMvh. Vibeke
Argh ja, Madame. Du har jo syg husbond at passe. Husk at få noget i maven, jeg kan høre den rumle helt herover :-)
SvarSletVi er også vilde med rødkål her i huset, og jeg har stadig min jule-rødkål i små poser i fryseren. Så kan man lige tø lidt op til en omgang deller eller medister. Det er godt med kål, der er mange gode 'prutteiner' i. :-D
Vi trylles ved.
Mvh Malou
Hej Kari. Tak, det var også sprødt og godt. Færdig mad i fryseren er guld værd. Jeg bander altid over arbejdet med at lave af 2 kg kød, men glæder mig hver gang jeg kan tage en pose ud. Så det passer som på 'gyngerne og karrusellen' :-)
SvarSletMvh Malou
Hej Vibeke. Tak, det var guf. Jeg er vild med sesam, i perioder. Jeg lavede en del sesam-panerede koteletter en overgang. Dampet sprød-mør broccoli med ristede sesamfrø er gudespise. Hvis du ikke er til rå kål, kan du bare sautere den og tilsætte frugten bagefter. Den er også rigtig god lun.
SvarSletMvh Malou
Ja det er også det jeg gør, altså sauterer kålen med Balsamico, og så bruger jeg appelsinerfilet,tynde æblebåde og ristede nødder
SvarSletMvh. Vibeke
Det er også en rigtig lækker måde at gøre det på, Vibeke. Jeg sidder her og drømmer om bøf nu, men jeg skal lave rødbedepaté af de sidste rester fra min kasse i morgen. Suk, jeg må vente med bøf til weekenden. Mvh Malou
SvarSletMums, hvor ser det lækkert ud. De salater er vist også børnevenlige, så det må prøves en dag :o)
SvarSletHvor ser det bare godt ud :-) Jeg er vild med gulerødderne.......
SvarSletMange hilsner
Birthe
To superlækre salater! Og jeg er vild med sesamfrø - kommer de i allevegne, hvor det kan passe.
SvarSletMums hvor ser det fantastisk ud! :o)
SvarSletHej Nina. Tak, det er lige guf for børn. Det at variere udkæringen og snittemetoderne, gør det mere spændende.
SvarSletMvh Malou
Hej Birthe.
SvarSletTak, det er også bare min gulerods favorit. Du har fået nogle lækre rester til aften kan jeg se, den kylling så rigtig god ud :-)
Tak for mailen, jeg skriver tilbage en af dagene.
Mange hilsner
Malou
Hej Irene.
SvarSletDet er også to klassikere her i huset.
Har du prøvet at panerer et stykke fisk i sesam? Det er super lækkert.
Mvh Malou
Hej Fru Lipka.
SvarSletTak, det var det sørme også :-)
Mvh Malou