4 variationer af hønsekødssuppe. Fælles: kog en kylling/høne i et par timer med gulerod, selleri top eller fennikel, løg og sorte peberkorn. Sigt gennem klæde, kog fonden ind og smag den til med salt. Man kan også ovnstege kyllingen først, pille kødet fra og koge skroget. Pil noget af kødet fra til suppefyld. Frys resten eller lav en karryret eller noget nudelhalløj dagen efter.
1) Helt plain, bare med kylling, mire poix af gulerod, knoldselleri og porre.
2) Her mire poix af kartoffel, gulerod, kålrabi og porrestrimler. Og selvfølgelig kylling.
3) Gulerødder i mire poix, risnudler (verimicelli) og pillede hestebønner og kylling koger med et par minutter.
4) Mire poix af gulerod, persillerod, selleri. Kog på suppen til de er knapt møre og tilsæt hk grønkål (her rød grønkål). Tilsæt kylling efter behag.
Læs trivia om mire poix her.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!