tag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post1580257948110688455..comments2023-10-22T17:01:21.187+02:00Comments on Klidmoster.dk: Hurtig give-away: Kage Bog...Malou Klidmosterhttp://www.blogger.com/profile/16142549197780272980noreply@blogger.comBlogger93125tag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-10015691497656163202017-10-07T12:00:16.527+02:002017-10-07T12:00:16.527+02:00Har ledt og ledt efter en opskrift på fåremælk, hu...Har ledt og ledt efter en opskrift på fåremælk, husker at jeg som barn fik æblemos med lun fåremælk ( lavet af komælk ) og lige nu har jeg høstet æbler og kunne godt tænke mig at lave den gamle dessert, men ved du hvordan man laver fåremælken EKhttps://www.blogger.com/profile/14208256180839585148noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-57099782503995901192011-06-14T07:55:47.917+02:002011-06-14T07:55:47.917+02:00Der var mange gode desserter, det er svært at vælg...Der var mange gode desserter, det er svært at vælge en yndlings. Men fx. rødgrød med fløde, budding, sagosuppe, øllebrød med æggesnaps eller flødeskum ... uhm jeg kunne blive ved ;o)Heebazhttps://www.blogger.com/profile/01073060483039560822noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-8682721569659572422011-06-14T01:59:36.188+02:002011-06-14T01:59:36.188+02:00Hos min mormor stod den altid på citron fromage ef...Hos min mormor stod den altid på citron fromage efter søndagsfrokosten, har faktisk aldrig været den store fan, men det kunne da egentlig være man skulle kaste sig ud i at prøve selv om man kan gøre det bedre Æ=Henriettenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-86689595136688347592011-06-14T01:15:52.806+02:002011-06-14T01:15:52.806+02:00Min mor lavede citronfromage og rom-budding. Citro...Min mor lavede citronfromage og rom-budding. Citron-fromagen nåede jeg at servere for hende - og den blev god (var LIDT stolt), men rom-budding med rå-syltede jordbær, som jeg husker fra min barndom som desserten over dem alle, tror jeg ikke jeg har fået siden jeg var lille pige. Jeg havde en aftale med mor om, at sidste sommer skulle hun og jeg lave bl.a. rom-budding (vanilje-kranse m.m.), som Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-75151296416504460542011-06-13T22:41:44.205+02:002011-06-13T22:41:44.205+02:00Citronfromage! Jeg har aldrig haft bedstemødre, je...Citronfromage! Jeg har aldrig haft bedstemødre, jeg kan huske, så jeg ved faktisk ikke, hvad de serverede. Men min mor serverede tit citronfromage. :-)Anne Lhttps://www.blogger.com/profile/05814583669172755167noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-41827993919275279502011-06-13T22:03:19.014+02:002011-06-13T22:03:19.014+02:00Min mormor lavede verdens bedste citronfromage og ...Min mormor lavede verdens bedste citronfromage og jeg har arvet både opskrift og husblas-talent, i modsætning til min mor;-)<br />Fromagen er uden flødeskum, hvilket i den grad tester førnævnte gelatine-evner. Til gengæld er der ikke nogen øvre grænse for, hvor meget flødeskum, der kan dænges oven på den!<br /><br />Tak fordi du bliver ved, forøvrigt!<br /><br />lonelainenlonelainen41https://www.blogger.com/profile/07739147667663132771noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-31124497424296111982011-06-13T21:57:44.379+02:002011-06-13T21:57:44.379+02:00det eneste jeg kan huske om min mormor, var da hun...det eneste jeg kan huske om min mormor, var da hun gav mig en kop med æg og sukker og en teske. og jeg rørte og rørte. det er vel omkring 35 år siden og man ingen skrupler havde ved at spise rå æg !<br /><br />min farmors hverdags dessert bestod af ymer med hjemmelavet ribssaft !<br />og til fødselsdage; lagkage med flødeskum og knuste rutebiler. en tradition vi stædigt holder på, efter hun ikke Fru Sommerhttps://www.blogger.com/profile/14102394728736439359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-45577504760450971052011-06-13T21:54:58.521+02:002011-06-13T21:54:58.521+02:00Min mormor var en dygtig kok og hun lærte heldigvu...Min mormor var en dygtig kok og hun lærte heldigvus alle sine børn om vigtigheden af god mad.