onsdag den 16. marts 2016

3 x økologisk briochebolle: Dobbelt Cheeseburger, Cheese Kebab og Crisp Sandwich...

Da jeg var på Foodexpo i Herning, faldt jeg pladask for nogle økologiske briocheboller (boller bagt med ægte SMØR). Jeg charmede mig til en pakke med 4 stk - og har fået følgende lækkerier ud af dem:

En kæmpe cheeseburger med meget mere af det gode, en Viby Cheese Kebab (med rester) og en virkelig særpræget sandwich med bla peanutbutter og chips. Den sidste blev blot flækket, ristet let, fedtet ind i blødt SMØR og dryppet med brombærmarmelade.

I økohallen faldt Signe og jeg over Jalm&B standen. Det var næsten for godt til at være sandt. Det er lige sådan nogle boller jeg har drømt om!

Mit toneleje steg alarmerende mens jeg sangråbte en ode til SMØR og økologi - og straks fik jeg stukket en pakke i hånden. Om det blot var for at lukke munden på mig, ved jeg ikke - men jeg klappede straks i og tog imod.

Dagen efter skulle jeg straks ha' gang i de dejlige boller - og det skulle naturligvis være en kæmpe bacon-cheeseburger! På nær senneppen, var alt fyldet øko.

Jeg stegte først en pakke bacon og derefter 2 bøffer af 150 g. Da de var næsten færdige, blev de toppet med ost.

Det lækre lille bræt var en gave fra by Brorson, hvis stand vi også kom forbi
En bolle blev lunet, flækket og påført sennep og ketchup. Bøf, hjemmesyltede drueagurker og bacon ovenpå - x 2 - og slut af med overbollen. For pokker....sådan skal en hjemmelavet burger være. De sidste 3 boller røg på frost.

Weekenden efter havde jeg lidt tømmermænd og bestilte en omgang kebab på tallerken udefra. 

Var dog en smule sløj, så spiste mest pommes. Og så stod jeg der med en masse kebab, som skulle bruges i bedste Stop Spild Af Mad stil.

Jeg kom i tanke om de labre boller og hev straks en op. Og så tænkte jeg at man kunne tage den rest kebab og behandle den som om det var en Philly Cheese Streak man var ved at lave - dog skulle den så hedde en Viby Cheese Kebab i stedet. Et lille løg i både, fik lov til at sautere sig gyldent i lidt olivenolie og SMØR. Kebab og rød peberfrugt kom ved og snurrede med i et par minutter. De sidste 3 skiver ost fra cheeseburgeren blev lagt på fyldet og fik lov at smelte - inden hele herligheden blev skovlet over på den ventende underbolle. Et godt skudt ketchup på toppen + overbollen - og så var der restemad i særklasse!

I går hev jeg så de 2 sidste boller op. Den ene blev morgenmad, som beskrevet længere oppe. Den anden skulle bruges til et tosset projekt som jeg vælger at kalde internettet fik mig til det. Det forholder sig nemlig sådan at jeg for noget tid siden er stødt på begrebet Crisp Sandwich - altså sandwiches med chips som en del af fyldet. Men som om det ikke var nok - så er kombinationen af peanutbutter og syltede agurker også en populær kombi derude på nettet. Og når man så kombinerer hele dynen, får man en lidt pløk, men fuldkommen himmelsk kreation.

Peanutbutter, mayonnaise og sriracha er SÅ godt sammen. Jeg har nydt den kombi masser af gange. I stedet for at cykle ud i verden efter chips at komme i min sandwich - greb jeg den her pose bananchips med scriracha, som jeg havde fået af Anne. For så havde jeg pludselig alle de elementer der skulle til. Bonus!

Den 4. og sidste bolle blev lunet. En af mine store hjemmesyltede drueagurker blev skåret i tynde skiver og lidt crunchy peanutbutter blev rørt blødt. For nemheds skyld kom jeg lidt mayo i en sprøjtepose. Åh...og de chips der....jeg kunne ha' spist dem alle lige på stedet.

Og så var den lige til at samle. Underbollen fik et lag peanutbutter og lidt mayo (overbollen fik samme behandling - dog ikke helt på meget PB). De syltede agurker blev lagt til rette og alle chipsene dynget ovenpå, inden overbollen blev sænket ned over. Og så var der trailer park cuisine for fuld udblæsning.

Have mercy....det er sødt, fedt og blødt, møder syrligt, sprødt og hot. Indrømmet, det er nok ikke for alle - men jeg er solgt!

Det var ægte kærlighed fra første bid. Sundt er det ikke....men der er effing lækkert. Prøv selv.... 

Jeg må indrømme at jeg ikke aner hvor man kan skaffe de lækre briocheboller, da de er udviklet til foodservice. Men så er der jo kun et at gøre: bag dem selv - og brug den her opskrift. Det var så lidt! 

Og nej, indlægget er ikke sponsoreret. Både briocheboller og bræt var vareprøver jeg fik på messen - og der foreligger ingen aftale om at jeg skal nævne dem på nogen måde...

1 kommentar:

  1. Hej du :) jeg snakkede med dem på irmas madmesse - bollerne skulle lande i irma om meget kort tid, hurra! De er jo helt enormt gode. Smagte du også deres andre boller med spelt? De var altså også ret skønne.

    Ps. - glædelig påske. Drømmer mig tilbage til for ... 4 år siden, tror jeg, hvor jeg vandt johannes bülow påskeæg hos dig og midlertidigt blev gollum, der kun MEGET nødigt gav et enkelt lille påskeæg ud til folk :p

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...