tag:blogger.com,1999:blog-29669476430137800752024-03-14T07:16:38.692+01:00Klidmoster.dkKærlighed til økologi og SMØR!Malou Klidmosterhttp://www.blogger.com/profile/16142549197780272980noreply@blogger.comBlogger1857125tag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-30741798708638155392024-01-29T14:29:00.000+01:002024-01-29T14:29:33.379+01:00Klidmoster fylder 15 år i dag - og lever stadig videre på Instagram. Kig endelig forbi... Hejsa. Bloggen fylder 15 år i dag. Men det er godt nok længe siden, jeg har lavet et opslag her. Det er ikke fordi jeg er stoppet med at gøgle med mad, tage billeder af det eller vise dem frem - mine kognitive evner og generelle helbred, er bare blevet så ringe, at det er for stor en udfordring at skulle skrive lange blogindlæg. Så efter (endnu) en lang træls periode, fyldt med sygdom, havde jeg Malou Klidmosterhttp://www.blogger.com/profile/16142549197780272980noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-21026454751582648062021-12-21T16:03:00.000+01:002021-12-21T16:03:56.399+01:00Risalamande Cheesecake med julepynt...Så skal vi til det igen - og der skal kold grød, med fløde og mandler på bordet. I de fleste hjem er risalamanden en ukrænkelig institution, som serveres helt traditionelt....med få stridspunkter: lun eller kold kirsebærsauce (m/u hele bær). "Rør blot ikke ved min gamle jul" udfordres glad og gerne her på kanalen - og det er både blevet til Perlebyg a' la mande, Is à l'amande, Chia-a'laMalou Klidmosterhttp://www.blogger.com/profile/16142549197780272980noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-174809617547465702021-06-18T13:41:00.000+02:002021-06-18T13:41:50.929+02:00Mini-donuts med citron og vanilje...Her får du en bunke farverige mini-donuts - af den slags der kræver enten en donutmaskine eller et vaffeljern med specialplader. Jeg magter ikke bakse med gærdej, så har derfor budt de små ringe af kagedej velkommen, med kyshånd. De er nemme at variere og pimpe, som man lyster. Den her variant er med citron og vanilje - og farvet glasur + krymmel:De blev lavet af 2 omgange - i hver sin farveskalaMalou Klidmosterhttp://www.blogger.com/profile/16142549197780272980noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-63936389010201366642021-06-09T11:21:00.005+02:002021-06-10T07:10:53.520+02:00Black Magic Vaffel-lagkage...I år lavede jeg en lille lagkage til min fødselsdag - og det kan vel næppe komme som en overraskelse, at den blev lavet i et vaffeljern... Jeg er pavestolt af den, selv om den blot er en prototype. Og der er allerede mange flere varianter på tegnebrættet. For det er et virkelig fremragende koncept, hvis man som jeg, har dårlige arme. Ingen kage der skal vendes ud og flækkes - blot en dej, Malou Klidmosterhttp://www.blogger.com/profile/16142549197780272980noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-41460820270874773932021-05-01T11:39:00.002+02:002021-05-01T11:59:49.285+02:00Bread and Butter Pudding - af hvedeknopper...Hvededagen er kommet og gået - og måske er du nu brændt inde med nogle halvkedelige hveder, som du overvejer at kyle ud? Stop, stands - her får du nemlig opskriften på en hurtig Stop Spil Af Mad kreation, jeg biksede samme her til formiddag, af et par hvedeknopper, til overs fra årets hvedeorgie. Den kan spises lun, som enten mellemmåltid og dessert - eller som her, som en slags brunch. Det er enMalou Klidmosterhttp://www.blogger.com/profile/16142549197780272980noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-72435354442689491542021-04-22T10:40:00.002+02:002021-04-26T08:24:27.809+02:00'Kammuslinger' - af kejserhatte... (Version 1)Hvad skrev damen? Kammuslinger af svampe? Jaha, du læste