søndag den 20. marts 2016

Til påskebordet: røgede fiskesalater med laks og makrel...

Påsken nærmer sig med raske skridt - og med den også en eller flere påskefrokoster. Traditionelt betyder det masser af æg, fisk og halløj. Er du ikke til det helt traditionelle, får du her opskriften på 2 herlige fiskesalater med røget fisk, som hurtigt kan blive påskebordets nye favoritter:

Den ene med varmrøget laks - den anden med pebermakrel.

Salaterne blev til i torsdags, efter en ret så festlig aften på Miró. Jeg var egentlig hoppet på cyklen for at skaffe junkfood - men kom hjem med fisk i stedet for (hvor mange voksenpoints giver det?). Jeg kunne simpelthen ikke vælge mellem den varmrøgede laks og pebermakrellen, så jeg nuppede dem begge.


En anden ting der hoppede ned i kurven, var denne kæmpe bakke karse. Jeg er SÅ karsesyg lige i tiden.

Når jeg laver den slags salater med mayonnaise, plejer jeg at lette dem med lidt skyr - og tilsætte en masse grønt.

Til laksen: 2 spsk skyr, 1 spsk mayo og 1 tsk fuldkornssennep + finthakket bladselleri og rød peber. Til makrellen: 2 spsk skyr, 1 spsk mayo og 1 tsk sød sennep + finthakket bladselleri og agurk.

Fisken blev befriet for skind og ben, plukket i mindre bidder og vendt sammen med fyld og dressing. Smag til med lidt salt og friskkværnet peber - hvis det er nødvendigt. Fisken er temmelig salt i sig selv.

Kom de færdige salater i serveringsskåle og drys med lidt hakket grønt, samt en tot karse. Og så er de lige klar til at sætte på påskebordet.

Eller til at tage med, hvis den står på sammenskudsgilde.

Her er de labre salater serveret på ristet økologisk kernerugbrød. 

Kører man den brødfri stil, kan salaterne serveres i et blad hjertesalat - eller en halveret snackpeber eller ditto agurk, hvor indmaden er fjernet.

Og resten af karsen? 

Den blev til en karsemad med æg under. Æg, fisk og halløj - så er den påskeferie da vist skudt i gang!

Jeg skal dog ikke selv hverken afholde, eller til, påskefrokost i år. Men jeg kommer til at spise vildt godt alligevel. I næste weekend får jeg nemlig en nørdet og passioneret madbloggerkollega på besøg - og vi skal både på Michelin-restaurant, spise brunch, drikke cocktails og naturligvis besøge Memphis Roadhouse. Spise, drikke, blogge, snakke og nørde mad - ja tak! Jeg har sparet både finanser og kræfter sammen til at give den fuld gas. Krydser virkelig fingre for at helbredet holder til det hele.    

Ugen op til kommer til at stå i vaflernes tegn her på bloggen. Det er jo den internationale vaffeldag fredag d. 25/3 - så den får fuld skrue op til. Det bliver til både søde, salte, stærke og sære vafler. Husk at jeg i den forbindelse har en give-away lige her med et Snack Collection jern fra Tefal og bogen Will It Waffle

God søndag til alle der kommer her forbi...

1 kommentar:

  1. Tak for inspiration til at komme mere grønt i!
    Er ret så pjattet med sådan nogle fiskesalater, men kører nok den samme kombi hver gang ...

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...