lørdag den 28. februar 2009

Ægge så dårligt...

Der kan være mange minder forbundet med duft og smag. Det kan være negative smagsoplevelser og tvungen indtagelse fra barndommen, der giver trælse associationer. Det kan få en til undgå visse madvare for bestandigt. Heldigvis er det også positive oplevelser og minder der kan aktiveres. Der var karse med i kassen i denne uge. Det får mig til at mindes frokoster på terrassen en varm sommerdag. Duften af græsset og smagen af solmodne tomater plukket direkte i drivhuset. En æggemad på hjemmebagt rugbrød. Åh, det er ren nostalgi.

Selv om det er den allersidste officielle vinterdag, blev det til en sommermad. 

'Rystet' rugbrød, salatblade, smilende æg, cherrytomater, mayonnaise & karse. Et skud friskkværnet peber og et drys flagesalt. Ah, det var den perfekte lørdagsfrokost.

18 kommentarer:

  1. Kære Malou, så var er den frokost reddet,- før i tiden, da man sejlede over storebælt, tog jeg mig altid sådan en mad, som du har lavet idag, for det første er jeg ret glad for alt hvad der er på, og så fordi, at jeg kunne se på æggene, at det var nysmurt, jeg har altid haft en angst for, hvorlænge brødene havde stået i deres kølediske, tja, sådan kommer der minder frem.
    Blokken virker ikke ordentlig idag, det var et tilfælde at jeg kikkede ind, for du var ikke fremme på mit betjeningspanel, der plejer de nyeste indlæg at stå, på dem man følger.
    Knus Vibeke

    SvarSlet
  2. Det er da en dejlig sommermad du der har fået lavet.

    SvarSlet
  3. Kære Vibeke
    Det var en klasse frokost!
    Ha ha, ja, æggenes tilstand er altid en god indikator på smørrebrødets tilstand.
    Sikke mange minder der kommer frem nu, både om storebæltsoverfarter og smørrebrød :-)
    Det blog-værktøj er generelt ret ustabilt, jeg syntes tit at der er knas med et eller andet.
    Så var det godt du kunne kigge forbi manuelt :-)
    Knus fra
    Malou

    SvarSlet
  4. Hej Gitte
    Tak, den fik ihvertfald min indre sol til at skinne som var det sommer :-)
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  5. Uhmm, den ser lækker ud, den æggemad! Du får mig til at huske på, at det mindst er 100 år siden, jeg sidst har dyrket karse. Det må der gøres noget ved!

    SvarSlet
  6. Hej Malou

    Der skal egentligt ikke meget til, før en rugbrødsmad forvandles til en luksusfrokost. Så dejligt ser det ud. Du er da også vildt god til at anrette.
    Hilsner fra Hanne

    SvarSlet
  7. Hej Bente
    Tak, det var også super lækkert.
    Find straks vat frem og gå i gang :-)
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  8. Uhm, ser lækkert ud. Der er nu ikke noget som en æggemad. ;-)

    SvarSlet
  9. Hej Hanne
    Ja, der kan trylles meget godt frem på et stykke rugbrød. Heldigvis er der stadig mange der sætter pris på smørrebrød.
    Tak, jeg prøvede at tænke lidt på at det skulle være en fotogen mad :-)
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  10. Hej Frk. Bibo
    Tak, det var også guf.
    Det var bestemt ægge ringe med sådan en mad til frokost :-)
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  11. En rugbrødsmad lige efter mit hjerte :-)

    SvarSlet
  12. Hej Irene.
    Tak, det kan jeg li´ at høre :-)
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  13. Man kan ikke få karse i Belgien - og hvorfor ikke det??? Det smager da skønt på sådan en mad!!! Jeg tror, at jeg skal eksportere og fostre selv som i de gode gamle dage med vattet...

    Det ligner rigtig sommermad nemlig!

    SvarSlet
  14. Hej Nille
    Hmm, jeg er god til at glemme det faktum at ikke alle i verden spiser som os danskere.
    Har de heller ikke brøndkarse?
    Jeg håber at du får fat i nogle frø, så du kan komme igang med såningen i en fart.
    Det er en rigtig sommermad der får en til at glemme at det er vinter (5 timer endnu).
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  15. Jeg blev sendt direkte tilbage til min barndoms søndagsfrokoster, hvor min mor og min stedfar fik 1 glas snaps hver, og hvor min mor blev ustyrligt fjollet og fnisende :o)

    SvarSlet
  16. Hej Susanne
    Ha ha, det var da et dejligt barndomsminde der boblede op til overfladen der :-)
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  17. Det er mit yndlingssmørrebrød, Malou - det jeg altid bad om i min barndom.
    Nu må jeg lave det selv, og det gør jeg med største glæde ;o)

    SvarSlet
  18. Åh ja, Madame. Det er en rigtig lækkerbisken. Det er enkelt, nemt og råvarene smager igennem.
    Jeg glemmer alt om fedtforskrækkelse og kolesteroltrusler, mens jeg nyder hver en bid :-)
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!