fredag den 11. august 2017

Madværket på Smukfest...

Sponsoreret - i den forstand, at jeg var inviteret til middag af Madværket.

I onsdags fik jeg en ordentlig en på opleveren. Der var nemlig tikket en ganske særlig invitation ind i min mailboks. En invitation til en middag hos Madværket på Smukfest (incl en endags-billet) i Skanderborg. Og ikke nok med det, Johan havde fået samme invitation - og det passede lige med at vi kunne afslutte vores fælles gastro-ferie der med maner. Så vi benyttede os af Midttrafiks App og købte specielle 24-timers busbilletter til 80 kr - og satte kursen mod Skanderborg, bøgeskoven og nye oplevelser.

Vi ankom til Madværkets pop-op restaurant ved Søbadet lidt før kl 16, efter en langsom gåtur igennem Sherwood og festivalpladsen (mere om det i et senere indlæg). Wow, det var en virkelig imponerende konstruktion, de havde fået banket op der. En restaurant i 2 etager, i bungalowstil med udkig til søen fra øverste etage. 

Ambitiøs festivalmad - med fokus på gode danske råvarer.

Madværket er en fødevareklynge fra trekantsområdet, bestående af restauratører, producenter, landmænd og ildsjæle. Deres formand, den veloplagt Rasmus Vemmelund fra Sdr. Bjert kro, tog imod os. Han viste os rundt i den interimistiske, men stilede restaurant.

Restauranten var rå og rustik, med plankeborde og lækre detaljer fra House Doctor. Det var for øvrigt, her ved det forreste bord, at vi senere blev bænket.

Køkkenet lå i underetagen - og i forbindelse med det, en brødstation. Der duftede fristende af nybagt langtidshævet surdejsbrød.

Her lå der også oste klar til temperering. Og så blev vi ledt af bagtrappen op på 1.sal.

Her mødte vi Kristian Frandsen fra Vestergaard Wines, som straks trakterede os med et glas champagne.

Overetagen tillod al fresco dining, under den lette tagkonstruktion. 

Og man kunne nyde solen i 'den bløde afdeling'.

Og udsigten med kig til søen.

Underetagen havde ligeledes en 'blød afdeling', hvor vi nu blev ledt ned. Der blev hældt mere champagne i glassene, mens vi ventede på de øvrige vi skulle spise middag med.

Det var Grande Reserve Brut Grand Cru fra André Roger, som jeg efterhånden er blevet ret så glad for. Men det var lidt farligt at lade Johan og jeg alene med den flaske...

Vi var dog ikke alene længe, for pludselig dukkede der et par velkendte madblogger-ansigter op: Martin fra Rigeligtsmør.dk og Mads fra Madsvin. Martin har jeg mødt mange gange før, men det var første gang jeg mødte Mads IRL. 

Og så kunne vi gå til bords. Vi blev budt på mere champagne til de første 2 små serveringer, fra kortets 'snolder' sektion:

Først en lille blini med danskopdrættet caviar fra Lyksvad - og dernæst en havfrisk østers med et dryp citron. Damn, det var snolder af allerbedste skuffe....

Og så var det blevet tid til forretten. Den bestod af rimmet kammusling, selleri og æble i forskellige konsistenser. Jeg fik vegetarudgaven, uden den farlige musling, som ellers ville ha' sendt mig i anafylaktisk shock. Men de delikate smage harmonerede fint og det var en laber lille anretning i sig selv. I glasset var der nu 2015 Von den Terrassen fra Josef Ehmoser. Så vidt jeg husker, kørte vinen videre med til den næste ret....men jeg var så optaget af samtalen ved bordet, at jeg glemte følge med.

Mellemretten var bagt torskeryg med røgede blåmuslinger, sommerkål og en opskummet fumé. Virkelig lækkert med de røgede muslinger. Det dejlige hjemmebagte brød, blev brugt til at få de sidste dejlige dråber med.

Hovedretten bestod af dansk oksefilet, med en kartoffeltimbale med røget marv, en sprødmør rødbede, laber glaze og en rødbedesirup. Og i glasset, min favorit-rødvin pt: 2015 Chianti Colli Senesi - Poderi del Paradiso, Chianti. Jeg glemte også her at sikre mig et billede, men kunne knipse et hjemme på altanen, da jeg har en kasse stående (well, resten af en kasse).

Det søde punktum var hvid chokolade, som mousse og creme - med små stykker kartoffelmazarin og en perfekt quenelle af aronia-is. En virkelig snedig ret, med en behagelig og behersket sødme. I glasset blev der hældt 2016 Le Muscat - Château l'Ermitage, Vin de Liqueur.  

Selv om mætheden var ved at melde sin ankomst, kunne vi umuligt takke nej til ost.

Osteanretningen bestod af 3 fremragende danske oste fra Elmegaarden. Jeg var vild med de 2 'almindelige' og smagte endda på den blåskimlede (vin gør ostemodig!). Ostene havde selskab af nogle sødsyltede nødder, syltede grønne tomater og mere af det fremragende brød.

Og så var vi godt nok også sat. Vi takkede for den fremragende middag og det gode værtskab - og gik i samlet trop ud i bøgeskoven for at høre lidt musik og drikke lidt vin.

Johan, Mads og Martin - de glade drenge i bøgeskoven. Der blev delt et par flasker, eller 3 - og jeg glemte vist at sige tak for vin, men det er så hermed gjort.

Jeg lagde nakken tilbage og nød synet af den blå himmel over bøgetræernes kroner. Og lige der i den lune sommeraften, var jeg så glad og festligt overrislet at jeg var lige ved at tude. Det var vel nok en dejlig oplevelse at ha' fået med. Tusind tak til Madværket for invitationen. Den oplevelse bandt en smuk sløjfe på sommeren.

Madværket har også åbent i morgen og søndag - så er du på Smukfest, kan jeg kun anbefale dig at kigge forbi til en bid mad eller lidt snolder.

Der var flere oplevelser, før og efter middagen, som kommer i et andet indlæg. Vi mødtes bla med Lars fra Grydeskeen, som er frivillig på festivallen, til en bid natmad senere - og sørme om vi ikke var SÅ heldige, at han kørte os hjem. Det var virkelig fedt at kunne sætte sig i en varm bil, i stedet for en bus, og blive kørt helt til døren, for jeg var blevet noget kold og øm efter en anstrengende dag. 

God weekend til alle der kommer her forbi...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...