helt rigtigt - man kan nemlig lave de lækreste små 'kammuslinger' af stokken fra kejserhatte. De har stået på min to-do liste i mange år, men jeg fik først fingeren ud, da jeg faldt over dem igen, her hos Vores jord - din køkkenhave (som lavede dem efter et avlertip fra Tvedemose) for et par dage siden. Her får du så mit take, på Malou Klidmosterhttp://www.blogger.com/profile/16142549197780272980noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-76692186324733018712021-04-13T14:48:00.000+02:002021-04-13T14:48:48.632+02:00Hjemmelavet Homestyle Bearnaise...Nåede du at smage en Homestyle Bearnaise, inden McDonald's pillede den af kortet i går aftes? Det gjorde jeg - hele 6 gange (alle forskellige - læs mere om dem, nederst i indlægget). Jeg elsker en god bearnaise-burger, og den her er ingen undtagelse. Her får du min hjemmegøglede version, som er overvejende økologisk. Ville SÅ gerne ha' pisket bearnaisen selv, men armene var virkelig dårlige den Malou Klidmosterhttp://www.blogger.com/profile/16142549197780272980noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-57656197953019063112021-03-27T13:42:00.003+01:002021-03-27T14:35:47.923+01:00Håndholdt rejecocktail (Shrimp Roll)...Så står påsken atter for døren....og min craving efter rejer er atter vækket. Jeg har gøglet en nem og hurtig rejecocktail sammen - som er en hybrid mellem den gamle danske klassiker og den amerikanske Shrimp Roll (som er en billigere udgave, af dens fancy fætter med hummerfyld). Det giver en håndholdt rejecocktail - som er lige til at køre ind. Perfekt til både frokost, forret, natmad og sågar Malou Klidmosterhttp://www.blogger.com/profile/16142549197780272980noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-37866434961879474022021-03-16T15:30:00.000+01:002021-03-16T15:30:03.247+01:00Citronmåne - med marcipan og vanilje...I weekenden blev der endelig lidt kræfter, til at kravle ud i køkkenet igen - hvilket resulterede i en fuldfed, saftig og syrlig citronmåne. Opskriften fik udspring i helt fantastisk marmor-mazarin (se den nederst i indlægget), som jeg bagte for et par uger siden, da jeg fandt en rest marcipan fra jul. Resultatet er blevet en tæt og meget aromatisk kage....som bonner helt ud på både Malou Klidmosterhttp://www.blogger.com/profile/16142549197780272980noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-8968746765610251632021-02-17T16:05:00.002+01:002021-02-17T16:05:55.396+01:00Tynde pandekager af havregryn...Her kommer en hurtig, spontan opskrift, som blev til i går eftermiddag, ved et rent tilfælde. Jeg nussede rundt i køkkenet og lavede chili con carne, da jeg opdagede på de sociale medier, at det var pandekagedag - og så var det pludselig strengt nødvendigt at bage pandekager også. Men ak, der var ingen mel på lager - hverken hvede, majs eller andet brugbart. Men der stod en halvtom pose havregrynMalou Klidmosterhttp://www.blogger.com/profile/16142549197780272980noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-33454940494106280002021-01-26T13:08:00.001+01:002021-01-26T17:08:52.727+01:00Mini-donuts med banan og chokoladeganache... Så har jeg igen været i det søde køkken. Det er blevet til en omgang små søde donuts, tilsat banan, som jeg har dyppet i mørk chokoladeganache. Der er ikke tale om donuts, i traditionel forstand, med fedtkogt gærdej - men derimod en kagedej, bagt i vaffeljern/donutjern. Det er både nemt og hurtigt. Og så har de en rigtig god størrelse, til den lille lækkersult...De små gyldne donuts smager Malou Klidmosterhttp://www.blogger.com/profile/16142549197780272980noreply@blogger.com7tag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-20898642306508125172021-01-19T11:06:00.000+01:002021-01-19T11:06:05.734+01:00Hjemmelavede Eggo's fra Stranger Things...