torsdag den 30. juni 2016

Alternativ Makrelsalat - frokostfisk med knald på...

*Rækker hånden op* Hej, jeg hedder Malou - og jeg kan ikke lide makrel i tomat. Jeg har aldrig rigtig forstået hvad makrel skal proppes i sliksød tomatsauce for. Værst er dog det forfærdelige produkt i bøtte, der er mere mayonnaise end slikfisk. Og jeg ved jeg ikke er den eneste. Her får du mit take på en alternativ makrelsalat til rugbrødet - helt uden tomat, men med en masse andre lækre sager:

Fyldet udgøres af friskfanget bundgarnsmakrel, syltede rødbeder, kapers og revet peberrod - i en laber dressing, med et snert af røg.

I går da jeg pakkede min måltidskasse fra Skagenfood op, fandt jeg disse smukke makrelfileter. Den medfølgende opskrift var rigtig spændende, men jeg arkiverede den til en anden god gang - og gik straks i gang med at lave en lækker makrelsalat til min frokost i stedet.

Makrellen er en herlig spisefisk, men den skræmmer mange i rå tilstand, for den har tyndt skind og mange ben. Men giv den en chance - det er slet ikke så svært. Først lægges filetenen med skindsiden ned. Tag fat i halespidsen - skær ind under skindet med en skarp tyndbladet kniv og lad den glide langs skærebrættet. Er der lidt skindrester tilbage, kan de skrabes af. Midt i fileten sidder der en række ben. De fjernes nemt ved at skære fileten igennem på langs, på hver side af benrækken. 

Jeg krydrede stykkerne med salt og peber - og stegte dem kortvarigt, ved middelvarme, i et par dråber neutral olie.

Den saftige fisk blev lagt til afkøling på en tallerken. Da den var helt kold, blev den delt i store flager med fingrene.

Dressingen skulle bestå af lidt røgeost (også fra ugens kasse), skyr og mayonnaise. Og fyldet, som sagt, af rødbede, kapers og peberrod. Og så skulle der naturligvis også lidt af min elskede fuldkornssennep i.

50 g røgeost, 4 store spsk skyr og 1 spsk mayonnaise fik en tur med stavblenderen *wroom wroom* til det blev en glat creme.

En passende mængde rødbeder blev drænet, duppet tørre og snittet i små tern. Kapersne blev blot drænet og peberroden hakket mellemfint.

Den blendede creme blev rørt med 2 tsk fuldkornssennep og rigelig peberrod. Brug de mængder du kan lide.

Den plukkede fisk blev blandet med hakkede rødbeder og kapers - og dressingen vendt forsigtigt i. Det blev smagt til med salt og friskkværnet sort peber.

Og så var der en laber makrelsalat klar til dagens frokostfisk. 

Jeg serverede makrelsalaten på godt økologisk rugbrød, toppet med lidt ekstra af fyldet. Yum!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Phew, det er hårdt arbejde at komme mig efter de sidste ugers strabadser. Først min søsters bryllup og så turen til Svendborg. Det var virkelig alt for meget med rejseplaner 2 uger i træk. Jeg er fysisk helt færdig. Kan kun lige orke at lave mad til mig selv og ellers ligge under dynen. 

Og mentalt er jeg stresset - på den rigtig usunde måde. Jeg har simpelthen sagt ja til for meget. Nu er jeg 'sygemeldt' på ubestemt tid og går på ferie fra i dag. De næste par måneder skal bruges på at slappe af. Ingen unødvendige arrangementer, deadlines og ting jeg skal. Kun hyggelige ting, visit hos rare mennesker og afslappende aktiviteter.

Ferien skydes i gang sammen med min lille madklub på Retour Steak i aften. Kan lige magte at tage bussen frem og tilbage. Er sikker på at en god bøf, lidt håndpisket bearnaise og måske endda et fingerbøl rødvin vil gøre mig godt. 

God torsdag til alle der kommer her forbi...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Husk at jeg trækker 3 vindere i min Banrock Station give-away i morgen kl 12.  Du kan stadig nå at deltage her på bloggen ELLER her på Facebook


1 kommentar:

  1. Jeg kan hverken lide skyr, ost, sennep eller kapers. Tror bare, jeg finder mig en dåse ude i skabet :-)

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...