<br /><br /> Mit bedste dessertminde fra hendes hånd var en rugbrødslagkage, som jeg desværre aldrig nåede at få opskriften påSushiStegenhttps://www.blogger.com/profile/18423236328737499212noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-64024277902513152052011-06-13T19:48:55.463+02:002011-06-13T19:48:55.463+02:00Den ultimative sommerdessertvar noget så enkelt so...Den ultimative sommerdessertvar noget så enkelt som friskplukkede jordbær fra haven med mælk/fløde fra egne køer...mums...soegaardhttps://www.blogger.com/profile/08413886086880964826noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-50224259667969418732011-06-13T19:46:47.918+02:002011-06-13T19:46:47.918+02:00Hybentrifli!
Hjemmesyltede hyben (et knoklearbejd...Hybentrifli!<br /><br />Hjemmesyltede hyben (et knoklearbejde, men det hele værd!), en god vanillecreme, makroner og flødeskum. <br /><br />Makroner knuses og overhældes med sukkervand fra hyben. Hyben skæres i mundrette bidder, og lægges i et lag ovenpå. Så creme og sidst flødeskum! Ej, det er godt!Liv Oustrupnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-77848197084253427812011-06-13T19:18:47.417+02:002011-06-13T19:18:47.417+02:00Min mormor har altid lavet god gammeldags æblekage...Min mormor har altid lavet god gammeldags æblekage, som også er gået i arv til min mor.<br />Jeg har spist det tusindvis af gange, og jeg elsker den!! :)Sofiehttps://www.blogger.com/profile/06703829526689010979noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-36008902860566715892011-06-13T18:45:41.182+02:002011-06-13T18:45:41.182+02:00Katrineblommekage! Svulmende svesker med smuttede ...Katrineblommekage! Svulmende svesker med smuttede mandler dækket af den blødeste og mest luftige, bagte æggecreme med uforskammede mange fine vaniljekorn ... stadigvæk lun efter turen i ovnen. Dertil naturligvis en kold og blødt pisket flødeskum! Et smukt minde om eftermiddage hos mormor.Cecilie Snoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-3917927865754582002011-06-13T18:18:01.839+02:002011-06-13T18:18:01.839+02:00Min mormor ville have fyldt 100 år 18. maj i år. H...Min mormor ville have fyldt 100 år 18. maj i år. Hun fik hele ti børn, og needless to say så har jeg idag et helt HAV av fætre og kusiner fra den side af familien! Hun var familiens absolutte midtpunkt, og alle kunne komme ud til hende, til enhver tid som helst! Hun havde store Mirabelle-blommetræer, æbletræer, stikkelsbær- og hindbærbuske, jordbær og store områder med rabarbre i køkkenhaven, Randihttps://www.blogger.com/profile/04451196549131132002noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-4587923047736781402011-06-13T15:50:27.179+02:002011-06-13T15:50:27.179+02:00I disse bærtider husker jeg på rødgrød med fløde s...I disse bærtider husker jeg på rødgrød med fløde som en dejlig dessert vi fik da jeg var barn.Tinehttps://www.blogger.com/profile/01544880436399826575noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-1127715795172331002011-06-13T15:50:01.118+02:002011-06-13T15:50:01.118+02:00Jeg har 2 :) - em fra sommer-barndom og en fra vin...Jeg har 2 :) - em fra sommer-barndom og en fra vinter. Koldskål da! - ikke med ymer og citron og alt det der. Min mor lavede den bare med masser af tykt æggesnaps og så fik vi sukkerristede havregryn på toppen. Mums.<br />Vinterdesserten er helt klart de bagte æbler. Med masser af kanel og marengs på toppen. Mums mums :)Khttps://www.blogger.com/profile/12765309443040885532noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-34011991338483286872011-06-13T14:38:35.607+02:002011-06-13T14:38:35.607+02:00Åh jamen der er ingen tvivl - min mormor har nemli...Åh jamen der er ingen tvivl - min mormor har nemlig altid kun disket op med én ting når jeg var på besøg .... citronfromage.