Den hotte linseret er her serveret med lidt kølende yoghurt, BOC mangochutney, lidt knasende Bombay Mix, sødsyltede perleløg, blomkålssalat og naanbrød.
I sidste uges Favoritkasse, var der ingredienser med til at lave Tikka masala med ising - og det lavede jeg sådan nogenlunde...af omveje. Det blev bare lige til den her daal først. Jeg droppede dog at komme blomkål i, da min erfaring siger at det bliver vandet af at komme i fryseren - så hellere en blomkålssalat til. I bedste Stop Spild Af Mad stil, brugte jeg også de rester der var fra kassens øvrige retter - bla 2 ret så trætte gulerødder.
Jeg valgte at bruge 2 slags linser. Lyse umbriske (150 g) og røde (200 g).
Med i kassen var der denne pose med krydderpasta, som jeg valgte at bruge som 'startpakke'. Den kan sagtens undværes og erstattes af lidt af de nævnte ingredienser.
Jeg valgte at bygge videre med en god portion af den her Garam Masala, som består af kardemomme, koriander, spidskommen, sort peber, kanel, nelliker og muskatnød.
Retten blev startet ud med 1 stort løg i tern, 5 fed hakkede hvidløg og tilsvarende mængde skrællet, hakket ingefær.
Det hele blev sauteret i lidt olivenolie og SMØR, uden at tage farve. Krydderpastaen + 3 spsk Garam Masala blev tilsat, sammen med linserne, som fik lov at suge lidt smag til sig.
300 g kartofler i tern, 2 tomater og 3 gulerødder kom ved - og derefter 3 dl vand og 1 glas økologisk tomatsauce med hvidløg. Ja ja, ikke voldsomt autentisk indisk - men det var lige det jeg havde på lager. Erstat endelig med flåede eller hakkede tomater fra dåse.
Retten fik lov til at simre sagte over låg i et par timer (hov, det havde da været oplagt at lave i min Crock-Pot). Der blev rørt rundt og spædet lidt vand til indimellem. Den færdige daal blev smagt til med salt og peber - og delt i 3 portioner.
En del røg straks i fryseren til den indiske middag, en del blev gemt til isingen og den sidste del blev gjort helt færdig med det samme. Det betød at smagen blev justeret med friskpresset citronsaft, et par dråber kokossirup og en lille klat SMØR. Lidt syre og fedme gør alverden til forskel!
Og så var der daal til aftensmad. Jeg toppede med lidt Sriracha, yoghurt og koriander. Ønskes retten vegansk, så brug et andet fedtstof og top med sojayoghurt.
Dagen efter blev den anden del varmet op, tilsat citronsaft og 4 spsk yoghurt - og serveret med lidt ekstra yoghurt, Sriracha og koriander på toppet - til ruller af dampet ising, blomkålssalat og naanbrød.
Den sidste portion, endte som sagt i fryseren. Den skal pimpes med citronsaft og løg sauterede i SMØR og andet godt ved opvarmning. Det bliver ligesom hjemme i Indien...
Resten af middagen er stadig under konstruktion og op/udbygning - og nej, min idémoderator får ikke noget at sige her. Der skal både være sprøde snacks og forskellige indisk inspireret cocktails, pappadams med dip, pakoras med dip, et endnu ukendt antal kødretter (hvor Butter Chicken dog er et must), en ganesrenser, forskellige syltede sager, friske og kogte chutneyer, et par salater, raita, aromatiske ris, naan (hmm, muligvis købte) og 2 små desserter.
Hvis du har en lille ekstra ting i tankerne, som vil passe perfekt ind i sådan en middag - så smid endelig en kommentar...
Hvad med momos? Det er nepalesiske dumplings, der kan laves både som vegetar og med kød. De er ikke så stærke men kunne være et godt mildt indslag - evt med noget spændende dyppelse?
SvarSletDe lyder spændende. Dem skriver jeg mig lige bag øret, hvis jeg engang skal lave en nepalesisk middag ;-)
Slet