Årets første indlæg, bliver en lille ting fra fiktionens verden - nemlig lækre Eggo's (som oprindeligt er frost-vafler fra Kellogs, som kun kan købes over there). Jeg har ladet mig inspirere af Nerdy Treats, som netop har lavet den her Facebookgruppe for lækkerier fra film, tv, bøger og spil. Jeg stødte på Eggo's, første gang, i Stranger Things. Uden at spoile for meget, kan jeg fortælle at Malou Klidmosterhttp://www.blogger.com/profile/16142549197780272980noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-43962927782689675062020-12-15T16:17:00.000+01:002020-12-15T16:17:29.751+01:00Havregrynskugler med kaffe og ristet kokos...*Vinke vinke* Hej, jeg hedder Malou, er 47 år - og det her er de første havregrynskugler, jeg nogensinde har lavet. Det var ikke noget man brugte, der hvor jeg kommer fra, så de har aldrig været en del af mit julesortiment - men nu skal de altså indlemmes. Den allerførste portion, er netop lavet, smagt og godkendt - og de kommer her:Gyldne kugler, med godt med gods i - lavet af kvali råvarer. Malou Klidmosterhttp://www.blogger.com/profile/16142549197780272980noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-56084112914009749502020-12-10T14:53:00.002+01:002020-12-10T17:05:56.471+01:00Chokoladetrøfler af 2 ingredienser + pynt...Selv om helbredet hænger i laser, armkræfterne er små og overskuddet ikke-eksisterende - havde jeg liiiiiige et par idéer at prøve af, i anledningen af den forestående højtid. Det var den ene Anne Med Brillerne, der trykkede på knappen, ved at sende mig et link, til de her sjove 'trøfler' kun på kondenseret mælk og kakao. Dem prøvede jeg at lave (se nedenfor hvordan det gik....eller rettere, ikkeMalou Klidmosterhttp://www.blogger.com/profile/16142549197780272980noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-28720202887782338912020-09-14T13:49:00.001+02:002020-09-14T13:49:51.610+02:00Vaflet halloumi med tahindressing, granatæble og valnødder...Her får du opskriften på en laber salat - som involverer et vaffeljern. Har du ikke et sådant aggregat, kan en pande eller grill anvendes i stedet. Det handler om at få osten sprød og gylden - og det var derfor jeg fulgte min indskydelse, med at smide den i vaffeljernet. Og det virkede SÅ godt: De små gyldne ostevafler, toppet op på en bund af babyspinat, dryppet med tahindressing og Malou Klidmosterhttp://www.blogger.com/profile/16142549197780272980noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-1980543820101441352020-05-09T16:59:00.002+02:002020-05-09T16:59:33.156+02:00Rabarberkage med kokos...Åh, hvor har jeg glædet mig til rabarber-sæsonen - og blev vildt glad, da jeg fik bragt et bundt, her den anden dag. Så var det store spørgsmål bare: kage eller crumble? Løsningen faldt jeg over i en af de mange madgrupper, jeg er med i på Facebook, hvor der pludselig dukkede den labreste svampede kage, med rabarber og kokos op. Opskriften stammer her fra Meyers - og her får du min version, som Malou Klidmosterhttp://www.blogger.com/profile/16142549197780272980noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-22415532533808992842020-04-28T15:10:00.000+02:002020-04-28T15:10:41.650+02:00Langtidsstegt asiatisk and med Five Spice...Listen med ting jeg drømmer om at lave i køkkenet er meget lang, og der kommer hele tiden tilføjelser - og her i weekenden, fik jeg endelig ork nok, til at få lavet et af de mange ønskeprojekter: langtidsstegt Five Spice and. I mangel af armkræfter til at lave baoboller eller udrullede kinesiske pandekager, skulle den bruges i friske vietnamesiske ruller og til en nudelsalat.
