onsdag den 18. maj 2016

Melfri bananvafler med chokolade...

Har får du opskriften på nogle herrelækre vafler, fra grænselandet mellem sund morgenmad og kage. De kan spises som de er, eller ristes helt sprøde på brødristeren.

De labre vafler indeholder hverken hvedemel, komælk eller raffineret sukker - så de fleste skulle kunne være med her. Jeg valgte at toppe vaflerne med 'nutella', banan og chokoladekugler fra Valrhona. Lidt dekadence fra morgenstunden er af og til påkrævet. Man kan også vælge at tilsætte hakket chokolade til selve dejen.

Vaflerne opstod spontant i fredags, meget tidligt på dagen, inden jeg skulle på fødselsdagstur til Flensborg. Jeg lænede mig op af den her opskrift, men gav den mit eget spin - og brugte hvad jeg havde på lager. Macademianøddemælken kan erstattes af hvilken som helst anden plantemælk. 

Til 6 belgiske vafler:

2 mellemstore bananer
2 dl havregryn
4 æg
1 dl madadamiannøddemælk
3 spsk kokosfibermel
1 tsk bagepulver
½ tsk kanel
¼ tsk vaniljepulver
evt 30 g hakket chokolade

Blend først havregryn *wroom wroom* helt fint og kom i en skål - tilsæt kokosfibermel, kanel, vanilje og bagepulver.. Blend derefter banan og æg sammen - og rør nøddemælken i. Rør det tørre i det våde og lad dejen trække 5-10 minutter.

Det giver en tyk og medgørlig dej. Varm et vaffeljern godt op og sprøjt det med vegetabilsk olie eller pensl det med smeltet SMØR - og bag vaflerne gyldenbrune.

Hvis de ikke skal spises med det samme, kan de med fordel køles ned og fryses.

2 er rigeligt til en mættende morgenmad.

Jeg smeltede en smule økologisk 'nutella' i mikroovnen og sprøjtede over - og toppede med 1 banan i tern og en smule mørke chokoladekugler.

Og da det var min fødselsdag, syntes jeg at et par flag og et lys var på sin plads - og fødselsdagssangen klarede min lillesøster over telefonen. Bestemt ikke en dårlig start på dagen.

Jeg lavede derefter en madpakke og gjorde mig klar til at blive hentet. Turen til Flensborg bød bla på romsmagning, middag med bøf & rødvin, overnatning på hotel og shop-amok i Citti på vejen hjem. Mere om det i det næste indlæg...

2 kommentarer:

  1. Ser lækkert ud! Kan man bruge alm mælk og erstatte fibermelet med fx findelt kokosmel eller andet?

    SvarSlet
  2. Hip hip hurra!
    Et stort tillykke med din fødselsdag :-)

    Tak for tippet og din gode indgangsvinkel til at bage vafler :-)

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...