torsdag den 24. august 2017

Flødekysset savojkål med pasta og bacon af toscansk gris...

Her får du et simpelt og lækkert måltid, med masser af grønt, på ca 15 minutter:

Masser af kål, knas fra bacon og mættende fuldkornspasta. 

Retten opstod, fordi jeg havde købt dette kæmpe økologiske savojkål hos Sommergrønt - til sensommermarked på Brandbygegård (mere om det nederst).

Ud over kål, skulle der bruges: løg, hvidløg, fløde, fuldkorns-linguine, bacon af toscansk gris, parmesan og frisk basilikum.

Jeg snittede 8 kålblade i fine strimler.

Baconen blev ristet sprød på en pande og fisket op. 2 små løg blev snittet i fine både og 2 fed hvidløg i tynde skiver. De 2 slags løg blev derefter sauteret klare i det afsmeltede baconfedt. Pastaen blev sat over (den skal kun koge i 6 minutter) og kålen kom på panden til løgene. Da kålen var faldet sammen, tog jeg en smule fra til pynt, og kom 2½ dl fløde på. Fløden fik lov at simre tyk, omkring grøntsagerne, mens pastaen kogte færdig.

Pastaen blev drænet (gem ½-1 dl af kogevandet) og kom over i panden. Der blev den vendt sammen med det flødekyssede kål, næsten alt baconen og en god håndfuld fintrevet parmesan. Jeg justerede konsistensen med en smule af pastavandet. En smule grøn basilikum blev hakket fint og vendt i til sidst. Da både pastavandet, baconen og osten var salt, var det ikke nødvendigt at salte yderligt.

Der blev pyntet af med det sidste kål og bacon, lidt ekstra revet parmesan og et skud basilikum. Og så var der mad til 2 dage. Dagen efter, spiste jeg resten kold til frokost.

Brug de bacontern du ønsker - og erstat gerne kålen med andet grønt. Det er en nem ret der kan varieres i det uendelige.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Som nævnt, havde jeg været på sensommermarked på Brandbygegård i weekenden. I lørdags kørte Karen Helene og jeg ud i det blå, for at se på markedet. Jeg havde været der før og glædede mig til at komme igen.

Åh, det var godt at komme ud i den friske sensommerluft efter en uge i sengen. Jeg nødt både synet og solen.

Vi fik Søren Sørøvers chiligryde til frokost. Perfekt spicy, uden at være for stærk, med masser af dejlige sager i. 

Jeg endte med at købe en af hver, af hele sørøverens øl-sortiment. Der var tilbud på 6 - men jeg kunne umuligt vælge en fra. I næste weekend kommer Johan på besøg, til Food Festival og hygge - og så skal vi holde ølsmagning! 

Jeg rendte også på søde Ida fra Samsø Mel. Hun var mødt op med hele sortimentet. Jeg er pjattet med både melet og de gode havregryn.

Fik spelt, hvede og 2 poser fintvalsede havregryn med hjem. Så nu skal jeg ha' bagt noget kage!


Og da vi så skulle til at gå, skulle jeg ha' tanket op af grønne sager hos Sommergrønt. Jeg havde udset mig denne sjove squash, men blev distraheret af en kasse artiskokker - og så var der en anden der nuppede den. Jeg fik dog lov til at tage et billede af den. Men jeg glemte desværre alt om artiskokkerne igen...

Men jeg fik købt savojkål, en lang squash og et bladselleri. 

Og fik den her lille fyr med i handlen. Jeg har ladet ham dumpe forsigtigt ned i underboens have. 

God torsdag til alle der kommer her forbi...

1 kommentar:

  1. Har lige set et link til denne opskrift på fb, tak for det :-) Hyggelig fortælling om en garanteret skøn dag. Jeg skal helt sikkert prøve opskriften af, har aldrig smagt savojkål så skal det være så er denne da helt genial :-) Alt andet i opskriften kender og elsker jeg, så helt galt kan det vel ikke gå ;-) God weekend

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...