Smørmør Malou Klidmosterhttp://www.blogger.com/profile/16142549197780272980noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-81876441595269212532020-04-19T09:44:00.000+02:002020-04-19T09:44:56.774+02:00Svesketrifli a'la mormor...Her kommer en rigtig retro-dessert fra mormors tid - eller en efterret, som det hed dengang, der hvor jeg kommer fra. Svesker er lidt en glemt frugt, af mange, hvilket er synd. Visuelt, lader den sig meget tilbage at ønske, men smagen...åh, smagen. Jeg ELSKER svesker, i alle afskygninger - og særligt som trifli. Og her får du min version:
Det er en laber sag i lag, med sveskegrød, Malou Klidmosterhttp://www.blogger.com/profile/16142549197780272980noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-59204232275919431162020-04-15T08:57:00.002+02:002020-04-18T16:22:43.002+02:00Brunsvigersovs...I dag får du opskriften på et voldsomt lækkert fluidum: brunsviger i flydende form. Jeg smagte det første gang (og anden gang), til jul, på Århus Mad & Marked i Friheden - hos Vorfor Vaffel, som var på besøg fra Storms Pakhus i Odense. Jeg blev så begejstret, at jeg måtte lave en version selv - og fik heldigvis charmet mig til opskriften. Her får du mit take, på det søde køkkens, bedste bruneMalou Klidmosterhttp://www.blogger.com/profile/16142549197780272980noreply@blogger.com6tag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-87070715817391257502020-04-11T13:20:00.003+02:002020-04-20T09:24:23.506+02:00Fiskelagkage med tunmousse, røget laks og rejer...Pynte-Sisse har fået lov til at lave en lille ekstra ting her til påske. Den Store Påskefrokost, for kærestens familie, skulle ha' været afholdt af mig - og indeholdt en stor fiskelagkage til forret, lammekøllle til hovedret og hjemmelavet regnbueis (vanilje, chokolade og passion) til dessert. Og så stod jeg pludselig der, med idéer på lager - som jeg havde meget svært ved at brænde inde med. Nå,Malou Klidmosterhttp://www.blogger.com/profile/16142549197780272980noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-83143935970339487502020-04-08T15:07:00.000+02:002020-04-08T15:07:26.731+02:00Måltidssalat med fyldte æg, røget laks og avocado...Nu hvor alle de store påskefrokoster er aflyst, kan man i stedet kæle lidt mere for de daglige frokoster og påske-pimpe dem lidt ekstra. Her får du mit bud, på en påsket måltidssalat med en masse gode sager:
Sprød salatbund, fine fyldte farvede æg, laber skotsk laks og cremet avocado. Velsmag og sundt fedt for alle pengene.
Hvordan du laver de fyldte æg, kan du se lige her.
De fineMalou Klidmosterhttp://www.blogger.com/profile/16142549197780272980noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-16031018807985033122020-04-05T21:32:00.000+02:002020-04-05T21:32:59.891+02:00Farvede fyldte æg...Påsken nærmer sig, med hastige skridt - og så skal der æg på bordet. Her får du en lille fin æggehapser, som ikke alene smager skønt, men også pynter fint på påskebordet.
Fine farvede æg med pikant fyld. Pynte-Sisse havde en festdag i køkkenet.
Æggene er nemme at lave - men kræver lidt kemi, i form af farve. Jeg bruger pastafarve fra Wilton, som har en rigtig god farvekoncentration.&Malou Klidmosterhttp://www.blogger.com/profile/16142549197780272980noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-73118168067794678322020-04-04T22:33:00.000+02:002020-04-04T22:33:04.125+02:0050 papirtynde pandekager...Min kæreste elsker pandekager - og det gælder både de tynde (crêpes), de tykke (amerikanske), de sunde af banan (eller græskar) og de alternative af rester. I år besluttede jeg derfor, at give ham en gylden pandekagestak, af de helt papirstynde af slagsen, som 'påskeæg'. Og så kunne jeg meget passende få lavet en ny pandekageopskrift, som kan bages til ca 50 pandekager (Ø 20 cm). Opskriften Malou Klidmosterhttp://www.blogger.com/profile/16142549197780272980noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-84336719785561765772020-03-31T12:47:00.000+02:002020-03-31T20:21:14.535+02:00'Cookies' med havregryn, banan, kokos og chokolade...Det blev til både spontan-bagning og spontan-blogning i går. Havde nogle bananer på lager, der skulle bruges - og så var det jo nærliggende at smække et eller andet bagværk sammen. Og resultatet blev sørme værd at dele:
Store chewy 'cookies' - lavet af blot 4 ingredienser: havregryn, banan, kokos og chokolade. Ingen mel, ingen tilsat sukker og ingen fedtstof - og det kan virkelig mærkes Malou Klidmosterhttp://www.blogger.com/profile/16142549197780272980noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-56173487834975099942020-03-27T22:24:00.000+01:002020-03-29T20:04:47.785+02:00Tanker i en corona-tid: Hug en hæl, klip en tå og giv en skærv...Det her bliver et meget langt, personligt og rodet indlæg - og det handler slet handler om mad (og dog, det kan vel aldrig helt undgås at komme ind på det emne her). Livet i sikkerhedskarantænen giver en masse tid til refleksion og observation - og det er både godt og skidt. Jeg kæmper med katastrofetanker, gru for fremtiden og mange bekymring for de mennesker, jeg har knyttet mig til - og Malou Klidmosterhttp://www.blogger.com/profile/16142549197780272980noreply@blogger.com3