tirsdag den 19. april 2016

Angusburger med Unika Ask, svampe og løgmarmelade...

Det her er den mest over the top cheeseburger jeg længe har lavet. Den opstod spontant online (forklaring følger) en formiddag for et par uger siden - og blev en ret så luksuriøs fredagsfrokost. Og det bedste er: den er lavet af ene ting jeg havde i huset!

Blød bolle, svampe stegt i SMØR, bøf af angus, Unika Ask og sur/sød løgmarmelade. Du savler lidt nu, ikke?

Det her er Unika Ask. Jeg er SÅ begejstret for den. Ja, du læste rigtigt  - begejstret! Smørfed, cremet, salt, umami...og med et snert af bacon. Mit første møde med den til Ost, gin og cocktails var en stor succes - og det var dejligt at få en med hjem og lege med. 

Jeg postede mit indlæg om gin- og ostesmagningen her på Facebook og fik straks følgende respons:

Kirstens første kommentar fik mig straks til at rode i fryseren og finde burgerbøffer og en brugbar bolle. Jeg havde intet grønt i køleskabet, så det skulle bare være en helt simpel konstellation af brød, kød og ost. MEN så tog det pludselig fart - da hun taggede mig i et opslag på Instagram også:

Det var bare det yndigste sammentræf - for det er netop Ole Troelsøs ord der har fået mig til at købe de frosne angusbøffer i første omgang. Og det det lød bare for godt. Løgmarmelade med svampe...det måtte jeg lave noget lignende....

På mit tørlager fandt jeg tørrede portobello (hjembragt fra Italien) og ditto økologiske kantareller (på bud lige nu i Kiwi). Svampene blev udblødt i ca 30 minutter i lunkent vand.

Argh, der var kun et lille snollet løg tilbage, ikke værd at koge noget som helst på - men så fik jeg en ide: de syltede borettana løg fra min osteanretning kunne da bruges til en sur/sød marmelade. Jeg drænede væden fra og snittede dem i strimler. De blev kogt sammen med rørsukker, kokossirup, lidt af lagen og lagret balsamico (også hjembragt fra Italien).

Det blev en ganske hæderlig marmelade - sur/sød på en måde som både kunne erstatte ketchup og noget syltet. Men jeg syntes nu ikke svampene skulle i - så det undlod jeg.

Ja, den bøf ser altså ikke for appetitlig ud inden den bliver stegt - men den her sådan en smuk SMAG at jeg tilgiver det. Den stegte bøf fik 2 pæne skiver Ask på toppen, som smeltede let ud over. Jeg ville dog gerne ha' den lidt mere smeltet, så jeg gav den lige 5 sekunder i mikroovnen til sidst.

Svampene blev drænet (og væden gemt i fryseren til risotto). De blev vredet tørre i et stykke køkkenpapir og stegt i SMØR. Bollen blev lunet, underen smurt med et tyndt lag mayo og dækket med svampene - og bøffen med den smeltede ost lagt tilrette ovenpå.

En smule af løgmarmeladen kom på - og så manglede der bare en overbolle.

Og så var der frokost. OMG! Det var en cheeseburger med stor personlighed. 

Der er 2 bøffer i sådan en pakke - og den anden blev også brugt til en cheeseburger, med en af de andre Unika oste. Den kommer i et senere indlæg.

Nøj, hvor er jeg bare glad for de sociale medier. Blogs, Facebook, Twitter og Instagram - der er inspiration at hente alle steder. Jeg elsker at samle en idé op og løbe med den. Det kan der nemlig komme nogle ret sjove ting ud af.

God tirsdag til alle der kommer her forbi... 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...