<br /><br />Den ultimative nydelse. UhmmmLitzyhttps://www.blogger.com/profile/11125556261356272576noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-71996264696953193882011-06-13T14:10:52.933+02:002011-06-13T14:10:52.933+02:00Det er uden tivl min farfar's kvarkkage med ki...Det er uden tivl min farfar's kvarkkage med kiwi på toppen. Det fik vi kun, når det var familiefester, og det var bare himmelsk. Har, efter min farfars død, fået opskriften, men det smager bare ikke ligeså godt som da han lavede den :o)Kildebjerg Skovvej 56https://www.blogger.com/profile/16350311735311131350noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-6831705902850399202011-06-13T13:58:13.754+02:002011-06-13T13:58:13.754+02:00Min mormor lavede verdens bedste pandekager, tynde...Min mormor lavede verdens bedste pandekager, tynde og sprøde i kanten. Hendes jordbær/rababer grød var nu også en favorit.<br /><br />Mvh Maj KAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-645648034841713342011-06-13T13:57:46.098+02:002011-06-13T13:57:46.098+02:00Min mormor lavede tit en helt fantastisk saftfroma...Min mormor lavede tit en helt fantastisk saftfromage med varm cremesauce, den smagte himmelsk. Desværre kan jeg slet ikke lave retten, så det smager som dengang.Mislinghttps://www.blogger.com/profile/01486622105523672886noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-11891618880992221722011-06-13T10:57:19.760+02:002011-06-13T10:57:19.760+02:00Kisiel, hvilket er en slags frugtgrød, bare uden k...Kisiel, hvilket er en slags frugtgrød, bare uden klumper.<br />Kunne spises varm eller kold, og der vra gerne en smule fløde på toppen. I dag er jeg en sucker for hjemmelavet citronfromage. Laver den dog sjældent, for den sætter sig så nemt på sidebenene, og jeg kan fortære koloenorme mængder på ingen tid :)tesshedallhttps://www.blogger.com/profile/05640354987939833031noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-52345106212647702552011-06-13T10:36:05.723+02:002011-06-13T10:36:05.723+02:00Jeg husker som dessert, især min farmors rødgrød, ...Jeg husker som dessert, især min farmors rødgrød, men savner bestemt også min mormors øllebrød, som vi altid fik til morgenmad når vi var på ferie.Charlotte Snoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-37173632782313871032011-06-13T10:19:00.474+02:002011-06-13T10:19:00.474+02:00Et af mine bedste dessertminder fra barndommen (el...Et af mine bedste dessertminder fra barndommen (eller måske nærmere kageminder) er en rigtig kompakt chokoladekage, som min mor altid lavede. Ovenpå blev der puttet rigelige mængder mørk pålægschokolade, som prikken over i'et :)Sabrina H.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-1269258612748785662011-06-13T10:15:05.217+02:002011-06-13T10:15:05.217+02:00Frugtgrød hos farmor. Stikkelbær, jordbær, rabarbe...Frugtgrød hos farmor. Stikkelbær, jordbær, rabarber og rødgrød (den lavede hun af ribs og solbær). Og altid fløde til og sødmælk, og en lille skefuld sukker så det knasede :-) Hos mormor var det citronfromage og ymerfromage fik vi også. Tror ikke jeg har smagt det i 30 år! Måske skulle man ...Madkomponistenhttps://www.blogger.com/profile/14118600387120329107noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-69235828413200323412011-06-13T09:46:44.288+02:002011-06-13T09:46:44.288+02:00Min faster lavede altid citronfromage, jeg elsker ...Min faster lavede altid citronfromage, jeg elsker citronfromage, men tør ikke rigtig gi' mig i kast med det. Har en gang fået en, som var helt trådet, og det var ikke godt...ingefdhttp://ingefd.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2966947643013780075.post-21374253969788419252011-06-13T09:04:14.410+02:002011-06-13T09:04:14.410+02:00Stikkelsbærgrød med fåremælk. I de lange sommerfer...Stikkelsbærgrød med fåremælk. I de lange sommerferier hos min farmor og farfar plukkede vi bær mange mange eftermiddage - enorme mængder af solbær, ribs og stikkelsbær. Stikkelsbær var lettest at plukke :-)<br />Efter middagen, som blev serveret på slaget 12, fik vi altid frugtgrød, som ofte var stikkelsbærgrød med tyk, sød fåremælk krydret godt med vanille.Perlehttps://www.blogger.com/profile/11647056446408220098noreply@blogger.com