søndag den 30. juli 2017

Croissant-hotdog med vilde løg...

Har får du en pivfræk hotdog - i en croissant. Idéen opstod en dag, hvor jeg havde købt en masse pølser på dato, men glemt alt om pølsebrød. Jeg ledte efter en løsning i min fryser, og havde fat i en briochebolle som måske kunne bruges - da jeg spottede en pose frosne croissanter. Og da både brioche og croissant er SMØRtunge sager - hvorfor så ikke erstatte den ene med den anden?

Det er højoktan comfort food

Min veninde Texas-Sanne og jeg, havde været et smut i Bilka. Der havde jeg været heldig at score de her 4 pakker pølser i deres datovare-køledisk for 14,97 kr pr pakke - og de går først på dato først i august. Dem hev jeg straks med hjem i fryseren.

Så sådan fik jeg ca 1 kg gode økologiske pølser for godt 60 kr. Det er dælme god Stop Spild A Mad stil!

Jeg valgte at bruge wienerpølser - og hev posen med croissanter op af fryseren.

Valgte at bage dem alle 6 - de skulle nok blive spist.

2 croissant-hotdogs er passenede til aftensmad, hvis man bruger kødfulde pølser som disse. Jeg valgte at koge dem, frem for at stege dem (af ren dovenskab). En smule vand blev kogt op med et drys salt, lidt hele peberkorn, et laurbærblad og en squeeze eddike. Da vandet kogte, blev gryden taget af varmen og pølserne lagt i. Da de var gennemvarme og steget op til overfladen, var de klar.

Det blev til hele det gængse udtræk: sennep, ketchup, remoulade, rå ristede og syltede agurker. Og så lige en lille ekstra detalje.

Jeg har nemlig fået disse smukke tørrede vilde løg af en gæst. De har den dejligste krydrede løg-aroma - og de skulle fungere som et ekstra aromatisk drys. 

Jeg valgte at lægge så langt et lige snit, som det var muligt. Man kunne også ha' lavet et snit der fulgte croissantens kurve, med en mindre kniv - og så lægge pølsen, så den ligeledes fulgte rundingen. Det prøver jeg næste gang!

Men det passede fint med pølsens størrelse og mængden af hejs på toppen. Og så er den jo helt stabil i bunden.

De vilde løg blev gnedet mellem fingerene  og drysset på toppen.

Ikke tosset. Så var jeg næsten klar til at gå på altanen og spise. Men jeg skulle jo lige finde noget at drikke til.

I Bilka var jeg også faldet over disse glutenfri Daura øl. Nej, jeg er ikke gluten-hys eller har det der med laks i en sø - men de smager virkelig godt. Det er lige en let og liflig øl, som jeg kan lide den. Det er ikke ret længe siden jeg 'opdagede' dem - og det var kun fordi min lokale Kiwi er ved at blive lavet om til en Spar (*Vrææææææææl* jeg ville hellere ha' haft en Meny!) og derfor sælger ud af hele deres sortiment. Så jeg fandt sådan et par stykker her i en rodekasse til 5 kr, som jeg tog med hjem. Og de overraskede virkelig positivt. For mig er god smag ALT - så kan det være glutenfrit, vegansk, særlig beriget eller fra Neptun....jeg er på!

Alt handler om balance, ikke? 

Det var første, men bestemt ikke sidste gang, jeg laver hotdogs i croissanter - blot ikke i denne ombæring. De sidste 4 fik andre ben at gå på.

De 2 røg til morgenmad, plukket i stykker og guflet til en kæmpe skål kaffe (2 x Nespresso espresso med vanilje) med varmet, opskummet mælk - ligesom hjemme i Paris.

Og de sidste 2, blev til grilled cheese - med fyld af tynde skiver fennikelpølse og masser af røget ost. Oh yes!

Jeg har faktisk et par croissanter mere i ærmet - af den fyldte slags, som man spiser som frokost. Der er med tun og med kylling. Dem arbejder jeg på at få klar inden længe.

God søndag til alle der kommer her forbi...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...